Én várom továbbra is, hogy a 200 napos MA alá küldjék 1865-1870 , és ott esélyes az 1840 is, mert ott jön a porszívó is. Majd meglátjuk, de az 1900-as szint sem tűnik rossznak a bővítésnek.
Túl sokat emelkedett a jelentésre-tavaly meg se mozdult augusztusban-sőt szeptember elején volt a nyári minimumán.- Most 1820-ig kéne várni a jó beszállóra.- Lehet a novemberi jelentésig 2 és fél hónap -lecsordogál odáig.
durva mi pénzt keresnek ezek az emberek, mindig elképedek, ha így leírva látom, egy normál ember meg ha összehoz mondjuk 100 millát, örökséget is beleértve pl már össze teheti a kezét, ez meg valószínű csak részvényben többet kapott
és cris matty sok 100 milkás bánatpénzt is kapott a távozásakor a telko rv-t amit kapott 5 évig kellett tartania és akkor duplázódott is az rv mennyisége majd eladhatta.
erre az időszakra tehető az árfolyam lecsúszása, ami talán összefüggésbe hozható a kommunikációval is, ami permanens negatív hangulatot okozott a cég megítélésében. Ha pozitív hír jött, azt azonnal cáfolták, vagy hűtötték. Viszont a negatív spekulációkat, amik némelyikéről kiderült, hogy fals volt, véletlenül sem cáfolták meg, azokat sejtelmesen nem kommentálták. Folyamatosan kisebb eredménycélokat fogalmaztak meg, mint amit a cég a valóságban később hozott. Szerintem csak az ügyfeleiket, a dolgozóikat, befektetőiket és az államot verték át ebben az időben. Egyébként Mattheisen kommunikációban nekem szimpatikus ember volt, csak lényegében vélhetően átvert mindenkit (így utólag).
egy kis nosztalgia: Christopher Mattheisen a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója volt 2006 és 2018 között. ...többek között elnyerte az Üzleti Etikai Díjat (2007). Kíváncsi vagyok, hogy eladta e már a telekom részvényeit. Feltételezem, hogy a legelső lehetséges időben kiszórta. Én mindenesetre nem sírom vissza.
Hehe... nagyon aranyos, ahogy megkérdezted, hogy miért nem vettek 300millió darabot amikor olcsó volt, de ugye ez nem így működik. A legjobb válasz a 'miért nem'-re az alábbi vicc írja le: . "Ha lenne pálinkám, már nem lenne." . Ha sok millliárd forinttal elkezdesz a parketten vásáolni, akkor azonnal az egekbe vered fel az árat. Most képzeld el sok százmiliárddal mi történne... Ugye közgyűlés is kell egy ilyen akcióhoz, és abban a pillanatban, amint egy ilyen mondat elhangzik, elkezdik felvásárolni az okos szereplők a részvényeket. Akkora hisztéria lenne egy ilyen bejelentéstől, ami senkinek sem lett volna jó. (Ugye most sem így vásárolnak srv-t nyílt piacon, ami ugyananezen ok miatt van.) Ha simán csak ajánlatot tennének a szabad közkézhányad felvásárlására, az sem lenne olcsó mulatság. Az ilyan hozzám hasonló hold&buy-os csókák nem adnák oda a papírokat csak nagyon magas árért, amennyi pénze nincs is a vállalatnak. Ugye az aukciós srv gyűjtés is egy hasonló akció, de ott nincs nyílt beelentés, hogy cél a 100% tulajdonlás, és a aució is korltok közé van szorítva, időben is és árban is... Szóval ez csak csendben ravaszkodva tud megtörténni a jövőben is. Így fog zajlani mindaddig, ameddig a DT-nek megéri a vásárlás.
Szóval igazad van: normál befektetői logikával nem érthető teljesen a DT viselkedése. Szóval szerintem a DT-nek " ők multi-közgazdászok" nem az árfolyam a fontos, hanem a cash-flow hazahozása. Nekik mindegy, hogy 450-en vagy 2000-en vesznek, a lényeg, hogy a pénz folyamatosan csorogjon haza. Ezért van ez a lassú „észrevétlen” felporszívózás.”
Én csak azt nem értem, hogy, ha a kivásárlás és kivezetés a DT célja, akkor miért nem lépték meg 2-3 éve, amikor padlón volt az árfolyam , ehelyett elkezdtek agresszíven srv-zni + egyre nagyobb mértékű osztalékot fizetni, így most egyre magasabb árfolyam mellett, egyre drágább lenne az exit. Néhány éve még "gombokért" felvásárolhatták volna a maradékot. Ha meg mégsem a kivezetés a cél, akkor pedig lassan illene abbahagyni az srv-t és egy beállt, lassan növekvő adózott eredmény mellett direktben kifizetni az osztalékot, akár 100%-ban. Szóval a magam részéről nem nagyon értem a DT motivációját...
Mtelekom