nulla forgalom megint. Tegnap jött egy kis forgalom és vele jött egy kis emelkedés is. Nulla forgalom mellett oldalazás, forgalomban emelkedés. Jelenleg még mindig ez a minta.
és természetesen a franciáknál is van helyi adó, aminek mértéke nagyjából a magyar szinttel egyezik meg, de kiszámítása viszonylag bonyolult, mert két teljesen különböző részből áll össze: az egyik részét az ingatlan bérleti értéke (CFE), a másik részét pedig a cég által termelt hozzáadott érték (CVAE) alapján számolják.
nem szeretnék senkinek sem tippeket adni, de próbaképpen megnéztem megnéztem, hogy pl. Franciaországban milyen adó terheli a nagy infokommunikációs szolgáltatókat. ( azért Franciaországot néztem, mert tudtam, hogy a franciáknál is van valamiféle különadó, de az olvasottak engem is megleptek)Kezdjük: a franciáknál a telekomhoz hasonló céget eleve 25%-os "alap" társasági adó terheli. ( ez a rendkívül nagy eltérés már önmagában is megmagyarázna néhány egyéb terhet, mert +16%-os többlet már önmagáért beszél )De, ezen felül még három, ezt az ágazatot súlytó különadó is hozzájön a 25%-hoz. Első különadó: Digitális Szolgáltatási Adó (Taxe GAFA / DST) Ez a legjelentősebb, kifejezetten a technológiai óriásokat sújtó különadó. Alapja a digitális interfészek biztosításából (pl. piacterek) és a célzott online hirdetésekből származó franciaországi árbevétel. (a korábbi 3%-os adókulcsot a közelmúltban 15%-ra emelték) Második különadó: Rendkívüli Társasági Adó-pótlék (Surtaxe d'IS)A francia kormány a költségvetési hiány csökkentése érdekében bevezetett egy időszakos extra profitadót a legnagyobb vállalatok számára. ( Érintetti kör: Azok a multicégek fizetik, amelyek éves franciaországi árbevétele meghaladja az 1,5 milliárd eurót. Ez a pótlék közvetlenül a társasági adó (IS) alapvető 25%-os kulcsát fejeli meg jelentős százalékpontokkal, így a tényleges nyereségadó-teher jóval magasabb az átlagosnál. Harmadik különadó: Hálózati Vállalkozások Átalányadója (IFER)Ha az infokommunikációs óriásvállalat fizikai infrastruktúrával is rendelkezik Franciaországban (pl. telekommunikációs hálózatok, adatközpontok, antennák), akkor az IFER hatálya alá esik ( az adó összege a hálózati eszközök (kábelek, bázisállomások, egyéb technikai pontok) mennyiségétől és kapacitásától függ). A franciák államadóssága az utolsó 5 évben 20%-al emelkedett, jelenleg közelíti a 120%-ot. Ott ezzel indokolják az emeléseket. Ahogy írtam, nem szeretnék senkinek sem tippeket adni, csak azzal nem haladunk előre, ha saját magunkat is becsapjuk. A nulla adó lenne a legjobb, tudom.
Néztem végig a záró szakaszt, 2570-2666 között mozgott, azaz lehetett 2600 alatt venni (eladásin volt majdnem 60k db). Certit mondjum akkor se kapnék ha 2600 alá zár, mivel nyitás után úgyis felé húznák.
Hogy a magyar TAO alacsony vagy magas azon lehet vitatkozni (ill. nem mert a 9% az pont annyi vagyis összehasonlításban alacsony). Csakhogy ott vannak a különadók, Robin Hood adó, meg a horribilis HIPA stb. Utóbbi nem egy cégnél sokkal több mint a TAO, a multik nem véletlenül hogy a Profit Tax soron mutatják ki mert ez is egy nyereségadó csak éppen nem ugyanaz az alapja mint a TAO-nak
-Private Banking friss:-Magyar Telekom.-Korrekciós fázisban van az árfolyam. Az eladói oldal egyelőre gyenge, az esés meredeksége nem utal erős eladási tevékenységre. Erősebb támasz a 2500 körül várná. A piros csökkenő trendvonal felfele törése egy erős gyertyával okozhatna újabb kisebb long hullámot. Ellenállások: 2734; 2813. Támaszok: 2500; 2375; 2250.
Mi van itt kérem, mire a nagy lelkesedés??? Forgalom is megugrott, tán csak nem az otiról ragadt át a jó hangulat? Úgy tűnik, ebből a papírból már nem lehet 2600 alatt vásárolni...
Mtelekom