Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bodij hétfő, 22:03
Előzmény: #261853  Apa
Abban is biztos vagy, hogy mikor?
kreta
kreta hétfő, 21:41
Előzmény: #261853  Apa
Be is van árazva az árfolyamba..
A tőzsde előre áraz
Apa hétfő, 20:58
Én biztos vagyok benne hogy MSCI indexbe bekerül.
SBob hétfő, 20:16
Előzmény: #261850  player1
érdekes ez az MSCI indexes sztori, mert nagyon hallgatnak róla a szakújságírók, pedig már vélhetően tényleg nagyon rezeghet a léc ( a 6,4 millárd USD kapitalizáció 360Ft/USD árfolyam mellet volt, 302 Ft/USD-t alapul véve ez már 7,65 mrd USD, valamint a közkézhányad figyelembevételénél vélhetően a bevonni szándékozott  darabszámokat is figyelembe veszik, amivel a DT jelenlegi 65,78%-a 69,71%-ra módosul és értelemszerűen a közkézhányad pedig 30,29%-ra ). Ha esetleg mégis bekerül, akkor be kell csatolni az öveket. Érdekes, hogy erről hogyan vélekedik az AI:
"A bejelentést követően az alábbiakra érdemes figyelni:
  • Visszakerülés esetén: Ha a Magyar Telekom visszakerül az MSCI Standard (Emerging Markets) indexbe, az jelentős vételi erőt generálhat az indexkövető alapok részéről. A tényleges átsúlyozás és a kényszerű részvényvásárlások 2026. május 29-én, a tőzsdei záráskor fognak megtörténni.
  • Elmaradás esetén: Amennyiben a papír ezúttal is kimarad, az rövid távú csalódottságot okozhat az árfolyamban, mivel a piac egy része már beárazta a sikeres bekerülést."
  • Jocek hétfő, 19:06
    Előzmény: #261844  gyula1971
    player1 hétfő, 17:31
    "A Magyar Telekom (MTEL) MSCI Standard indexbe való visszakerülésének esélye a 2026. május 12-i bejelentéskor kifejezetten magas, de nem garantált. Az MSCI ezen a napon (közép-európai idő szerint 23:00-kor) teszi közzé a féléves felülvizsgálat eredményeit.
    Kulcsfontosságú mutatók (2026. májusi állapot)
    A bekerülés feltételei:
    -Piaci kapitalizáció: A Magyar Telekom piaci értéke 2026 májusára elérte a 2310 milliárd forintot (~6,4 milliárd USD).
    -Közkézhányad (Free Float): A bekerüléshez szükséges korrigált piaci kapitalizáció küszöbértéke 2025 közepén ~1,5 milliárd USD volt. A Telekom közkézhányada 28,59%, ami a jelenlegi árfolyam mellett már kényelmesen a határérték felett van.
    -Likviditás: A részvény forgalma (ATVR mutató) már korábban is bőven teljesítette az elvárt 15%-os szintet.
    Bár a számok alapján a Telekom "érett" a tagságra, az MSCI döntései komplexek: Relatív küszöbök: Az MSCI nem fix számokat használ, hanem a globális fejlődő piacokhoz képest határozza meg a belépési szintet."
    Treborn
    Treborn hétfő, 17:07
    Mire várnak az SRV vel kapcsolatban......
    fezo21
    fezo21 hétfő, 17:05
    Záró : 2 410,00 / 98848
    player1 hétfő, 16:54
    2410
    player1 hétfő, 16:39
    2412
    player1 hétfő, 16:30
    2414
    gyula1971
    gyula1971 hétfő, 13:41
    -Erste:-Jól viselte a múlt heti szelvényvágást az MTel, hiszen a részvény 154 forintos osztalékot fizet, ezzel szemben csak 108 forintot csökkent az árfolyam a szelvényvágást követő napon. A technikai kép inkább negatív, az árfolyam benézett a 2.426 forintos szint alá, de mivel a társaság holnap piaczárást követően publikálja első negyedéves eredményét, addig már oldalazhat az árfolyam, és a jelentés határozhatja meg a hosszabb távú irányt.Támasz és ellenállás szintek
    1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
    2.3542.3142.4262.455
    fosforos hétfő, 13:10
    Előzmény: #261842  severian

Mindegy milyen lesz ... eséssel reagálja le...
    severian hétfő, 13:06
    GYJ-ben lehet meglepetés? Vár valaki gyengébbet?
    harding
    harding hétfő, 12:37
    Előzmény: #261838  Seri
    TMUS tervezett tranzakciónak egyelőre nem pozitív a megítélése. Ezért nem egyértelmű az értékteremtés módja, mértéke a DT részvényesek számára. Ha a felvásárlás befuccsol az sem biztos, hogy jó hír, ha étrejön az sem biztos. Egyébként a tranzakciónak (ha nyélbe ütik, akkor) lehet közvetett hatása a MTel osztalékokra is...
    severian hétfő, 12:07
    A felvetésed (DT) szerintem sem rossz, én is nézegettem a papírt, meg róla szóló cikkeket, most pont van is fejlemény (T-commal való fúzió). Olvass utána. Figyelőlistára tettem én is, de egyelőre nincs kész stratégiám, hogy milyen szinten lépjek be, ha egyáltalán...
    fosforos hétfő, 11:43
    Ha van Mtelekomod akkor nem kell Deutsche Telekom. Nem egyforma jövőkép a két cég... Olvass rá. Eurós javaslatom ma : Nordex... Siemens energy és
    VanEck Space Innovators UCITS ETF.
    Seri hétfő, 11:12
    Segítséget szeretnék kérni.
    Mi a véleményetek a Deutsche Telekomról?
    Az MTelekom nagyon stabil és nagyon jónak tartom. Nyugodtan alszok tőle és ilyen papírt keresek euróban. Ezért gondoltam a Deutsche Telekomra. 
    Hülyeség amit írok? Mit gondoltok?
    Odor
    Odor hétfő, 11:03
    2440
    apocca
    apocca hétfő, 10:34
    Előzmény: #261835  apocca
    2434
    apocca
    apocca hétfő, 09:55
    Előzmény: #261832  SBob

az erőteljesen érzelmi töltetű, sok naivitással terhelt "politizálás", azaz egyik, vagy másik kormány megítélése, tevékenységének "értékelése" az nagyon általános, az emberek többségét érinti.
    Kevesen vagyunk, akik az elején említetteket igyekeznek minimalizálni (kizárni teljességgel nem lehet).
    harding
    harding hétfő, 09:53
    Előzmény: #261833  SBob

Meglátjuk hogyan normalizálódnak ezek a közpénzből felhízlalt, versenyt csak papíron tapasztalt vállalatok.
    Olvasva a ner-es cégek portfoliós fórumokat, ahonnan szorgalmasan kitiltogattak mindenkit, aki kritizálni merészelt... hát nagy még a kognitív köd.
    SBob hétfő, 09:32
    Előzmény: #261831  harding
    pedig éppen ezt teszed. Szerinted kizárt, hogy egy "NER" -es cég jó legyen. Az, hogy ezeknek a cégeknek lejtett a pálya, nem vita kérdése szerintem, ennek ellenkezőjét senki sem állította (talán még a FIDESZ-ben sem). De az idő meg fogja mutatni, hogy ezek a cégek mennyire versenyképesek, főképpen úgy, hogy most biztosan lesz egy kis ellenszél is. Legfeljebb majd fordulnak egyet a tulajdonosok (túl nagyot nem kell), mint ahogyan pl. Wáberer már meg is tette.
    SBob hétfő, 09:27
    Előzmény: #261830  severian
    más kormány, más prioritás. Én abban nem hiszek és talán nem is létezik sehol a világban, hogy az éppen regnáló hatalomnak nincsenek prioritásai. Az is az, ha egy céget megpróbál ellehetetleníteni, vagy hatalmánál fogva kizárja a közbeszerzésből. Szerinted az pl. az OPUS fog még közbeszerzésen nyerni és közpénzből munkát kapni? Ha nem, akkor pl. az egy ilyen "piactorzító" gazdaságpolitika. Kíváncsian figyelem, de a gazdasági miniszter mai megnyilvánulása nem okozott számomra meglepetést.
    harding
    harding hétfő, 09:12
    Előzmény: #261826  SBob
    Egyáltalán nem írtam értékitéletet a NER-es cégekhez. Azt csak hozzáképzelted...
    Azt írtam, hogy a fundamentumok alapján fognak beárazódni a továbbiakban és más pletykák alapján. Ez már részben meg is történt, és kíváncsian várom a folytatást (amúgy van pozim ilyen cégben, tehát vannak várakozásaim)
    severian hétfő, 09:09
    Előzmény: #261826  SBob
    nem az a jó hogy esik, hanem hogy lassan kezd a helyére kerülni. Remélhetőleg együtt minden mással ami a durva piactorzító gazdaságpolika, mutyi, stb. miatt nem ott volt.
    SBob hétfő, 09:08
    Előzmény: #261828  fezo21
    ma benne van, hogy  megnézzük a 2400-at, de az is, hogy a 2500-at. Holnap pedig a negyedéves jelentés mozgathatja meg.
    fezo21
    fezo21 hétfő, 09:00
    Nyitó: 2 428,00 / 1692
    SBob hétfő, 08:59
    tekintsünk a jövőbe! A hétvégén különösebben nagy esemény nem történt, amit manapság már pozitív fejleményként is értékelhetünk. A Hormuzi-szoros viszont még mindig zárva van...
    SBob hétfő, 08:53
    Előzmény: #261823  harding
    neked valami nagyon "beragadt". Nem tudom, hogy neked miért jó, ha pl. a Rába, vagy a Gránit esik. Több pénzed lesz attól, vagy jobb lesz az életed ettől?
    SBob hétfő, 08:50
    Előzmény: #261817  Uhura
    szerintem valamit nagyon félreértesz. Amikor pl. én, hogy jönni fog a következő recesszió, akkor véletlenül sem riogatni szeretnék másokat. Azt sem tudom, hogy azt honnan vetted, hogy ez várhatóan 2026-ban fog bekövetkezni. A kapitalista gazdaságok ciklikusságát már a XIX. század közepén megfigyelték és publikálták. Ez a rövidtávú ciklikusság nagyjából valóban létező megfigyelhető. A mértéke is a pontos ideje viszont nehezen előrejelezhető. Én csak arra próbálom felhívni a figyelmet (főleg a fiatal és ezért még tapasztalan) befektetők figyelmét, hogy a tőzsdén nincsen olyan, hogy biztos. Ezért nagyon óvatosan kell kezelni a tőkeáttételes ügyleteket. Aki azt írja, hogy tudja a tutit, az eltűnik, amikor nem jön be az, legfeljebb nicket vált. Persze azt sem gondolom, hogy aki bátor és meri, az ne kockáztasson sokat, mert csak nagy kockázattal lehet gyorsan sok pénzt keresni. Mindenki olvasson sokat a témában, hallgasson meg olyan érveket is, ami esetleg neki nem tetszik és ezek eredményeképpen hozza meg a döntést. Részemről csupán ennyi.
    vittore hétfő, 08:32
    Előzmény: #261819  SBob
    Akkor a nominal gdp 1/4-t érték a matav papirok, ez most 25000 ft àrfolyamnal lenne igaz
    harding
    harding hétfő, 08:29
    Előzmény: #261821  SBob
    Nem figyeltem minden vállalat történetét, de különböző a sztori az egyes vállalatok esetében: OTP, Mol, Richter, MTel.
    ...és ettől teljesen eltérő a sztori a kormányközeli illetve NER-es cégeknél: 4iG, Opus, Waberers, MBH, Rába, Gránit, stb. Majd érdekes lesz nézni, ahogy a NER prémium kiárazódik ezekből, és elkezdenek a fundamentumok (illetve más pletykák) alapján árazódni.
    SBob hétfő, 08:28
    Előzmény: #261820  harding
    ez pontosan így volt, ahogyan leírtad. És így volt a külföldi kézben lévő közszolgáltatókkal is, a repülőtérrel, de még a MOL-al is (amit előbb az OMV -ma sem tudjuk, hogy strómanként, vagy ténylegesen), majd az oroszok próbáltak felvásárolni), amit visszavásároltak a külföldi tulajdonostól. Hogy csak a nagyobbakat említsem (és még közben minden is elloptak :)). De majd meglátjuk, hogy mit kezd ezekkel a vagyonelemekkel a következő rezsim. Én remélem, hogy nem adják el megint és ezek a stratégiai, pénztermelő cégek maradnak magyar és állami kézben.
    SBob hétfő, 08:17
    Előzmény: #261815  harding
    A HOLD alapkezelőnek valóban pozitív volt a szerepe számunkra. De ez semmire sem magyarázat, mert korábban is sokan felemelték a szavukat, a kisrészvényesek mellett, de semmi sem történt. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez a három éves részvényár robbanás nem a telekom sajátossága, hanem a BUX is megháromszorozta az értéket. De legalább a telekom sem maradt ki ebből, ebben lehetett szerepe akár a HOLD-nak is. Azért azt annyira jó látni, hogy tegnap még minden sz@r volt, ma meg már sokak szerint minden gyönyörű. Szerintem meg tegnap is az volt és remélhetőleg a holnap is az lesz. Csak így érdemes szemlélni a világot azoknak, akik távol tegnap is távol voltak és holnap is távol lesznek a hatalomtól és vele a "húsos fazéktól". 

Topik gazda

forest_30
    1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek