10 év! Egyébként most mindenki fegyvert akar és még az, hogy mibe kerül sem nagyon számít. Mi lesz itt ha majd az is árazódni kezd a papírban? 914ft és 17milla
Ma volt errő hír a rádioban, közel 10 ev lesz potolni az ukrán-orosz háborúban elhasznált fegyvereket. Óriási rendelésallomány áll bent és nem tudják kiszolgálni.
https://www.portfolio.hu/global/20241212/evtizedes-megallapodas-modositasan-gondolkozik-a-nato-ennyit-a-hires-ket-szazalekrol-729349 Gyakorlatilag pont erről írogatunk itt többen. Hatalmas fegyverkezés lesz a következő években, ami ha béke is lesz majd akár 8-10 évig is eltarthat. Nincs más cég a BÉTen a 4IGén kívül, akit ez a nagy hadiipari felfutás befolyásolna. Érdekes, hogy ezt sokan nem veszik észre. Itt majd az eredeti nagy terveket simán emelhetik több mint.50%-al!!! :D Gondolom a nyereségessége is nagyot fog növekedni a hadiparnak. Ha jövőre már jönnek a hadiiparból is bevételek, könnyen rácsaphatnak a befektetők a papírra. 3-4 éven belül, a telekommunikációból jövő bevétel nagysága jön majd a hadiiparból is. Ezt sokan még nem tudják megemészteni, felfogni :D Az nagy meglepetés lesz, amikor majd a cég pontos terveket közöl üzletáganként.
Így van. Sok kételkedő mindig azt írogatta, hogy a Rheinmetall miért venné be a 4IGét ilyen nagy üzletbe. Hát pont azért mert: 1, Izraelben valószínű nem engedték volna meg, hogy 1 német cég szerezzen stratégiai cégben tulajdont. 2, Hazai informatikusok sokkal olcsóbbak mint a kintiek. 3, Kelet-Európát jobban értjük mint ők.és még stratégiai helyen is terjeszkedik a 4IG telekommunikációban. 4, A 4IGben megszereztek 25% tulajdont a közös cégben pedig 49%-ot. Ez azt jelenti, hogy a Rheinmetall a közös cégből összesen a profit 61,75%-át tudja eltenni. A háború jól jött a Rheinmetallnak, mert 2-3 évre előre már megrendeléseik vannak. Az EU is fegyverkezni akar. Nagy a lemaradás. A közös cég is jól fog húzni, csak minél előbb próbálják meg átvenni mindenhol a melókat. Jászai azt nyilatkozta, hogy 52 országról van szó!!! . Én úgy gondolom, hogy a cég most ,mindent alárendel a hadiiparnak, mert a következő évek erről fognak szólni. Jókor volt jó helyen Jászai és ezért ennyire magabiztosak. Ha kell a magas árfolyam akkor a Rheinmetall is belevehetne 1milliárdért. Nekik csak zsebpénz, de itt több mint 10%-os emelkedést hozna és utána még vennék többen. Bízom a beígért 400milliárdos értékteremtésben, ami 2025 végére 2100ft feletti árfolyamot hozhatna.
Nekem úgy áll össze a kép, hogy gyártanak drónokat, Martonban gyátják majd a műholdat és lesz Ai az adatok feldolgozásásra. Ennek az üzeneltetéshez ott az Invitech. Szerintem a műholdak egy része lesz csak "kereskedelmi" és lesz katonai is. A nagy hatótávolságú drónok célratartása műholdakróltörténik de ha csak cél azonosításról van szó, ahhoz is alkalmas. Szóval én ugy gondolom h mivel ez egy hadiipari fejlesztès egyelőre nem tudhatunk róla semmit. Viszont a Rheinmetall 25%-a egy elköteleződés a hadiipar felé. Óriási pénzek ezek, most még el sem tudjuk képzelni.
Meghallgattam Fekete Beatrix elemzőt. (Érdemes!) Pozitívan nyilatkozott a cégről. Hitelekre azt mondta, hogy a nettó adósság 4Xes, ami a távközlésben elfogadható szint. Itt a fórumokon mindig a lebeszélők a hiteleket hozzák fel. Hát a lényeg, hogy elfogadható szinten van!!! Egyébként tartam azt a véleményem, hogy a műholdas cégre nagy szüksége van a Rheinmetallnak is és tuti, hogy segítenek majd a 4IGnek. Szerintem a 4IGén keresztül kerültek be a Spacecomba. Izraelben tuti nem örültek volna 1 német cégnek. Hadiipar már műholdak nélkül nem nagyon működik. Persze még terelnek, de tuti, hogy a lényeg a hadiipar lesz az űriparban is. Holnap már nagy csata lehet itt 900 körül. Egyébként a cég az űripart úgy szeretné fejleszteni, hogy a partnerek is beszállnak. Ezt más cégek is így csinálták, mert űripar sokba kerül. Tehát nagy hiteleket nem kell várni az űripar miatt!!!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.