Topiknyitó: Ender 2025. 08. 11. 11:13

OTP Singlemarket problémák, kérdések  

Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
cort péntek, 11:19
Előzmény: #1739  Macus
Papír alapon vagy személyesen. Hát, gratulálok nekik a sikeres rendszerfejlesztéshez. Mintegy 30 évet sikerült visszafejlődni. Szánalmas balfaszok....
Macus
Macus péntek, 10:57
én a reportingról érdeklődtem az előbb..... hát a rendszerben még nem tudják megmondani mikor lesz, de papír alapon az adóhoz megkapjuk februárban a dolgokat :D Ha nem akkor bankfiókban adnak :D 
Ender
Ender csütörtök, 13:21
Előzmény: #1737  joocukor
Részletes nézetben a vízszintes tengely felbontását tudod kiválasztani, mindegy, hogy gyertya vagy vonal vagy a harmadik... 1,5,10 perc stb. Ha egy perc van kiválasztva akkor az utolsó oszlop (gyertya módban az utolsó gyertya) változhat, az egy percen belül történteket leköveti azonnal. Ha letelik az egy perc akkor már lép egyet az egész és új gyertya keletkezik a következö percre. És igen, ha a kötés alább vagy feljebb viszi az árat akkor megy fel/le. 
joocukor csütörtök, 12:00
Előzmény: #1730  Ender
Köszi a választ. Én firefoxot használok, nem chrome-ot, lehet hogy ez is számít. Jól értem, hogy gyertya módban 1 perc a felbontás, de árfolyamgörbe módban minden kötésre változik ?
viborg8 csütörtök, 11:58
Előzmény: #1735  Ender
Laptoprol tolom itthonrol.Nem bohockodok teloval.Szep nagyban szeretem nezni a torteneseket.Ebbol helyi fiok lesz azt hiszem.Csinalok nekik egy kis kellemetlenseget.Hagy erezzek a torodest.A rendszer szar es egy csomo embert eluldoztek,de azert az otp-seknek jut 15 havi fizu evente.Nem leszek bunko veluk,mert ismerem oket,de rajuk ontom a sok szart amit az otp okozott sok ezer embernek.Hatha eljut a megfelelo helyre ,hogy kerjuk vissza a regi fapados direkt brokert.
Ender
Ender csütörtök, 11:49
Előzmény: #1729  viborg8
Gondolom túlvagy ilyeneken de azért leírom én mit csinálnék: Megpróbálnám inkognító módban meg másik böngészővel, kikapcsolnám a hírdetésblokkolókat mert bekavarhatnak, más extensionök is. Amúgy telefonról vagy gép/böngészőről beszél vagy mindkettő. Ha mindkettő akkor a fenti valszeg nem segít. Marad az, hogy te is telefonálgass fűnek fának, hátha betalálsz valakit aki ért is hozzá. 

Bence csütörtök, 11:31
Előzmény: #1729  viborg8

Ez bizony így van.Még az éves tőzsdei tranzakciókat sem tudják kinyomtatni.Akár én is ülhetnék ott ügyintézőnek.
A nagy OTP.
Ender csütörtök, 11:28
Törölt hozzászólás
Ender csütörtök, 11:27
Törölt hozzászólás
Ender
Ender csütörtök, 11:25
Előzmény: #1728  joocukor
https://prnt.sc/XSRAagcht2Rd ;
 Nekem nem eszi a CPU-t. 1 perc a csatolt nézetben a legkisebb kiválasztható felbontása a grafikonnak de ez nem a frisítés. Az oldal egy socketet (egy csatornát) nyit a szerver felé és ha van kötés akkor közel azonnal érkezik a szerver felől adat, látható, hogy egy percen belül jöhet sok infó, ilyenkor az látszódott, hogy fel-le mozog az árfolyam diagrammja. Aztán ha nincs kötés akkor se kommunikáció se mozgás, előfordul. Nekem az adat nem késik, mert most ingyenesen meg lehetett kérni a realtime-ot. 
viborg8 csütörtök, 11:23
Nem tudom mi a problema ezzel a szarral,de en eladni es venni sem tudok.Eladas vagy vetel gombra semmi sem tortenik,meg csak a megbizas adatait sem tudom kitolteni.Mifid van es elofizettem erre az ingyenes moslekra is.Valakinak valamilyen otlete?Ha bemegyek az otp fiokba akkor valoszinuleg szart sem tudnak a tozsderol es telefonalnak majd funek fanak.
joocukor csütörtök, 11:04
Előzmény: #1723  keeper
Az első hibák között írtam nekik még tavaly, hogy eszetlenül járatja a CPU-t a singlemarket oldal, mintha kriptót bányászna a háttérben (remélem, nem). Szerintem valami szkript(ek) pörög(nek), mert kompetencia hján nem tudták máshogy megoldani az adatfrissítést.
Mivel már hetek óta nem volt idegzetem, hogy megnyissam, ezúton szeretném kérdezni az aktív felhasználókat, változott-e az a helyzet, hogy a leggyakoribb beállításnál is csak 10 perces felbontásban közli az árfolyamot? (Itt nem szimplán arról volt szó, hogy 15 perccel késleltetett az adat, az nem lenne baj. A baj az volt, hogy még a késleltetés mellett is csak 10 percenként 1 adatot közölt, ami teljesen nonszensz, mintha 10 percenként történne 1 kötés)
mastiffs csütörtök, 09:56
Előzmény: #1722  HuTi
Köszi a választ! A treasury az a global markets ? Ahhoz látok telefonos elérhetőségeket. Te felhívtad őket?
Shaun
Shaun csütörtök, 09:10
Előzmény: #1725  kenyeres2
17:00 is kilövik :) full idióták, nem hozzá értők fejlesztették, csinálják!
Ennek kampó!!!! Nem lesz ez jobb hacsak vissza nem kapcsolják a régit!
kenyeres2
kenyeres2 csütörtök, 09:00
Tudja valaki miért nincs könyv 8:30-tól???Szar az egész és idegesítő!
Borisz szerda, 18:13
Előzmény: #1723  keeper
Hát mindenesetre igen okosan tennék, ha időnként olvasgatnák ezt a topicot, szerintem nagyban segítené a munkájukat, hogy a fényes terméküket végre használhatóvá reszelgessék.
keeper szerda, 16:17
Előzmény: #1718  Borisz

Szia!
Teljesen jogos a megfigyelés és a felháborodás.
Már nagyon régen írtam nekik a jelenségről (sok hónappal ezelőtt), így pontosan tudják, hogy miről van szó.
A processzorterhelés mindig annyival nő, ahányszor meg van nyitva a market (több monitor esetén) tehát ha előtérben van a böngészőablak. (pl. több árfolyamot akarok figyelni stb.)
Nem kell hozzá, hogy bejelentkezve legyél, elég ha a singlemarket bejelentkező oldalára navigálsz és máris terheli a procit, mintha a háttérben egy script futna folyamatosan.
Érdekes, hogy az otp internetbankban ez a jelenség nincs csak a SM esetében.
Vicces, hogy még az áramot is zabáltatják a mi kontónkra.
Alkalmatlan menedzserek és informatikusok dolgoznak ott.

HuTi szerda, 15:37
Előzmény: #1717  mastiffs
Ugyanezeket a válaszokat kaptam sorozatosan, türelmet kérnek, kiemelten kezelik, stb. Elvesztettem közben úgy 2000 Eurót amíg eladhatatlan volt a papír és csorgott le az árfolyam, pedig írtam, hogy így nem tudom eladni. Nem a technikai hiba bosszant, mert az bárhol van. A több héten át tartó ígérgetés a gond.

Kontaktot sajnos nem tudok így adni. A privátbanki tanácsadó irányított át a treasury-höz, ahol pár óra alatt megoldották. Róluk csak pozitívat tudok mondani, mintha egy teljesen más bank lenne. Csak miattuk nem zártam le ma azonnal az összes még meglévő pozíciómat és vittem át az Erstés számlámra.

Persze minderre lehet azt mondani, hogy én vagyok a hibás amiért nem indultam el ezen az úton az első nap. De én sajnos naív vagyok, ha a bank biztosít róla, hogy kiemelt figyelemmel kísérik az ügyem és a türelmemet kérik akkor elhiszem.
mcbull szerda, 15:05
Előzmény: #1720  Moodi
Akkor tudsz,ha van értékpapír számlád valahol! Az erste nél vagyok! Az otp ben mondod az értékpapír számládat az újjat! Kéred oda!
Moodi szerda, 13:02
Azt amúgy tudja valaki  hogyan lehet transzferálni?
Moodi szerda, 13:01
Na, én eddig tűrtem nekik! 
Még mindig csak Fifo-n lehet eladni, ezt teljesen bekavar a portfóliómban!! 😡
Tegnap egy betett megbízást akartam módosítani,, ehelyett aranyáron visszavonta a megbízást! 😡😡
A legdrágább dínat számolják fel, cserébe semmit sem tud. A töredékét nem tudja, mint a direktes régi! Hogy lehetett ezt addig lecserélni, ameddig legalább azt a szintet nem hozza??!! 
Nem látom a korábbi kereskedési adataimat! És kezdek aggódni  hogy tudok itt majd infót kicsikarni belőle az adóbevallásomhoz???
Egy szó, mint száz, ma megnyitottam a K@H számlámat és tipli. Egyelőre a tőkém felét tudom átvinni. De majd szépen ahogy adom el a részvenyeket, lezárom ezt a fostalicskát!!! 😡😡
Úgy látszik nem kell ide a lóvénk! 
Borisz szerda, 12:48
Ma figyeltem fel erre, de nem tudom, valóban újkeletű-e a jelenség:
PC, 4-magos processzorral.
Singlemarketbe bejelentkezve processzor hűtés harsányan megy. Mind a 4 mag közel 100% utilization.
Kiszállok az OTP-ből, mind a 4 mag leesik közel 0 utilization-ra.
Mi okoszhassa esztet? Mi képes ebben az alkalmazásban így megizzasztani a processzort?
mastiffs szerda, 11:48
Előzmény: #1714  HuTi
Hetek óta ezt a választ kapom e-mailben a support részéről :Köszönjük, hogy megkeresett bennünket, e-mailjét rendben megkaptuk. Ahogy telefonos egyeztetésünk során jeleztem, továbbítottam az ügyet az illetékes kollégáknak kivizsgálásra. Amint rendelkezésünkre áll a válasz, azonnal felvesszük Önnel a kapcsolatot.
Addig is köszönjük szíves türelmét és megértését. 
Kb 3 hete már a részvényeim és befektetési alapjaim egy részre nem a helyes hozamokat hozza , hanem jóval gyengébb százalékokat jelenít meg. Az s&p 500 etf-nél pedig nem jó vásárlási árfolyamot hoz, ezáltal gyengébb hozamot, pedig a megbízásoknál a jó vételi árfolyam szerepel. Hetek óta nem tesz semmit a "support". Tudnál adni légy szíves egy elérhetőséget, ahol Neked segítettek?, Köszi előre is.
Makim szerda, 09:18
Nekem megint beszart a mobil alkalmazás kilépett és amikor betöltött semmit nem mutatott vagy csak hülyeségeket nem az árfolyamokat nem a részvényeket teljesen random módon működik nem tudom meddig bírom még a reménnyel
jancsika szerda, 07:08
Sziasztok!
2026.01.01 től márcsak ezzel lehet ép ügyletet intézni cégesként is.
Egyetlen probléma van vele, hogy amíg nem ajánla meg a régi otp direct helyett az új rendszert addig sinlemarket sem lehet így ami volt értékpapír a számlán ahhoz hozzáférni nem lehet csak személyesen.
És személyesen pedig nem lehet átszerződni az új rendszerre, meg kell várni amíg a rendszer felajánla....
Azért ez elég ovoda az otp részéről hogy még megnézni, kivonatot lekérni sem lehet...
Van ebben az átállásban valakinek céges tapasztalata?
HuTi kedd, 23:29
Előzmény: #1683  HuTi
Ígértem, hogy leírom ha lesz fejlemény és ma lett, jóváírták a hiányzó részvényeimet. 

Sajnálom, hogy hetekig komolyan vettem a Singlemarket supportot és nem indultam el azonnal másik úton, ugyanakkor hálás vagyok a treasurynek és az illetékes osztálynak ahol viszont profin kezelték az ügyet és beazonosítás után még a mai napon megoldották a problémát.
kenyeres2
kenyeres2 kedd, 14:06
Előzmény: #1707  Ender
De ügyes Vagy.
kenyeres2
kenyeres2 kedd, 14:03
Előzmény: #1711  Macus
Amíg FIFO van ingyenes a könyv.
Macus
Macus kedd, 13:56
készletkezelésről van már hír? Még mindig csak fifo van, ami nagyon idegesítő.... na meg reporting ? 
Makim kedd, 13:38
Előzmény: #1704  Shaun
A mobil felület nekem is állandóan kilép fogalmam sincs hogy miért
Shaun
Shaun kedd, 12:19
Komoly
rookie654
rookie654 kedd, 12:17
Küldd be neki a képet, h vhogy így kellene kinéznie :) Hátha a végén még felajánlanak egy zsíros fejlesztői állást is és akkor te is, mi is jól járunk :D 
Ender
Ender kedd, 10:56
Helló. Nekem többnyire stabil a böngészőben a simplemarket, nem léptet ki. Zavarta az OCD-met az ajánlati könyv bénasága. AI segítségével készítettem egy szkriptet aminek köszönhetően folyamatosan látom a teljes ajánlati könyvet, kicsit béna de sokkal szemléletesebb mint a gyári és folyamatosan látom, illetve magától frissül. Így néz ki: 
https://ibb.co/DPpGXNxP
Bocs, odaadni nem merem meg nem is javaslom senkinek, hogy mások szkriptjét futtassa. 
Zsugabubi
Zsugabubi hétfő, 16:45
Előzmény: #1705  Zsugabubi
Leesett közben.. továbbvitt TBSZ miatt lehet.. :)
Zsugabubi
Zsugabubi hétfő, 16:36
Sziasztok!
Másnál is előfordul, hogy magasabb beszerzési áron mutat 1-2 részvényt, mint ahogy valójában vette? 
Shaun
Shaun hétfő, 12:09
Előzmény: #1703  Shaun
App is megy, csak az âllandoan kilêp, meg nem frissül normâlisan, kifagy
Shaun
Shaun hétfő, 12:08
Előzmény: #1699  Csomi1977
Ipad pro-n safari nem megy
De szamitogepen megy viszont
Ennyit nem tudnak🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ez direkt van csinâlva!!!!
chuck_norris
chuck_norris hétfő, 11:58
Előzmény: #1701  chuck_norris
A portfolio mutatja az adatokat 15 perces késéssel. A BET a saját adatait nem képes kitenni, de más meg tudja oldani.
Van baj.
chuck_norris
chuck_norris hétfő, 11:53
A BET-en még a 15 perces adatok sem jönnek rendesen, le van maradva majdnem egy órát. 
Hogy lehet így kereskedni?

Topik gazda

Ender
Ender
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek