Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oxylant
oxylant 2025. 12. 12. 13:45
Előzmény: #112859  agenda
Tonogen ampullában, bezárva!!
agenda 2025. 12. 12. 13:43
Előzmény: #112855  balentum
egy részét én is eladtam, de ezt látva mindet kellett volna...most pedig visszavenni akár...persze , ha előtte mindezt tudjuk-ja, úgy könnyű lenne. És akkor hol marad az adrenalin? :))
oxylant
oxylant 2025. 12. 12. 13:41
Előzmény: #112856  Pepo
:)))))
Pepo 2025. 12. 12. 13:40
Előzmény: #112850  einstein
Az oda-vissza szitkozódások nem biztos segítenek, esetleg unaloműzőnek jók, míg az árfolyam úgy alakul, ahogy, szerintem, Mindenki elvárja. Petyának meg köszönjük a sok utánajárást. Ha igyekszik maximalizálni a profitot és ide-oda beszállni kellő időben, azt meg eltanulandónak mondanám...
Pepo 2025. 12. 12. 13:34
Előzmény: #112854  oxylant
Vételi DbV. ÁrEladási ÁrE. Db
503,5503,580330
513,520        3,590470
2403,5103,600921
1703,5003,610125
353,4903,620590
303,4703,680180
balentum
balentum 2025. 12. 12. 13:34
Előzmény: #112853  agenda
Ez az örök dilemma, hogy amikor ott a lehetőség szép nyerővel eladni mit tegyen az ember?
Én most "megerőszakoltam" magam és szépen sávosan adogattam és persze vettem is vissza.
(Valószínű korán tettem, de van még puskapor lejjebbre is.)
Aztán vannak a "profik", akik tudják mikor kell beszállni és egy hét alatt lekaszálják a papírt és angolosan távoznak. Utána meg az újabb esetleges körök előtt "leszólják" a tudatlan amatőröket, akik "másodállásban" próbálnak boldogulni.
Kicsit türelmetlen vagyok, mert vagy indulna meg, vagy menne az aljára, de tudom ezt nem én fogom meghatározni. Lesz ami lesz kivárom, mert a Rába jó!
oxylant
oxylant 2025. 12. 12. 13:29
Papa már józanodik....
agenda 2025. 12. 12. 13:25
Ezt a szarakodást látva az utóbbi időben tényleg el kellett  volna adni 4 fölött...azóta már 10x vissza lehetett volna venni 7-8 száz forinttal kevesebbért is. Az járt jól, aki így tett. Gratula nekik.
balentum
balentum 2025. 12. 12. 13:14
Előzmény: #112851  balentum
Ja bocsi 5K- fölé!!!
balentum
balentum 2025. 12. 12. 13:07
Előzmény: #112849  balentum
https://invst.ly/1du-wj
Sajnos kilépett a lobogóból pedig a zászlós cél ár %k fölé mutatna.
einstein 2025. 12. 12. 13:07
Előzmény: #112846  Törölt felhasználó
Ejj-ejj Petya, csak úgy potyog az ocsu a szádból :) nem méltó ez egy vérbeli "TŐZSDENYUGDÍJASRA" 
légy kicsit modorosabb, és elfogadóbb, hisz tudod: 
a stílus maga az ember
így azt fogják hinni, hogy taj paraszt vagy :D
balentum
balentum 2025. 12. 12. 13:05
Előzmény: #112848  agenda
A broki gyerek teljesen el van tévedve velem kapcsolatosan, de ha ettől boldogabb akkor legyen boldog.
Magasról lesz@rom, hogy miket írogat, de azt látni kell akkor jelenik meg amikor nagyon, de nagyon szeretné felfelé nyomni az árat. Én örülnék neki ha menne, de nem nagyon akar megindulni és 40 napja csak csorog lefelé. Nem tudom, nem látom mi lesz ebből, de nekem a korrekció is belefér, mert van miből bővíteni.
agenda 2025. 12. 12. 12:54
Szóval ez úgy van, ide olyan pénzt rak az ember, amiről tudja, nem holnap kell. Ha mégis, akkor viszont tisztába kell lenni vele, hogy lehet, másnap a felét éri...érdekes, még soha nem láttam olyan beírást kiszállás után, hogy de hiszen én a kapott összegnek csak a felét tettem be...Bali ezzel tisztában van, csak türelmetlen és szeretne tisztán látni, mint ahogyan mi is (többiek) mi felé menetelünk. Kivárjuk.
balentum
balentum 2025. 12. 12. 12:39
Előzmény: #112846  Törölt felhasználó
Bravó, most aztán jól megmondtad és elküldtél a pics@ba.
Büszke lehetsz magadra petike!
Törölt felhasználó 2025. 12. 12. 12:24
Előzmény: #112845  balentum
Na megint megjött a komcsi vészmadárkodni. Hát igen lehet úgy is nézni hogy 1000 pontot esett. Ami még teljesen belefér a korrekcióba. Meg lehet úgy is nézni hogy október óta 2000 pontot emelkedett. Érdekes múltkor még nem volt részvényed. Öröm hogy így aggódsz azokért a kik esetleg 4000 fölött vették. 2000nél ugyanezt nyomtad. Csomóan eldobták miattad. Aztán két hét alatt fel mert 4700-ig. Értem én hogy fáj a komcsi lelkednek hogy sokan 1hónap alatt többet kerestek a részvénnyel mint te 20év alatt. Tipikus Tiszás gondolkodású vagy te is. Minden szar ez a szlogenetek. Nem véletlenül egyes a népszerűséget. Utál mindenki mind a szart itt a fórumon
balentum
balentum 2025. 12. 12. 12:10
Előzmény: #112844  oxylant
Én mindent elhiszek meg értek, de a tény az tény:
az utóbbi 40 nap alatt 1K-t esett az árfolyam. Ezt már nehezen tudom be korrekciónak, itt valami más van(lehet).
oxylant
oxylant 2025. 12. 12. 11:52
Előzmény: #112842  Törölt felhasználó
Erre vár (tranzakció zárás) a piac...
Toten
Toten 2025. 12. 12. 11:42
Előzmény: #112841  Törölt felhasználó
Főleg ezekkel a forgalmakkal ami itt van most... Nyilván a cseh milliárdos veri be az árfolymot 21 darab kötéssel...
Törölt felhasználó 2025. 12. 12. 10:45
Előzmény: #112841  Törölt felhasználó
És akkor 4igról meg Jásszairól nem is beszéltünk. Ők is azért 38% tulajok lesznek. Fekete Péter azt nyilatkozta, hogy a Rába tranzakciózárás az egyik legjelentősebb akvizíciójuk.
Törölt felhasználó 2025. 12. 12. 10:43
Tehát ennek a cseh milliárdosnak 14,6milliárd euro a vagyona. Második leggazdagabb cseh milliárdos. 3x nagyobb a vagyona mint a Lölőnek. Szerintem tuti azért jött ide hogy lehúzza azt a pár 1000 kisbüfit a Rába részvényeseket. Tuti az a célja. Látszik hogy ő milyen kis dolgokban gondolkozik.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók