Nem tudok arról hogy bármi kiderült volna, és Kulcsár is egy más cég volt. Forrás esetén egyszerűen beraktak egy vételi ajánlatot, ami magasabb volt a legjobb ajánlat és az utóbbi időszak kötései. Vettek kb harmincmillió forint értékben részvényt. Az MNB megbüntette őket, mert "hamis jelzéseket" adtak a piacnak. Olyan durván megtévesztette a piacot azzal a vételi ajánlattal, hogy azóta sem volt olyan alacsony az árfolyam mint amin akkor vásároltak. Annyira gumitörvény a piaci manipulációs szabályozás, hogy alacsony likviditású részvénynél szinte bármelyik tranzakcióra ráhúzható.
Én úgy látom kivárnak a befektetők. Se venni se eladni nem nagyon akarnak. A jelentés lesz a mérvadó. Őszintén szólva én is bizonytalan vagyok az irányban...
Ezeknél a story-knál azért kiderült, hogy mindig volt még valami extra csavar. pl.: Kulcsár Úr ugye a saját papírját vette okosba. Abban igazad van, hogy nem egy 0 forgalmú napon kell ezt meglépni. De ha lesz forgalom és betesz 80K-t eladóira, hát nehogy már ezen baszkódjon az MNB.
Az utóbbi pár napban szinte csak a Simonka adott el, lehet ki sem nyitott volna ha Ő nem szabadul meg 20k-tól...de azt nem tudom, hogy ez most jó vagy rossz...:)
Zoli! Hidd el, hogy engem is zavar sokszor, hogy pl a cég baszik megszólalni és szinte nem mozdul az árfolyam semerre, de attól hogy fikázom minden nap nem fog megválzotni a helyzet. Pedig jóval nagyobb db számmal vagyok itt mint te, talán annyival jobb a helyzetem, hogy alacsonyabb beker árral. Egyszer mindennek eljön az ideje.;)
A legutolsó közlemény a társasági eseménynaptár módosítása. Mondjuk ezzel kapcsolatban is van észrevételem: ugyan itt is megcsillagozták, hogy az időpontok változhatnak, de már csak egy hátralévő időpont van (a többit már csak visszamenőleges hatállyal lehetne), ami tovább nem tolható, szóval csak előbb sikerülhet összehozniuk! Reménykedem, hogy a sajtóközleményt és a kommunikációs stratégiát rakják már össze 😁
A Forrás SRV program keretében berakott egy nagy, limites vételi ajánlatot, amiből több hét alatt pár darab teljesült. Kapott 15 millió forintos büntetést.
"A Forrás nyRt. ezt követően 2022 decemberében és 2023
márciusában jelentős darabszámú Forrás/T részvényre vonatkozó vételi megbízást
adott be a Budapesti Értéktőzsdén, amely vételi megbízásokban szereplő
részvénymennyiség az adott értékpapírra vonatkozó előző 20 napi átlagforgalmat
többszörösen, de akár több százszorosan is meghaladta. Ezeknek a vételi
megbízásoknak azonban végül csak töredéke teljesült. E vételi megbízások
megtévesztő, félrevezető jelzést adhattak az adott részvény forgalmát, keresletét-kínálatát illetően. A vételi megbízások emellett többféle módon (a kereskedési
könyvben a vételi és eladási oldal szétnyílása nyomán, illetve az ár hosszú
távú rögzítésére alkalmasság okán) megtévesztő, félrevezető jelzést
közvetíthettek a befektetőknek az adott részvény árfolyamáról is. Mindezeken felül 2022 decemberében és 2023 márciusában több
kereskedési napon a Forrás nyRt.-nek a két részvényre vonatkozóan teljesült
egyes kötései (amely időszakban egyébként a kibocsátó teljesült kötései az
értékpapírok forgalmának magas hányadát adták) jelentős mértékben húzták el a
részvények árfolyamát a tárgyi ügyleteket megelőző utolsó kötések árához
képest."
Én mondanám, hogy dobogós forgalommal, brilliáns üzletpolitikával az elmúlt 6 évben inflációt többszörösen meghaladó éves hozammal, kis szórással ez egy siker részvény, csak ez egy hazugság lenne akinek van szeme és pár agysejtje. Ezt a hazugságot maximum egy vak tyúk hinné el.:)
mondok én is: szerintem is egy zsák fos a management. az új ember sem képes egy büdös mondatot sem kiböfögni a cégről. ennyi erővel egy csirke is lehetne a központban.
Öñ miért nem mond ilyeneket?Vagy a sok sok ember itt akinek van akkoja?Akkor Ön szerint ez a viselkedes nem tér el a többitől.Ez nem ugyanaz ám minthogy vki szereti a mákos tesztát van aki meg nem.
Akko fórum