Meg akartam említeni hogy a “nem kockázatos mert annyit nyomtatnak” az az állam szempontjából nem kockázatos. Nekem pont hogy igen. De minek izgassam, csak törölnie kellene.
Sziasztok! Abban tudnátok segíteni, hogy 2027N papírjaimat látom a készletemen. Látom, mikor mennyit vettem belőle, egy számlám van, szerintem minden OK, de ma el szeretném adni, és nem jelenik meg az eladhatóak között... Nincs gond a szűrővel, olvastam, hogy két nappal kamatfizetés előtt-után nem lehet eladni, de mosz ez sem játszik... mi lehet a probléma? Minden más papírom pontosan látszik, és eladható is... Köszi.
Ha valaki azt gondolja, hogy a jelenlegi árfolyam egy félreárazás következménye és majd szépen visszaerősödik a forint,akkor qbban van ráció. Én viszont azt gondolom, hogy ez egy gyengülő trend egyik állomása. Nyilván korrekciók vannak benne,ilywn volt az elmúlt két év is.
Igen, gyomlál ész nélkül. PEMÁP, EMÁP is tabu téma, csak a forintos a jó, mert abból annyit nyomtatnak, amennyit akarnak, de arra nem gondol, hogy az a nyomtatott forint ténylegesen mennyit fog érni majd a boltban.
Ki is terjesztik,ne félj!Ez a ferdehajlamú gondolkodás hatja át minden mozzanatukat. Mondhatom, hogy pl a befektetési alapok befektetői finanszírozzák a szochoval az ingyenes webkincstárt. De sorolhatnám napokig.Ha átmenetileg hoznak ilyen intézkedéseket,már az is romboló,de hogy ezek bépülnek az adórendszerbe!? Az ugye látható, hogy ingyenpénz nélkül képtelenek működtetni a rendszert. Ezért aztán előbb vagy utóbb a ferdehajlamú adók,kapnak a nyakukba egy újabb ferdehajlamú adót, hogy a költségvetési lyukakat tömködni tudják. Aminek is a vége,egy adminisztratív eszközökkel megnyomorított,tönkretett gazdaság.
Jobbnak tartanám, ha benzin jövedéki adót és áfát a kerékpárosok fizetnék, mert aránytalanul ki mértékben veszik kirészüket a közteherviselésből. Ki lehetne terjeszteni az alkoholra is így nem gátolnák a magas alkohol árak az alkoholistákat a több alkoholvásárlásban mindjßrt nőnének a költségvetés bevételei.
A jelenlegi helyzetben, szerintem ez önmagában nem elítélhető. Mondjuk az azért nem mindegy,hogy rövidet vagy hosszút és ha már bajt szimatolunk,az valószínűleg a forintnak is fájni fog,akkor meg minek már most forintot venni!?
A szomszédban nem szeretik a kommenteket úgyhogy itt kérdeznék, segítenétek ezt a mondatot értelmezni? “ Nálam marad az emelkedő euróból kiszállás és állampapír bővítés műsor...”
Igen, a részvénypiacok kiemelkedő évet zártak. Az arany is, a BTC is, ha HUF romlást nèzed, ez még jobb eredményt ad. A nehézség, hogy más a kockázati szint, a jövő év lehet -20% és +30% is. Azért nagyobb tőkével ez nem mindegy, ezért én lassan csoportosítok át, ezzel is csökkentve a rossz időpont választás kockázatát
Jelenleg a tbsz számlákon lévő euró és dollár befektetések hozama ellensúlyozza a forint állampapír hozamokat, de ha ott is kézifék lesz akkor problémák lesznek. Most néztem az idei hozamok 25-35% között vannak a TBSZ számláimon (2024-s kivétel, mert az még csak most indult). Ha semleges lesz a tőzsdéken az év hátralévő része, akkor elég jó év lesz.
Pontosan, a megtakarító magánszemélyek legnagyobb ellensége az infláció, a kb helyes pénzromlást ellensúlyozó inflációkövető termék telitalálat (lenne).
Nézd meg, az alapkamat bement 6,5%-ra, és onnan már elindult a HUF árfolyam is. Valószínűleg a 7-8% alapkamat lenne az "egyensúlyi". Az MNB azzal takarózik, hogy neki nincs árfolyam célja, neki inflációs célja van, és ugye az infláció rendben is van, a kör bezárult. A HUF árfolyamon majd szépen lecsapódik az egész, egyelőre még nem drasztikusan, csak úgymond felugrott a sáv tetejére. Nem kellene felfelé kitörni a sávból, mert kényszerhelyzet lesz, mint volt 2022-ben.
"Én úgy érzem, hogy kb 7-8% a valós infláció idehaza az idei évben." --- És ha ezt ki is mutatták volna, akkor a túlnyomó többség maradna szépen a PMÁP-ban.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.