Ezzel a kommunistából kapitalistává avandzsálódott Hernádival, aki a bukott fidesz kormány hűbérese volt, soha nem lesz a MOL a helyén kezelve! Szerintem Kapitány Pista megsúgja majd neki, hogy jobb ha önként távozik és beéri azzal a vagyonnal amit eddig ugyan nem lopott, de összeharácsolt. Kapitány pedig keres, talál és ajánl majd megfelelő szakembert, akit meg fognak szavazni.
De bevallom örülök neki mert hamarosan lehet megint barátok leszünk a mol-lal csak egy kicsit tisztulnia kell a képnek. Most hosszútávú befektetés keresek, években gondolkozok, csak keresem a jó beszállót.
Tegnap este már előre vetítette, hogy örömködni kell: "Az előbb mondták a TV-ben, hogy az első negyedévben több mint 20%-al nőtt az üzemanyag értékesítés M.o.-n."
Volt egy rossz érzésem a mindent felülíró optimizmus miatt ami a MOL-t illeti. Kíváncsi leszek a mai napra, fel, vagy le, mert itt már minden megtörténhet minden ellenére is. "Összefoglalás A MOL Nyrt. („MOL”, „társaság”) közzétette 2026. első negyedéves eredményeit; a tényleges EBITDA 17%-kal maradt el az elemzői várakozásoktól, és 18%-kal lett alacsonyabb az előző év azonos időszakához (YoY) képest. Az eredményekre főként a Downstream (Feldolgozás és Kereskedelem) szegmens hatott negatívan, amely számos kihívással néz szembe, beleértve a Dunai Finomító alacsonyabb kapacitását, az ellátási problémákat és az exportkorlátozásokat.2026 első negyedévében a részvényesekre jutó nettó eredmény éves szinten 69%-kal, 122 millió dollárra csökkent, amit elsősorban az alacsonyabb EBITDA és a további értékvesztések okoztak. A konszenzusos 12 havi előretekintő célár 3 848 HUF. Megjegyezzük: véleményünk szerint a piac már nagyrészt beárazta a NIS-akvizíciót, az elemzők pedig a tényleges adatok alapján fogják felülvizsgálni a célárat.A menedzsment megerősítette a 2026-os iránymutatását, amely a következőket tartalmazza: 3,0 milliárd dolláros tiszta CCS EBITDA (-11% YoY); napi 95-97 ezer hordó egyenértékes (mboepd) termelés ( 0,3-2,4% YoY); 10 millió tonna kőolaj-feldolgozás (-12% YoY) és 1,7 milliárd dolláros beruházási költség (capex, 2% YoY). Ugyanakkor most a vezetőség kiemelte a kedvezőtlen piaci körülmények miatti megnövekedett lefelé mutató kockázatokat." Forrás Equilor
"Az adózott eredmény soron 273 millió dollár volt a várakozás, ehhez
képest jelentősen alulteljesített a Mol csoport, csak 122 millió dollárt
sikerült elérni." https://www.economx.hu/tozsde/2026/05/08/mol-2026-q1/ ...ès valószínűleg a szerb olajfinomító vètelből sem lesz semmi.
Szerintem szankciók nélkül is eltattana min. fél évig. A szankciók pedig nyilván nem normál szitu. Szerintem drágábban is megéri. Azt nem tudjuk az eredeti olcsóbb a háttérben mibe került volna. A MOL-nak kell a NIS. Már korábban is megvették volna. Bacsa nyilatkozta. Nyílván nem mindenáron. Az INA finomítót 700 M EUR-ból újították fel nemrég. A NIS pedig nem csak egy finomító. Szóval jóval többet ér szerintem. Ha jól emlékszem 3 Mrd-ra becsülték szakértők. Annak a fele több mint 1 Mrd. Lehet alkudni. Az induló nyomott ár és a szankciós nyomás jó alkualap.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.