Ez a variáció sincs az asztalon, habár aki ezen a szinten ilyen mennyiségben adja, annak lehet megfordult a fejében. Mindegy én veszem 862-n bent van egy vételi ajánlatom.
De azért a törvény az törvény, még itthon is. Tehát, vagy kifizeti 2024 éves profit 90 %-át, vagy beruház belőle , "némi osztalék, meg fizet valamennyit" az nincs az asztalon.
Ezzel tisztában vagyok. Persze lesz némi osztalék, de én már csak azt hiszem el ami elmúlt. Megértünk már sok furcsaságot ezen a gagyi magyar tőzsdén!!
Nem adtam el, de már venni sem akarok! Pontosan egy hónapja vettem 740 -760 közt jópár ezer darabot. Csak hát nem minden rózsaszín, értve a világpolitikai helyzete. Lásd trump bejelentése ,hogy ez évben amerika recesszióba fordul 😲 Akkor aztán baszhatjuka jó eredményeket, osztalékot, le fog fordulni mindent nem győzünk majd pislogni!! De persze ne így legyen, ne higgyünk egy bohóc jóslatában
A jogszabályok választ adnak mindenre, érdemes azokon átrágni magadat. Egy biztos, a cégre 2024 01.01-től a SZIT tv. vonatkozik, ezért nem szabad összehasonlítani a 2023-as évvel.Ha ezt valaki megtesz az hibázik és későn száll be a buliba. :)
Szerencsére azért ezt nem ilyen egyszerű eldönteni, a profit kb 130ft lesz, ennek a 90%-át fel kell terjeszteni, ha nem fizeti ki, akkor beruháznia kell belőle (adóvonzat miatt itt többször kielemeztük, hogy miért), majdnem 400ft részvényenként a cash, ha beruház 250-bol, akkor olyan 160-170 lesz az EPS, ha az osszesből, akkor meg kb 200. Vagy marad a számlán 0%-on? Nagyon nem az 1000 Ft -os árfolyamot mutatják ezek a dolgok.
Én úgy gondolom, hogy a realitás talajához közelebb van a mai napon itt említett "elvárt osztalék" összege! Javaslom neked átnyálazni alaposan a szit törvényben leírtakat, ez bizony kő keményen vonatkozik a cégre! Persze ettől még lehet 60 forintos osztalék is, de ez nem lenne túl befektetőbarát magatartás a cég részéről! A tavalyi év pedig teljesen más helyzet volt...!
TA alapon tudjuk hogy merre tart. Fundásan mennyivel gyengébb alapokon nyugszik mint pl a 4ig? Jelenlegi árfolyamhoz képest valóban 60-70 ft osztalék dukál ,ha előterjesztik és utána meg is szavazzák. De az előterjesztésig is van még 19 kereskedési nap, és ha esetleg lesz osztalékra javaslat ,utána van még újabb 3 hét a közgyűlésig. Szóval én azt gondolom nincs elkésve az árfolyam.
Azért emberek maradjunk már a realitás talaján! Több mint 10%, osztit biztos nem hagynak jóvá ,örüljünk ha lesz 60-70 forint. És azzal senki nem számol ha nem lesz oszti, akkor aztán megyünk vissza a 700 Ft ra. Tavaly is megvolt az óriási oszti várakozás, aztán szar sem lett belőle!! Opusnál is mi volt?? nevetséges pár forint 😲 És igen, nem károgok, hisz van elég sok papírom, jelenleg nyerőben. Milyen 1300- 1400 ft ,örüljünk ha 1000 ft meglesz ebben a szar nemzetközi hangulatban!!
Sokat számít, hogy mit mondanak majd a közgyűlésen a várható beruházásról. Mert ha azt, hogy már idén tudnak venni olyan ingatlan(okat) a rendelkezésre álló pénzből, amik mondjuk 30-40 ft-al növelik az eps-t, akkor a vágást vételre fogják kihasználni.
Appeninn Holding Nyrt.