"Úgy várom a magyarázataidat! Sokat lehet tanulni belőlük! Nem is értem miért nem a másik topikban osztod!?" --- Kölcsönösen segítenünk kell egymást, ahogy Ti is rendre megosztjátok magvas gondolataitokat a "másik topikban".
Ez a Magyar Állampapír Kalkulátor fb oldal is egy propaganda által készített oldal? Kijött a poszt tegnap, hogy új Máp Plusz, hurrá, nem változott a kamat. Valaki beírta, hogy ha így halad a forint árfolyam, akkor mindegy, erre a házmester: "Milyen összefüggést látsz a forint árfolyama (ami most a 2022-es szinten van) és az állampapírok reálhozama között? Miért gondolod úgy, hogy ebben az összevetésben ez annyira lényeges?" :))))
Én pontosan értem Boby, éppen ezért írtam, hogy valószínűleg nem az a cél, hogy az alább jelzett "égő házat" így oltsák el. Láthatólag nehezedre esik összefűzni a gondolatokat, de akkor a zárójeles megjegyzésnél majd ezt is magyarázni fogom neked.
"Biztos nem ég a ház, nincs nagy baj." --- Igen, és ezt "nagy bajt" biztosan az itt bevont százezrekkel akarják megoldani, ami 100 ezer számlanyitás esetén (felül saccolva) 10 milliárd forintot jelent úgy, hogy ebből 4 milliárdot ki is kell utalni. (Boby-nak: NEM KOMOLY.)
Ki mit vesz a rokonok, imserősöm számlanyitási nempiramis játéka után kapott 20 ezer Ft-okból? 100 ezer Ft-ra 40 ezret kifizetnek + kamat. 4x%. Biztos nem ég a ház, nincs nagy baj.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.