Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
cree1 2012. 02. 14. 23:22
Előzmény: #53977  Törölt felhasználó
szerinted Nantal 3+4 az mennyi?

És ötös számrendszerben?

ennyit a számszaki hibáról....
cree1 2012. 02. 14. 23:20
Előzmény: #53976  Törölt felhasználó
Az az igazság, hogyha nem az állam tett volna ajánlatot, hanem valami nemzetközi befektető, akkor mindenki hozsannázna, hogy milyen jóságos, és ugyanúgy kiszállt volna ugyanannyi, vagy még több.
És senkisem beszélne törvénytelenségről, btk-ról tovaj bandáról, meg miegymásról.
Csak hát az a kettős mérce...

NNa jó éjt!
Lehet hogy az írásaid alapján azt álmodom, hogy a pesti Dunaparton Rába katonai teherautókon odaszállított kisbefektetőket lőnek a Dunába az MNV előtt...
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 23:18
Előzmény: #53976  Törölt felhasználó
...hoppá...!

"...Azon már lehetne filozófálni, hogy az ügyletre allokált forrást ki és hogyan határozta meg az MNV számára, van-e szakértelme hozzá, de eddig ezt sem boncolgattam. Talán majd máskor, ha már így felhívtad rá a figyelmet..."

...na pedig, EZ A LÉNYEG...! ...GRATULA...!

...én már utaltam, egy jóval korábbi kommentemben erre, a valószínűleg szándékos "alul számításra"...!
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 23:03
Előzmény: #53970  cree1
...hmm...!

"...A PSZÁF nem gondolja, hogy nektek igazatok van, és persze, hogy jóváhagyta az ajánlatot, és persze, hogy jogi formai szempontok alapján támadta meg watsont, mert ez azonnal a per lezárását jelentette, minden vita nélkül.
És a bíróság is csak a törvényeket tartja be, még ha ez neked nem is tetszik, és a kibefektetők által vezérelt szakszervezeti inkvizítort szeretnél a törvények alapján ítélő szervezet helyett..."

...hááááát, ez nem így van...!

...annyi igaz, amit írsz a PSZÁF-ról, meg a bíróságról, SAJNOS...!

...csakhogy, mivel az EU tagjai vagyunk, ezért Magyarországra is vonatkozik az Európai Unió Alapjogi Chartájának az alábbi (1. 17. 20. 21. 36. 41. 47. 51. 52. 53. 54.-es) cikkelyei, amelyek ezen eljárások során sérültek...!

...azaz, duma ide, vagy oda, a KIFOGÁSAINKAT, - már régen -, érdemében orvosolni KELLETT volna...!
...de mivel eddig, nem tették, most épen "gyalogolunk" felfelé a JOGI "LÉPCSŐKÖN", ami nem kevés idő szükséglet...!
...de, ez messze nem rajtunk múlt, hiszen a PSZÁF-nak "kutya kötelessége" lett volna javítania, a SZÁMSZAKI HIBÁT...!!!
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 22:36
Előzmény: #53970  cree1
"Felejtsd már el, hogy amit kimondasz, igazzá is válik azonnal. "
A nap gyöngyszeme. De tényleg.. :)) Már csak a "merjünk nagyot álmodni hiányzik" mellőle kontrasztnak.
Ha zsidótörvényezni akarnék azért nem kellene Németországba menni, mert itthon is megvolt. De az itthoni hasonlatokkal valószinűleg zavarban lennék, hogy "zsidózzak", vagy "komcsizzak" a téeszbe belépés önkéntessége kapcsán, úgyhogy megelégszem a korábbi hasonlattal.
Felhívnám figyelmed, hogy az érvelés fontos része, hogy mindig mindenki az aktuális jogszabályok betartására hivatkozik, míg valaki be nem bizonyítja az ellenkezőjét. Nürnbergben is így ment. ;)
Sehol nem írtam, vagy sugalltam, hogy a kormánydöntés bíztatott expressis verbis törvénytelenségre. Azon már lehetne filozófálni, hogy az ügyletre allokált forrást ki és hogyan határozta meg az MNV számára, van-e szakértelme hozzá, de eddig ezt sem boncolgattam. Talán majd máskor, ha már így felhívtad rá a figyelmet.
A politikai észrevételek nem kommentálását el tudom fogadni. Különösen, mert nem akartam az ismételt felidézésükkel újrakezdeni azt, amit egyszer már a patthelyzetre tekintettel lezártunk.
Cyberslider
Cyberslider 2012. 02. 14. 22:34
Előzmény: #53974  cree1
Jóestét. Micsoda hír.. Megint nem lepődtem meg. Bár ilyen jóra nem számítottam.

815 HAHAHA..! Még jó hogy van még párazer..
cree1 2012. 02. 14. 22:19
Előzmény: #53966  Törölt felhasználó
torino, ne légy már ovis...

szerinted ha bárki felvásárol, és erre 10mrd-ot költ, akkor az egyik nap eldönti, a másik nap megteszi az ajánlatot? szerinted az Audinak ez mennyi időbe tellett volna??? és hány testületnek kellett volna jóváhagynia?

Írtam már, nyugodtan olvasd el, ha júliusban kapták a pénzt, és egy nappal előtte ment fel az árfolyam, akkor volt csurgás, de szerintem nem azoktól, akik nyár óta dolgoztak az ügyleten. minden tranzakcióban elkerülendő az, hogy az információ kimenjen, de ha van ilyen, akkor ennek hosszát szeretnék minimalizálni, és gondolom vagy a tőzsde, vagy a pszáf ezért is függesztette fel a kereskedést.

ha nem kommentálogd az árat, akkor is a kétharmad mellette szavazott... :)
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 22:18
Előzmény: #53972  Törölt felhasználó
Bocs. nem
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 22:18
Előzmény: #53971  cree1
Igaz, végül is könnyű ma a tegnapról nyilatkozni.

Sajnos ez ne a NEXT című film Nicolas Cage-el a főszerepben.
cree1 2012. 02. 14. 22:12
Előzmény: #53968  Törölt felhasználó
te is tehettél volna nyilvános ajánlatot 800 körül..., sőt vásárolhattál volna elég sokat 5-600nál...
cree1 2012. 02. 14. 22:10
Előzmény: #53962  Törölt felhasználó
Csúsztatsz, de jól áll neked, ismerem már ezt a fajtát.

Ha most azt mondod, hogy Magyarország a fasizmustól szenved, és tőkepiaci és számviteli törvényei a náci Németország zsidótörvényeit idézik, akkor gratulálok.

Természetesen szakmaiatlan is, amit írsz.
Szerinted miről szólt a kormánydöntés? Az bíztatott törvénytelenségre???
Ennél többet gondoltam rólad...
Felejtsd már el, hogy amit kimondasz, igazzá is válik azonnal.
A PSZÁF nem gondolja, hogy nektek igazatok van, és persze, hogy jóváhagyta az ajánlatot, és persze, hogy jogi formai szempontok alapján támadta meg watsont, mert ez azonnal a per lezárását jelentette, minden vita nélkül.
És a bíróság is csak a törvényeket tartja be, még ha ez neked nem is tetszik, és a kibefektetők által vezérelt szakszervezeti inkvizítort szeretnél a törvények alapján ítélő szervezet helyett.
Nem hinném, hogy bárhol más országban a kisböfik beleszólhatnának az ajánlatba, legfeljebb csak bejelentésként lehet értékelni a felszólamlásukat. Ami ha igaz, akkor értékelik, és intézkednek, ha hamis, mint a jelen esetben, akkor elvetik.

Politikai észrevételeidet nem minősítem, és nem is vitatkozom vele, főként azért, mert ez egy Rába blog, másrészt teljesen felesleges.
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 22:10
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 22:09
Előzmény: #53966  Törölt felhasználó
Száz szónak is egy a vége, amit ők csinálnak az teljesen törvényes ( kifosztják,meglopják,tudatlanságban tartják az embereket, nyomorba döntik stb. )

Bezzeg,ha ezt átlag ember csinálná, Életfogytig ülne.
Ennyit erről.
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 22:08
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 22:01
Előzmény: #53963  cree1
Már csak azért sem korrekt, mert:

Előre megírt forgatókönyv alapján történt.
1. Ők nyilatkoztak erről,hogy ez nem IMF hitelből vették, hanem erre a célra elkülönítettek x összeget ( jóval az ajánlat előtt több hónap ).

2. Amit már írtam a felfüggesztés előtt ment az árfolyam kb +7%-ot.

3. Hagyjuk már ezt a 25%-40%-kal magasabb ajánlatot a piacinál.
(Ezt nem kommentálom)

Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 21:55
Előzmény: #53961  cree1
egyébként remélem azért tudod, hogy ezek a narancsosok is vörösek csak festik magukat?
kisz titkárok, 3/2-es ügynökök, mszmp tagok, stb.
hamar felejtesz vagy csak neked is sikerült átmosniuk az agyadat?:-)
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 21:50
Előzmény: #53961  cree1
még mindig jobban néz ki mint ha narancsos lenne.
cree1 2012. 02. 14. 21:47
Előzmény: #53953  Törölt felhasználó
szerintem teljesen törvényes az ajánlat, és a részvényesek 2/3-a el is fogadta, azaz korrektnek is minősítette. Természetesen ez egy szabad ország, ez egy ajánlat, és nem államosítás, aki nem gondolta kielégítőnek az árat, az nem is élt ezzel az akkori piac felett 25-40%-kal adott ajánlattal.
Bocs 2+1 mondat.
Törölt felhasználó 2012. 02. 14. 21:45
Előzmény: #53943  cree1
Értem én, hogy az erős szavak bántják az érzékeny lelkeket, és tulajdonképpen sajnálom is hogy ilyet lehet 2011-12-ben a magyar állami szervek szemére vetni, de ha azzal érvelsz, hogy "az MNV egy kormánydöntést hajtott végre. [..] Teljesen értelmezhetetlen számomra a tisztességes kategória. Valami vagy jogszerű, vagy nem. ", akkor ezzel pont azt teszed mint a német hadsereg és állami vezetés életben maradt tagjai a nürnbergi perben. Ez volt a törvényes, jogszerű intézkedés, végrehajtottuk a parancsot. Igaz, volt már azóta jópár számonkérés a világtörténelemben, ahol ugyanezzel védekeztek, de ettől még az eredeti, a "klasszikus" forrás, amit idézni szokás az a nürnbergi per. Ez nem nácizás.
Majd amikor azt írom, hogy X.Y fasiszta, fajgyűlölő, stb. az lesz a nácizás.
Nagyon örülnék, ha nem lenne az állam ellenérdekű fél, de mint már sokszor írtam, csak az ellenkezőre mutatott példát a második Orbán kormány. Viktor egyébként is azt mondta, hogy ne arra figyeljenek mit mond, hanem arra, amit tesz, úgyhogy ne rám haragudj, ha megfogadom a tanácsát. (Lehet, hogy ezt sem kellene igaznak elfogadni, de akkor mégis mit?) Eddig csak zsarolt, hazudott, és közgazdaságilag indokolhatatlan mutatványokkal zsonglőrködött. MNYP, devizahiteles mentés, stb.. Ugyanakkora a hiány, mint az MNYP előtt. Hibás széria. :(
Legalább egy kis CHF hitelt felvehetnék én is, hogy valaki jól megmentsen..
Az sem érv, hogy a részvényesek szétspammelnék az ajánlatokat, és az nem jó. Watson pere az élő példa, hogy fontolóra sem vették a hibás határozat felülvizsgálatát. Pedig amit jelzett az gyakorlatilag semmisségi ok. A bíróságnak is hivatalból kellene észlelnie, de ehelyett azt vitatják, hogy ügyfél-e. WTF?? Sebaj, majd akkor lelőjük az adásvételt, és lehet sopánkodni, hogy x ezer embernek vissza kell utalnia a pénzt. Az jobb lesz? A PSZÁF külön névreszóló levelet kapott róla, és mégis inkább bíróságra engedte az ügyet. Ha ez így megy, akkor csak spammeljünk szét 2-3 tranzakciót, és majd lesz szives a PSZÁF helyesen alkalmazni a törvényeket. Különösen igaz ez, ha nem 8 munkaóra alatt dőlt el, hanem volt előzetes konzultáció, mint ahogy írod.
cree1 2012. 02. 14. 21:43
Előzmény: #53955  Törölt felhasználó
nyugodtan olvasd el, amit írtam, az mnyp-t nem minősítettem annka, hanem egy törvényen nyugvó, kötelezettségekkel együtt történő államosításnak
nem baj, ha leveszed a vörös szemüveged

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek