Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
thinkpositive
thinkpositive szombat, 14:53
Előzmény: #16334  todi
1. Szerencsére az internet nem felejt:
"- 20 éve érvényben van egy háromszög alakzat, aminek csúcspontjai óramű pontossággal követték egymást (8,6,4 évente) lehet, hogy épp most tör majd ki belőle, de a fentiek miatt nem gondolom, ugyanakkor azt is nehezen tudom most elképzelni, hogy az alsó trendvonal közelébe ismét visszanézzen: https://invst.ly/1bkpuy
A napokban 22.5 fölé már szerintem nem megy, augusztus végéig viszont 19 körülre várom, de hogy ott mit csinálnék még nem tudom."
https://forum.portfolio.hu/prev/39216/9493881
Ezt 07.28-n írtam, 08.06-ig nem ment 22,5 fölé, abban a körben utána is csak 23,4-ig az alja pedig 19,110 volt (igaz ez 09.12-ig váratott magára).
A 21,8-as eladásom akkor szinte hibátlan volt, mert csak 22,000-ig ment viszont még aznap 20,160-ig esett és ott is zárt. A vissza nem vétel sokkal nagyobb hiba volt és az, hogy a kitörésben akkor nem mertem hinni.
Csak a kíváncsiság kedvéért 1-10-ig skálán így utólag te mennyire értékelnéd az akkori írásomat?

2. Ne keverjük az én képességeimet a TA-val. Nem gondolom, hogy én lennék a nagy tudor és igen vannak rossz elképzeléseim is, de a pontos árszintek és időtartományok meghatározása nagyon messze esik a pénzfeldobástól. Vagy hogyan kell árszintet tizedes pontossággal pénzfeldobás alapján meghatározni? Aki egyébként a TA-tól tökéletes projekciót vár, és annak be nem teljesülésével probálja igazolni, hogy az egész csak porhintés, az nem csak hogy fordítva ül a lovon, hanem sokkal inkább másik lovon ül.

3. Annyira szeretném tudni, hogy azokat az előrejelzéseket amik tényleg nagyon pontosan bejönnek, vajon mivel magyarázzátok? Véletlen?
  4. Mindenki azt hisz, amit akar. ;)
todi szombat, 14:45
Előzmény: #16335  Goldstein17
Nem mindenben értek egyet Spilkerrel abban viszont igen amit az algókról mondott: komolyan gondolja bárki is, hogy az algók és az AI világában akik minden afathoz hozzáférnek és mindent látnak-van esélye bárki halandónak ezek ellen? 
Most direkt leszek vulgáris: ott szopatnak meg ahol csak akarnak.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 14:39
Előzmény: #16336  Ishar
Tudom. :D :D :D 
fatihszultan szombat, 14:13
Ahogy Kosztolány, Jaksity és még sokan mások is leírták: " Olyannal még nem találkoztam, aki grafikonokkal gazdagodott meg. Olyannal viszont már sokkal, aki azokkal veszítette el a vagyonát".
Ishar
Ishar szombat, 14:13
Előzmény: #16328  Zoltanovitsch
"Srácok akkor 17 nél vegyek én is Vonóhorgot?" --- Akinek ebben a topikban nincs Vonovia részvénye, az annyit is ér.
Goldstein17 szombat, 14:11
A TA kvantifikalni próbálja a tomegpszichologiat. Egészen addig működik,  amíg nem történik semmi szokatlan. Nem a jövőt modellezi, hanem a múltbeli ármozgásokból próbál következtetni a piaci szereplők kollektív viselkedésére. Maximum időzítésre jó.
todi szombat, 13:58
Előzmény: #16331  thinkpositive
Na ha TA akkor hol is szálltál ki a Nordexből? Valamivel 20 felett ha jól emlékszem. A TA nem mutatta a magasabb szinteket?
Vissza lehetne nézni mindenkinek a rajzait (enyémet is beleértve) és kiderül, hogy az találati arányok a pénzfeldobás szintjén vannak. Még pomperj-é is aki elliottban eléggé ott van. Csak a sikertelen rajzokról mindenki hallgat és azt sztárolja ami bejött.
Nem emlékszem rá, hogy az Iráni háború hatásait bárkinek a rajza előre jelezte volna még a háború kitörése előtt.Úgyhogy csak szerényebben ha kérhetem!
fatihszultan szombat, 13:23
Aki hidrogén enegriatárolással foglalkozik, az.....Az energiatárolás mutatója az energiasűrűség. Ha van 100 kWh energiád és azt bármilyen hidrogén technológiával tárolod, akkor az eredmény többé-kevésbé a következő: a 100 kWh-ból 30 kWh-t fogsz visszanyerni. A másik 70-et ennek visszanyerésére fogod fordítani. Remek! Akinek megéri, csinálja. 
thinkpositive
thinkpositive szombat, 13:17
Aki energia/zöld hidrogén vonalon érdeklődik, annak érdemes elolvasni ezt a cikket:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260905/a-szemunk-elott-elozi-be-a-vilagot-kina-egy-ujabb-zold-technologiaval-860444#
thinkpositive
thinkpositive szombat, 13:15
Előzmény: #16328  Zoltanovitsch
Ne hagyd magad becsapni mindenféle színes vonalakkal. Mivel TA nincs ezért ha mégis úgy lesz, akkor az nem azért volt (esetleg nem vesszük figyelembe), ha meg nem úgy lesz akkor meg na látod. :)
Egyébként szinte szentségtörés, hogy még nincs Vonoviád, tessék azonnal venni. A hétvége nem kifogás. :D
Gondolatébresztőnek egy újabb ábra: https://invst.ly/1jt0uq
Jelenleg már csak egy igen szűk tartományban vett részvények nyereségesek és azok is legfeljebb 25%-kal. Ha nem a legeslegalját nézzük, akkor pedig inkább csak 10-15%-kal.
Minden más időpontban vett részvény veszteségben van. Az egyszerűség kedvéért nem keverem ide az osztalékot, ahogyan az inflációt sem.
Ez azonban csak a múlt eredményeinek kiértékelése, hozzátéve, hogy ilyen esetekben a felfelé mozgás során jelentős ellenállásokkal találkozhat az árfolyam. Az is meglehet viszont, hogy soha nem lesz már hasonlóan kedvező vételi lehetőség, mint most.
TheSnake2020 szombat, 12:59
Előzmény: #16329  oldrider
Vonovia a politika celpontja lett. Ennél rosszabb nem nagyon történhet.  A populizmus elkezdte a tőkét korlátozni lasd NER 16 éve bizonyos szektorokban. Ha azzal lehet választást nyerni,  hogy örök élet ingyen sör,  akkor azt kell ígérni. 
oldrider szombat, 12:11
Előzmény: #16327  todi
Erős állat a medve, minden rendben van nála, de ha az összes vadász rá kezd vadászni, akkor legyőzik. A Vonoviát pedig elhatározták a meghatározó tőzsdei vadászok, guruk, hogy lenyomják. Ez ellen nem tud sem a német fórumozó, sem a magyar kisbüfi semmit tenni, legfeljebb úgy védekezni, hogy elkerüli ezt a részvényt. Ha majd leszállnak róla a vérebek, akkor lesz idő beszállni a kis nyuszi kisbüfiknek. Ha majd visszamegy oda amennyit valójában ér, nah akkor lehet majd veszegetni óvatosan. Addig jobb, ha kerülöd! Persze aki olyan tudással rendelkezik, hogy biztos benne megvolt az alja, az adjon el házat, asszonyt és vegye már hétfőtől a Vonoviát!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 10:18
Előzmény: #16324  thinkpositive
Srácok akkor 17 nél vegyek én is Vonóhorgot? :D  (A kérdés inkább költői és gondolatébresztő ..hiszen a döntés az enyém tiéd miénk stb.)  Thinkpoz Kolléga csártja alapján kb ott lenne a kövi sávalj (csak úgy kan-csal szemre sacc ). Nekem még nincs. De ha ronggyá ütik de a cég messze többet ér, és majd tutijó lesz egyszer akkor tán ránézek. (Nahát! Ez az utolsó mondat végülis ráillik a Nike -pozimra is... nem ezt terveztem de ez lett belőle) :D 
todi szombat, 09:15
Előzmény: #16326  zsoltee77
Megoróbálom a teljesség igénye nélkül:
-A Vonovia Fair ingatlanértéke az adósság 2,2-szerese.
-A refinanszírozás: Bevétel oldalról 4,3% (eszközértéjre vetített brutto bérleti hozam)+ az egyéb tevékenysegek bevétele áll szemben a 0,46x3,2%(enbyi most a refinanszírozás kamata)-kal.
-Ha az elkövetkező évek összesített inflációja pl20% akkor az ingatlanérték is kb ennyivel lesz magadabb nominálisan míg az adósság változatlan marad. Ergo az LTV csökken.
Ugyanez igaz a. bérleti díjakra is. Kis csúszással de kekövetik az inflációt.
—Kijavítják a cikk íróját mivel a növekvő refinanszírozásnak nincs köze a NAV-hoz ugyanis NAV=fair ingatlanérték-adósságok.
Tehát a nagasabb reginanszírozás nem vezet ingatlan átértékeléshez annak csak a DCF diszkontjánál van szerepe.
Stb……
zsoltee77
zsoltee77 szombat, 07:19
Előzmény: #16325  todi
Összefoglalnád kérlek 3 mondatban, hogy mit írnak a kommentelők?
todi szombat, 07:02
https://seekingalpha.com/article/4941492-vonovia-capped-rents-uncapped-costs
Érdemes elolvasni a kommenteket. Ott van a lényeg nem a cikkben.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 23:00
Előzmény: #16123  thinkpositive
DAX
Megjött az esés, de még hogy. ATH-ról 3 nap alatt hónapos minimum, bár a hét végére szépített.
Most a csatorna közepén: https://invst.ly/1jstjd
A VIX a hét közepi felfutás után ma idei minimumra ment. :O Az olaj viszont fent ragadt. Érdekes lesz.

Medios
Hanging man után 3 testes piros gyertya. Ezzel végre el is indulhatna, csak a forgalom nem túl acélos hozzá.

Eutelsat
Gyors visszapattanás egy jelentéktelennek tűnő 1,68-as aljról. Szép kör volt, de engem még nem győzött meg.

Hellofresh
Ez szórakozik velem.
Két hete írtam: "2,6 körül tippelem az alját" (Nincs TA jeligére :D)
Szerdán 2,61-es minimumon zárt. Aznap nem tudtam figyelni a nap végét, csütörtökön beálltam 2,59-re, csak egy pillanatnyi leszúrást vártam. Nem jött.
A mai az elmúlt hónap legjelentősebb emelkedése, de lehet egy újabb bull trap is. A hétfői fontos nap lesz.

Vonovia
Közelít, innen már kár lenne kihagyni: https://invst.ly/1jsvmf
Nem kellett volna sok az aljáról, de egyben úgy néz ki erős lett volna. Így is a 9-dik piros hetes gyertya egymás után. Nem szép, a 19,6-19,7 már ellenállás.

Formycon
Elért a nagy csatorna tetejéhez: https://invst.ly/1jsv90
Hír vagy nagy forgalom (több 10K) nélkül szerintem nem megy át.

Engie
Nézzetek fibo szinteket. Gyönyörű. 
Megvolt az első értelmes belépési pont 23,5-nél, el is pattant onnnan. Még várok tovább.

Nordex
Nem siet a réstöltéssel, de ami késik nem múlik. https://invst.ly/1jsvat

Stratec
Brutális emelkedés után korreckió. https://invst.ly/1jsvbo
Ez még mindig nem néz ki rosszul. 29+ egy hónapon belül? (Még csak egy kósza gondolat.)
todi péntek, 20:11
Az EKB várhatóan a jövő héten emeli az irányadó kamatlábakat. A piac által előre jelzett további kamatemelések lehetségesek, de valószínűtlenek. Ez azért van, mert az inflációs ráta várhatóan továbbra is az EKB alapforgatókönyvében leírtak szerint alakul, amelyre a jegybank csak visszafogott választ jelentett be. Ezenkívül az EKB arra számít, hogy a jövő héttől 2,5%-os betéti kamatláb a semleges szint felső határa közelében lesz, amelyet a galambok, akik frissített Hawkometerünk szerint továbbra is egyértelműen többséggel rendelkeznek az EKB Kormányzótanácsában, valószínűleg nem fognak túllépni.
Az EKB várhatóan a jövő héten másodszor is 25 bázisponttal emeli az irányadó kamatlábakat, így a betéti kamatláb 2,50%-ra emelkedik. Még az EKB Kormányzótanácsának galambjainak képviselői is jelezték ezt a lehetőséget. Primož Dolenc, a szlovén jegybank elnöke szerint az érvek jelenleg a kamatemelést támogatják, különösen mivel az „inflációs helyzet nem fog magától megoldódni”. Olli Rehn, a finn jegybankelnök „érthetőnek” tartja a piaci várakozásokat. Az EKB Kormányzótanácsának ezen egyértelmű jelzései alapján a határidős piacok teljes mértékben beárazták ezt a kamatemelést, és a Bloomberg által megkérdezett közgazdászok szinte mindegyike szintén kamatemelésre számít.
…de valószínűleg egyelőre ezzel vége.
Kevésbé biztos, hogy mi fog történni a szeptemberi emelés után. A határidős piacok befektetői a jövő év közepéig további két kamatemelésre számítanak. Valószínűbbnek tartjuk azonban, hogy az irányadó kamatlábak a következő hónapokban változatlanok maradnak (lásd a borítódiagramot).
Az infláció közel áll az EKB alapforgatókönyvéhez
Véleményünk szerint a legerősebb érv az EKB nyilatkozatai a bizonyos forgatókönyvekre adott várható monetáris politikai válaszával kapcsolatban. Júniusi ülésén az EKB a szokásos alapforgatókönyv mellett számos forgatókönyvet is bemutatott: Az alapforgatókönyvben az inflációs ráta idén alig 3,5% alatt tetőzne, mielőtt 2027 tavaszán jelentősen csökkenne, és végül a 2%-os inflációs cél felé konvergálna (1. ábra). A kedvezőtlen forgatókönyvben azonban 2026 végére alig több mint 4%-ra emelkedne, és csak 2028 vége felé közelítené meg az inflációs célt. Végül, a mérsékelt forgatókönyvben a 3,4%-os csúcsot már a harmadik negyedévben elérné, ezt követően az infláció fokozatosan csökkenne, és a jövő év tavaszától akár a 2%-os inflációs cél alá is esne.
Az elmúlt hónapokban az inflációs ráta nagyrészt a mérsékelt forgatókönyvet követte. Az inflációs ráta azonban egyelőre nem várhatóan csökken, ezért valószínűleg jobban megközelíti az alapforgatókönyvet. Az olajárak és határidős árfolyamaik alakulása nagyrészt megfelel az alapforgatókönyvnek (2. ábra), a gázárak pedig még inkább a kedvezőtlen forgatókönyvnek. Következésképpen az EKB a következő hónapokban valószínűleg az alapforgatókönyv keretein belül fog működni. Ezért az EKB közgazdászai várhatóan csak kisebb módosításokat fognak végrehajtani előrejelzéseiken (1. táblázat).
Lagarde, az EKB elnöke az EKB Figyelői Konferenciáján tartott beszédében az ilyen fejlemények monetáris politikai következményeivel foglalkozott: „Amennyiben a sokk jelentős, bár nem túlzottan tartós céltúllépéshez vezet, mérsékelt politikai kiigazításra lehet szükség. Az ilyen eltérésre adott optimális válasz kevésbé súlyos lesz, ha az ok inkább külső kínálati zavarokban, mint erős keresletben rejlik.” Véleményünk szerint ez arra utal, hogy az alapforgatókönyvben az elszigetelt kamatemelések valószínűbbek.
A semleges kamatláb kimerült a szeptemberi kamatlépéssel
Továbbá, 2,5%-os betéti kamatláb mellett az EKB úgy véli, hogy elérte volna a semleges kamatláb felső határát – egy olyan kamatlábat, amely sem nem ösztönzi, sem nem gátolja a gazdasági növekedést, és összeegyeztethető a 2%-os középtávú inflációs rátával. Habár a semleges kamatláb nem figyelhető meg, és ezért homályos fogalom, az EKB Kormányzótanácsának tagjai időnként megjegyzéseket tesznek róla. Az elmúlt két évben a jegybankárok nyilatkozatai arra utalnak, hogy a legtöbb jegybankár a semleges kamatlábat 2% és 2,50% közé helyezi (3. ábra). Még Dimitar Radev, a Bolgár Központi Bank elnöke is, akit mi monetáris politikai héjának tartunk, a semleges kamatlábat 2,50% körüli értékre teszi. A galambtábor számos képviselője számára a monetáris politika valószínűleg már mérsékelten restriktív ilyen kamatszintek mellett, és valószínűleg nem akarják tovább szigorítani, különösen mivel egyes Kormányzótanácsi tagok szerint a hosszú lejáratú kötvényhozamok közelmúltbeli emelkedése segít az infláció leküzdésében.
Hawkometer: Továbbra is egyértelmű galambtöbbség az EKB Kormányzótanácsában
Végső soron valószínűleg a galambperspektíva fog érvényesülni az EKB Kormányzótanácsával kapcsolatban. Bulgária euroövezeti csatlakozása és számos nemzeti központi bank élén bekövetkezett változások után is egyértelmű többséggel rendelkeznek a Kormányzótanácsban. Ezt mutatja a felülvizsgált Hawkometerünk, amely az EKB Kormányzótanácsának tagjait héjákként és galambokként kategorizálja. Ebben az elemzésben frissítettük módszertanunkat egy nagy nyelvi modell (LLM) használatával, amely az EKB Kormányzótanácsának tagjainak beszédeit és megjegyzéseit értékeli, biztosítva a maximális objektivitást. Ez az elemzés azt mutatja, hogy az EKB Kormányzótanácsa jelenleg 14 galambból, akik általában a laza monetáris politikát támogatják, és öt héjából áll.
Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a pénzügyminiszterek nehéz helyzetére?
Továbbá sok EKB Kormányzótanácsi tag valószínűleg tudatában van a magasabb kamatlábak közpénzügyekre gyakorolt ​​hatásának, amelyeket már így is megterhelnek a növekvő kamatfizetések. Stefan Gerlach, az Ír Központi Bank korábbi alelnöke és a Hongkongi Központi Bank vezető közgazdászának elemzése azt mutatja, hogy a 2000-es évek elején az akkori 18 Kormányzótanácsi tag közül egyik sem töltött be miniszteri posztot, de ez az idők során megváltozott. Röviddel a 2021-es koronavírus-járvány által kiváltott inflációs megugrás előtt a 25 Tanácstag közül hét korábban miniszteri pozíciót töltött be, köztük Lagarde elnök, majd de Guindos alelnök. Számításaink szerint a 28 Tanácstag közül tizenketten töltöttek be magas politikai tisztséget, például miniszteri, államtitkári vagy kabinetfőnöki tisztséget pályafutásuk során.
oldrider péntek, 17:54
Előzmény: #16315  TheSnake2020
Tök mindegy, hisz itt mindenki osztalékra és hosszú távra vette (rajtam kívül).- Persze ha igaz amit tavaly óta ide beirkáltatok. Aki 25-ért vette, az azt gondolta, hogy megfogta az Isten lábát, engem meg elküldtetek a picsába, hogy mit idegeskedek. Egymást túllicitálva nyomtátok a kommenteket, hogy mennyire jó vétel a Vonovia.
Pitkin péntek, 17:40
Előzmény: #16317  Goldstein17
Metyeorit, szgyelano v rásszii?

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek