Igen, de a 30-40% csak a funkcionális analfabéta, mellette hasonló aránya van a valódinak. Nem kívánom elmesélni a legutóbbi OTP-s ügyintézésemet. Nekem az volt az ügyintézések Mariana-árka. Pedig azt gondoltam, hogy banki ügyintézők esetén feltétel az írni-olvasni tudás és a szöveg értés. Sajnos nem tudta megugrani. Az AVDh hitelesítésről azt gondolta, hogy azt a nemibeteg gondozóban adják...
Mindig csodálkoztam, hogy a webkincstárnak milyen sok rajongója van,aztán ma a Jaksity mondta,igaz nem a webkincstár kapcsán, hogy ilyen nagy a számuk. Így már nem csodálkozom azon a sok okoson,meg az általuk előadott okosságon.
Magyar állampapírnál a hozam az reálhozam, mert a forintot mindig egy az egyben váltják forintra és 5000-ért tankolunk. Aki ezt érti az nem megy oda kavarogni mindenféle euró árfolyammal. Na igazam van vagy igazam van?
Milyen ember az, akinek a saját elmondása szerint van 140 vagy 170 milliója, mikor régen munkáról volt szó, az jött le,hogy megveti a munkát, órákat hajlandó kujtorogni, az amúgy szegényeknek kitalált ársapkás húsért, és MLM rendszerben szervezi a rokonságát, meg annak a baráti körét 5*20 000 forintért?!
Hmmm. Pedig csak annyit írtam a szomszédba hogy ha a reálhozamnak semmi köze egy befektetéshez akkor ehhez nincs mit hozzátennem, ez törlődött ki. Gondoltam nem baj ha megmarad mi volt az "értelmetlen trollkodás" a házigazda szerint.
https://youtu.be/LNmM-BpWABw?si=6CzEAilxRp5GjX_G Ahogy már mondtam,Hold, Concorde okít, webkincstár elbutít! Jaksity - Pogi beszélgetés. Hiánypótló. Ez érdekel. Ha azt mondják, ha adsz 100 000-et,akkor kapsz 20 000-et,az meg nem érdekel. Ez utóbbit meghagyom a retardáltaknak.
Én pont fordítva képzelem, év végén legyen szar mert az leszt a jövő évi összahasonlítás alapja. És valahogy szépíteni kell a jövő évet, lassan az eu is morogni fog a csúnya számok miatt. Plust a 25ös évnek sikertörténetnek kell lennie a választás előtt, kerül amibe kerül. Nem is sokat hagytam már állampapírban. (csak hogy a kommentelési jogom megmaradjon :D)
Azért azt díjaznám, ha búcsúajándékként Mato emelne a kamaton 2-3%-ot, adva egy gyomrost a főkomcsinak és idióta Marcinak. Mivel minden gazdasági mutatónk egyre szarabb, egyre nagyobb az esélye szvsz az év végi EURHUF beállításnak. Úgyhogy karácsony körül PMÁP-ból ki, devizába be. Ez a terv, a többit meglàtjuk.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241129/orban-viktor-hamarosan-hatalmas-bejelentest-tehet-726344"A miniszterelnök ugyanis az ígéretek szerint a szokásos péntek reggeli közrádiós interjújában rántja le a leplet arról, hogy kit javasol a Magyar Nemzeti Bank elnöki posztjára." Szerintem teljesen mindegy kit jelent be,bárki legyen is a következő,orbán utasításait fogja követni vagy legalábbis orbán érdekei szerint fog cselekedni. Ettől függetlenül,én el tudom azt képzelni, hogy van az az eurhuf szint, ahol már van kamat emelés is. Csak előtte szokás szerint, orbánnak el kell mennie a falig és amilyen pofátlan ember,az a szint egészen messze is lehet.
Magyar Állampapír Kalkulátor újabb kommentje: "És meg egyszer: a 2022-es szinten van az árfolyam. Néha felmegy, neha lemegy." :))) Hova megy le? 2010 óta az irány fel. Ez is M1-en nőtt fel. :)
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.