Topiknyitó: 27400 2014. 06. 24. 12:07

Állampapír  

Szerintem itt már nem a hozamvadászatra gyúrnak hanem a Forint erősödésére játszanak.

Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.

Ezért tartja még a Templeton is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby szombat, 07:25
A kuka indikátor szerint gyenge lehetett a black friday,félig vagy még talán alatta vannak ürítés napon a kukák.
Boby
Boby szombat, 06:00
Előzmény: #5978  Boby
Azt például simán el tudom képzelni, hogy a kényszerűen megvett kötvényeket,egy másik piacon fedezik a forint romlása ellen,ami pedig pont,hogy a forint romlásának okozója lehet.
Boby
Boby szombat, 05:48
Előzmény: #5976  Boby
Rövidtávon biztos jó a bankoknak, bizosítóknak ez az adó helyett kötvény,de vajon hosszútávon jó e? Szerintem legyen szó barminek is a megvásárlásáról, a vevők általában az értéket, a minőséget keresik, itt meg szemetet vesznek. Csodálkoznék, ha a kényszerből vett kacatot nem használnák fel valamilyen áttétellel, hogy a piacon zajló, éppen aktuális sztoriból, valahogy ne húzzanak hasznot. Csak bankokról meg biztosírókról beszélünk, ugye!? Valami olyan áttételre gondolok,mint a svájci frankos hitelezés volt. Magas volt a magyar kamat, nem kellett a kutyának se. Intéztek helyette alacsonyabb kamatú devizást. Előbb csak eurós,aztán frankost,végül az otp már a jenest akarta. Nem azt mondom, hogy ez ugyanaz a történet,csak azt, hogy hasonló elvek mellett működhet.
Boby
Boby szombat, 05:32
Előzmény: #5975  bronz
Hass,alkoss,olvass!☺️ No meg az ajánló program a pronyó kóddal. Ezek húzzák a kötvényeket. 
Boby
Boby szombat, 05:29
Előzmény: #5975  bronz
https://www.portfolio.hu/befektetes/20241129/otp-mestersegesen-generalt-rali-a-magyar-kotvenypiacon-726592
"Magyar kötvénypiacon ismét mesterségesen generált ralit láthattunk. A jövő évi banki és biztosítói extraprofitadók csökkentésére felhasználható papírok látványosan túlteljesítettek a görbén, ez alapján könnyen feltételezhető, hogy vagy a biztosítók egy része kezdte már el a bevásárlást erre a célra vagy a befektetők próbálják front-runnolni a várt keresletnövekedést. Decemberben vagy legkésőbb év elején ismét jöhet egy korrekció a piacon, így megkezdjük a pozíció csökkentését. Az 5 éves tenorban 5.7-6.5%, 10 évben 6.2-7% közti sávot tartunk reálisnak."
bronz szombat, 05:05
Előzmény: #5974  N0MAD
Albi hirdetéseket már ismét látni euróban megadva forintos rezsivel.
Azt viszont nem értem most se, hogy elcsalt infláció, rohamosan gyengülő forint mellett az utóbbi hónapokban kiket és mi visz/vitt rá arra, hogy forintos állampapírt vegyenek?
Semmi értelme, államilag garantált bukó.
N0MAD szombat, 00:05
Előzmény: #5973  LouMannheim
Nyilván meg is kapjuk, csak jó lenne túlesni rajta hamar aztán hatha összekapjuk magunkat, mert ez igy siralmas.
LouMannheim
LouMannheim péntek, 21:12
Előzmény: #5970  Boby
Már a lélegzet vételhez is állami támogatás adás szükséges, államilag támogatott levegővel, és lélegeztető készülékkel, annyira el van kábítva a gazdaság. A következő lépés az lesz hogy ki lesz adva a tervszám, hogy mennyi falazóanyag ,födémgerenda, épületfa szükséges és hogy azokat mely cég(ek) gyárthatják le és hozhatják forgalomba. Ezt az egészet még sokáig el lehet húzni. A cumi majd akkor lesz amikor már tömegesen Ft helyett Euróban fogják kiírni az árakat, nem csak az autószalonban, hanem a sarki fagylaltosnál is. A nyugdíjasok meg álhatnak be a sorba a valuta váltók előtt beváltani a kemény forintjukat. Akkor majd jön újra Soros,Brüsszel, migránsok. Nekünk Mohács kell!
bronz péntek, 21:08

https://www.portfolio.hu/bank/20241129/nagy-dijemelest-jelentett-be-a-wise-magyarorszagon-726736
Rövidesen devizaváltás, mielőtt a pedofilsímogató párt tranzakciós illetékét áthárítaná a Wise.
Boby
Boby péntek, 20:04
Előzmény: #5970  Boby
Ha mi lennénk az usa,akkor ez a játék sokáig tarthatna,de mi Magyarország vagyunk. A végtelen pénznyomtatás lehetősége hamar le fog csapódni a forint árfolyamán.
Boby
Boby péntek, 20:02
Erről a magyar ingatlan lufiról jut eszembe, hogy ez sem spontán történet. Az állami támogatások hajtják,amire rákapcsolódik egy spekuláns réteg,akik tovább tolják fel az árakat. Majd ahhoz, hogy a vevők meg tudják fizetni a keresetekhez képest irreális árakat,szintén állami támogatás kell. Ha végleg kiürül az államkassza,meg fog állni a mutatvány és nem marad más belőle,mint temérdek kifizetetlen adósság.
Boby
Boby péntek, 19:53
Előzmény: #5968  Rincewind2
Kb ennyi.
Rincewind2 péntek, 19:47
Előzmény: #5966  Boby
Sima, bankjegy papír van festék is legfeljebb a pénzjegynyomdában túlóráznak. És már dübörög is a gazdaság.
Boby
Boby péntek, 19:47
Előzmény: #5966  Boby
Láthatólag továbbra is az alacsony kamatokat erőltetik,ami viszont a forint árfolyamán fog nyomot. Rész siker lehet, ha hozamokat átmenetileg még lejjebb tudják nyomni,de ennek később hatványozottan fogja meginni az ország a levét.
Boby
Boby péntek, 19:43
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241129/uj-reszeteket-kozoltek-a-kormany-kkv-tamogato-programjarol-726718
"a támogatások között szerepelnek olyan hitelprogramok, amelyek esetében a cégek nem csupán kölcsönt kapnak, hanem annak egy részét vissza nem térítendő támogatásként használhatják fel."
Ettől nem lesz stabil gazdasági növekedés. Átmenetileg ugyan javíthat a számokon,de hosszú távon csak a hiányt fogja növelni. Aki bizalmatlan, így sem fog beruházni, a baráti kör meg leginkább olyan beruházásokat hajt végre ebből a pénzből,ami piaci körülmények között életképtelen vagy az ingatlan lufit fújja tovább.
N0MAD péntek, 18:47
Előzmény: #5963  Boby
Viccen kívül némileg röstelkedek, de hát ilyen egy public fórum.
Duplatetős forinterővárástól kezdve a reálhozam tagadásig szerintem egy kognitiv disszonanciás valőságtorzítást látunk. Az se véletlen hogy 400 alatti árfolyamon vidáman állampapírellenesezett, most meg minden trollkodás és törlés.
Mégha meg is értem nem énnvagyok a szive csücske.
Rincewind2 péntek, 17:56
Előzmény: #5963  Boby

Ő egy meggyőződéses próféta 3 alap elve van:
A forintot mindig egy az egyben váltják forintra
Magyarországon a fizető eszköz forint.
Minden körülmények között 5000 forintért vásárol.
Ha ezt a három alapelvet elfogadod akkor igaza van. Ha nem fogadod el akkor kikerülsz a matematikai halmazából... és ez esetben keress másik topicot.
Boby
Boby péntek, 17:47
Előzmény: #5962  N0MAD
Valószínűleg,komoly mentális betegsége van a faszinak....és ezt viccen kívül gondolom. Az innen való elköltözése sem trollkodás következménye volt, egyszerűen nem tudta feldolgozni, hogy létezik az övén kívül más vélemény. Aztán nem tagadom, hogy később már némi b@szogatás jellege is volt némely hozzászólásomnak. Amúgy megvetem az ottani gyülekezetet,de úgy gondoltam vannak olvasók,akiknek talán érdekes lehet a kórusból kilógó hangzás.
N0MAD péntek, 17:20
Előzmény: #5954  Rincewind2
Természetesen meghajlok az észérvek előtt.
Amott is csak kérdezni mertem, és még annyit mondtam nincs más hozzáfűznivalóm.
Egyébként annak hogy kitilt mindenkit megvan az a mellékhatasa hogy eddig egy penetráns bemondásra azt hihetted higy csak vicc, na most már nem. 
Vérkomoly.
Teljesen komolyan nem teszünk komoly pénzt devizába, tőzsdére, más ország állampapírjába, sehova csak áak.
A határokon túl mindenki hulye, evvan. Csak a magyar állampapír!
Ugye hogy figyelek a tanításokra? Elismerten amatőr vagyok,
Boby
Boby péntek, 17:04
Előzmény: #5959  Rincewind2
"Az AVDh hitelesítésről azt gondolta, hogy azt a nemibeteg gondozóban adják..."
Na mondjuk erről, speciel én is ezt gondoltam volna☺️

Topik gazda

27400
27400
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek