Topiknyitó: user01 2024. 11. 25. 09:30

2026-os Országgyűlési választás  

Beindult a kampány
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2024. 11. 25. 13:43
Előzmény: #38  Dehogynincs
Tudom, hogy a legelutasítottabb is volt. Az ellenzéki választók legtöbbje viszont még az összefogás elött is hosszú idön keresztül a DK-t jelölte meg, mint kedvenc párt. Tehát mindenféle összefogás és kényszer nélkül. SAjnálom, de még SOHA nem írtál olyan verziót sem koábban, sem azóta, ami értelmesebb, és a fidesz leválatását nagyobb valószínüséggel elhozó lett volna, mint ami volt. 
Az összefogás nem elrajongott ötlet volt, hanem kényszer. És utólag sem látszik logikusabb megoldás. 
Az óellenzßek nem semmisült meg, mivel a DK ma is bejutna a parlamentbe. Tehát az ellenzeéki választók logikátlan szavazása miatt épp Gyurcsányt sikerült megint felszínen tartani. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 11. 25. 13:39
Előzmény: #34  euler
Mit mondott a magánynyugdíj pénzekről?
Az esetleges Orbán-bukás után az is előrelépésnek számítana, ha a Tiborcz- és Mészáros-félék már nem az állami csöcsön lógnának, hanem a piacgazdásagban mennének tönkre..
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 11. 25. 13:35
Előzmény: #33  signal2
Gyurcsány a legnépszerűbbsége mellett a legelutasítottabb is volt.
Arról nem a választó tehet, hogy a dk és az msz elindult.
Arról meg végképp nem tehet, hogy az lmp, a jobbik és a momentum szégyenszemre összefogott velük.
Az összefogásról utólag már szinte mindenki látja, hogy elrajongott ötlet volt.
Most már senki nem erőlteti az összefogást.
A 2024-es ep-választáson az óellenzék megsemmisült.
Heisenberg
Heisenberg 2024. 11. 25. 13:34
Előzmény: #15  euler
A választói attitűdök nélkül pusztán a listás eredményeket az egyéni választókerületekre transzponálni erdekes kísérlet, de csa nagy hibaszázalékkal működik.
A választói attitűd az ellenzéki oldalon azt jelenti, hogy míg listán a saját, kedvenc pártjára fog szavazni, addig az egyéniben az esélyesebb ellenzéki jelöltet fogja támogatni. Ezt az attitűdött több kutató 90-95% ra teszi. Ez meg akkor is érvényes elég nagy eséllyel, ha úgy egyébként van abban a választókerületben már korábban sikeresen megválasztott és jol dolgozó ellenzéki jelölt. Hadházynak sincs esélye egy 40%-os listás TISZA párti noname jelölt ellen.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 11. 25. 13:28
Előzmény: #32  signal2
Nem kell védeni.
Itt a fidesz módosította úgy az önkormányzati törvényt, hogy ebből ez a helyzet alakult ki.
Nem a tiszásoknak kell megenni azt, amit a fidesz főzött ki.
Mi abban a meglepő, hogy a választókat nem érdekli a program?
A választók már régóta tudják, hogy kampányban a pártok mindenfélét ígérgetnek és ezekből sokszor a szöges ellentétét lépik meg.
2022-ben azt is írtad (ha nem is ezekkel a szavakkal), hogy Gyurcsány azért elfogadható, mert lassabban építette le a demokráciát Orbánnál.
Föltettem a kérdést, hogy a szovjet csapatok kivonulása után volt-e olyan lépés, amelyik a demokráciát erősítette.
Senki nem mondott ilyet és szerintem sem volt. A demokrácia leépítésére viszont könnyedén tudok példákat hozni.
Josti 2024. 11. 25. 13:26
Előzmény: #33  signal2
Igen a másik 2/3 pedig gyűlölte a dk-t és ha a körzetében dk-ra kellett szavazni mert a tévesen értékelt dk a legnépszerűbb, akkor orrbefogva vagy inkább nem szavazott.
euler 2024. 11. 25. 13:26
Előzmény: #23  user01
Nevezhetjük spontán elszámoltatásnak?
Szerintem nem működik még 60 %-ban sem. Ezek a vagyonok le vannak papírozva, a szerződések jogilag szabályosak. Nem ijednének meg a prominens oligarchák még egy új főügyésztől sem, inkább még többet menekítenének külföldre. Ha 40 %-ot nem sikerülne az se lenne tragédia számukra, de nem hiszem, hogy egymást taposnák vádalkuért. Néhány kishal - tudom sokan vannak, de csak darabra - esetleg beijedne. 
Orbán és Tiborcz néhány ismert strómanját (esetleg őket magukat is), helyből bűnvádi eljárás alá kellene helyezni, azonnali vagyonzárolással, esetleg előzetessel.
És itt még nem is említette az uniós ügyészséghez való csatlakozást, ami az uniós pénzek kis részénél hozna csak eredményt, egy hosszú eljárás után. A közpénzszivattyú nemcsak ott működött.
A lassú erjedés tényleg elindulhat, sőt már most folyik, szerintem nem erre kellene alapozni, hanem gyorsítani ahol lehet. Mert kétharmad nélkül tényleg csak egy lassú kínlódásra lehet számítani még jópár évig, aminek a végén még a fidesz is visszatérhet a hatalomba, ha nem lesz eltakarítva addig.  
(A magánnyugdíj pénzekkel kapcsolatban viszont korrekt volt a válasza.)
signal2
signal2 2024. 11. 25. 13:19
Előzmény: #29  Josti
Igen, de akkor a DK volt a legnépszerübb ellenzéki párt. Volt egy sor másik párt is, de a felmérésekkor mégis a DK-t mondták a legtöbben az emberek. Ez azt jelenti, hogy az ellenzéki választók 1/3-a tét nélkül is a DK-t jelölte meg kedvenc pártjának. Addig ismétlem, amíg át nem megy: mindenröl a válsztók tehetnek. A választók válthatnak kormányt, nem MP, nem Gyuurcsány, nem XY.  
signal2
signal2 2024. 11. 25. 13:15
Előzmény: #30  qpec
A föárosi KGY csak az történik, amit már a választás elött többször mnegírtam, hogy történni fog. Akkor sem értettem miért kell nem is ismert jelöltekkel rendelkezö, program nélküli listára szavazni, és azóta sem értem, hogy ezt miért kell védeni. Föleg annak tükrében, ami csinálnak (semmit). Jelenleg a tiszások a megélhetési politikusok mintapéldányai. A "tartózkodá" a kedvenc gombjuk.
signal2
signal2 2024. 11. 25. 13:13
Előzmény: #26  Dehogynincs
De, akkor is azt írtam, hogy 2/3-os gyözelemnek van csak értelme. 
Megismétlem: a tisza most semmivel nem áll jobban, mint az akkori koordináló ellenzék 2021-ben. 
Ami most történik, hogy a fidesz gyengébb, mivel ez a második recesszió év egymás után, hogy tavaly volt egy 25 éves rekord infláció, idén meg a pedofil ügyek, illetve az ellenzéki választók most egy 4. fajta variációt próbálnak ki, lesz, ami lesz. Magyar Péternél rengeteg érdemesebb ellenzéki politikust tudok jelenleg is. Amennyire csak lehet, MP köré korlátokat kell emelni, amíg lehet. Meg egyébként bárki köré, mert a demokrácia csak akkor az igazi.
qpec 2024. 11. 25. 13:13
Előzmény: #25  signal2
A fővárosi közgyűlésben játszott semmittevésük előre vetíti a hatalomra kerülésük esetén végzett munkájuk minőségét! Akadályozni rendkívül jól tudják a hatékony munkát,pedig képviselnek itt is néhány tízezer szavazót,akik nem erre a passzivitásra adtak felhatalmazást.
Josti 2024. 11. 25. 13:11
Előzmény: #26  Dehogynincs
Jobb eredmények lettek volna dk nélkül, ebben biztos vagyok:)
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 11. 25. 13:10
A DK egy korábbi polgármestert indít a tolnai időközi választáson
https://telex.hu/belfold/2024/11/18/dk-tolna-2-idokozi-valasztas-potapi-arpad
"Igazi ellenzéki párt nem menekül a választások elől, nem taktikázik, hanem elindul és képviseli a választóit” – mondta Molnár Csaba a DK képviselője.
________ januárban meglátjuk __________
Januárban a tolnai időközin meglátjuk, hogy mennyire igazi ellenzéki párt a dk vagy az, ami egyelőre még megmaradt a dk-ból.
Josti 2024. 11. 25. 13:10
Előzmény: #19  user01
Hasonlóra számítok, ezért gondoltam hogy egy huf->eur->huf->állampapír kört lehetne tolni a következő 4-5 évben. ‘22 évet alapul véve jó lehet, bár ott 10% volt a háború és csak 15% a fidesz következménye. Lényegében 15-20% inflát várok ‘26 végére vastag állampapír hozamokkal.
Dehogynincs
Dehogynincs 2024. 11. 25. 13:04
Előzmény: #22  signal2
Viszont már kétharmados győzelemről beszélünk, amiről a 2022-es összefogás esetén még nem is ábrándoztunk.
Akkor azon agyaltak az összefogást elrajongók, hogy feles felhatalmazással hogyan lehet lebontani a kétharmadot.
signal2
signal2 2024. 11. 25. 13:03
Előzmény: #24  user01
Valójában erre kell felkészíteni MP jelenlegi szavazóit. Azaz elvárásokat támasztani bennük MP felé. De félek, hogy ugyanaz lenne, mint Orbán esetében, akit annak ellenére támogatnak tovább, hogy pont az ellenkezöjét csinálja, mint amit 2010 elött ígért.
user01
user01 2024. 11. 25. 12:45
Előzmény: #18  Josti
Orbán rendszerét 2/3-dal kell elbontani
Magyar Péter mögötti szavazóbázis az utcákon fogja követelni Magyar lemondását, ha visszaélne a hatalommal. Nem tűrne egy Orbán 2.0-át.
user01
user01 2024. 11. 25. 12:43
https://m.youtube.com/watch?v=hvaECQJfUwg

57. perc környéke, sokszor beszéltem már erről. Nem kell egyből 2/3. 
signal2
signal2 2024. 11. 25. 12:41
Előzmény: #18  Josti
Viszont egy koalícós 2/3 nem jelent teljehatalmat, mer tnem 1 erö kezében van. A 2/3 szükséges fel´tetele a jogállam és a demokrácia helyreállítasának, tehát én mindenképpen arra törekednék. Ahogy MP képzeli, az alapaban véve nem tetszik.
user01
user01 2024. 11. 25. 12:40
Előzmény: #13  Peterbond
Orbán mikor volt utoljára országjáráson kampányidőszakon kívül?
Mikor pocsékolta ilyenre az idejét a fél fidesz vezérkar?

Plakátkampány sokszor volt, mindenféle hülyeség miatt.

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek