Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Atafan péntek, 17:29
Portfólió ötlet Nemetschek SE/€NEM ?
Spiller péntek, 16:49
Előzmény: #16314  buythedip
sokan csak lankadatlanul nyomják a TA mantrákat..aranyos de már egy ideje nincs TA. AI kereskedési robotok vannak aki az összes napi hírt ismeri elemzi érzelemmentesen az összes pozícióra rálátása van. Vadászik a nagy likviditásokra a shortosok logosok fityingjeire, ismeri a befalapok számait.. úgy van TA a robot tudja a chartokra amit ő rajzolgat hogy fognak viselkedni az emberek. 
todi péntek, 15:34
Előzmény: #16315  TheSnake2020
Linke mint megkerülhetetlen? Nézd már meg a tegnapi berlini számokat és vezesd le nekem azt a megkerülhetetlenséget!
Goldstein17 péntek, 15:14
Én  meteorit becsapódást árazok, egyenesen Berlinbe. Nagyon rosszul fogja érinteni a norvég állami vagyonalapot. 
Spiller péntek, 15:11
amikor ilyen a hangulat akkor kell venni. 
TheSnake2020 péntek, 15:01
Előzmény: #16310  todi
Dehogy gurult. Az ő szemszögből nézve k. okosan politizál. Sajnos.  Az a kérdés,  hogy az áttörés eljön,  vagy nem.  Ha megkerulhetetlenek lesznek a kormányzás során,  akkor nagyon sokáig VNA tulajok leszünk.  A jogászok bazi sok pénzt el fognak vinni. Ha egy norvég alap nem fenyíteti be őket szövetség szinten (azért 110m részvény jelenleg kb 1 mrd  euros bukóban csücsülve, és még osztalék sem lesz a bukó meg felmehet akár 2mrd rá is) akkor elég nagy szarban vagyunk.
buythedip péntek, 13:57
Hellofresh lenyomta a 4 óráson a 20MA-t.
A naposon még messze van, 2.952.
Ha a naposon visszaveri, és a 4 óráson megtartja, lehet hogy érdemes hozzáadni.
Spiller péntek, 12:35
tegnap úgy látom vettem Mercit is. Nem gondoltam veszek de valamiért mozog bennem. szerintem az egyetlen német márka amit megvesznek a prémium kategóriában bárhol a világban nem mellesleg fizet osztalékot.  Eutelsatot is bővítettem kicsit korábban. EU már régóta szorgalmazza az eus kommunikációs rendszer kiépítését (atlantista eus árulók késleltetik :)  ebben pedig elvileg megkerülhetetlen az eutelsat. Ha nagyon olcsó lesz valami akkor beleveszek de egyelőre ez a pakkom elég. A puskaporom száraz..ha esetleg :)
4IG
Bayer AG
BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto ETN
BUDAPEST INGATLANFEJL
Eutelsat Communications SA
Mercedes-Benz Group AG
Vonovia SE
Spiller péntek, 12:28
vonoviából van egy kellemes pakkom. Ilyenkor kell venni 20alatt sztem jó vétel. 19 18 16nál számomra érdeke. Egy tőzsdei cég kisajátítása elég komcsi módszer lenne miközben a másik szájukkal arról beszélnek piacgazdaság..minket is erre tanítgatnak..  Ha kisajátítás vagy vétel akkor is ki kell fizetni egy összeget a részvényekért ami jellemzően az éves átlagnak kellene lenni ami kb 24eur környékén van ha nem hazudik chgp. 
todi péntek, 12:12
“Bérlakásmaffia”-mondja ezt egy olyan cégről amelytől Berlinben egy 50nm-es lakást 140.000Ft-nak megfelelő összegért lehet bérelni.
todi péntek, 12:08
A Vonovia vezetősége azt írja, hogy mindenkinek, aki hitelesen akar tárgyalni a lakáspiaci nyomás enyhítéséről, el kell ismernie a politikusok felelősségét is, „ahelyett, hogy az egyes vállalatokat bűnbaknak tekintené”. A Vonovia ellen felhozott vádak messzemenőek, leegyszerűsítettek, és egyes részeken bizonyítottan hamisak. „Szeretnénk ezeket világosan és átfogóan kezelni.”
A Baloldali Párt vezetője, Pantisano elfogadta az ajánlatot. Pantisano és Luca Mucic, a Vonovia igazgatótanácsának elnöke közötti találkozóra október 13-án kerül sor, alig több mint három héttel a szeptember 20-i berlini tartományi választások után.
Pantisano a „Der Spiegel”-nek azt nyilatkozta, hogy „közvetlenül szembeszáll a bérlakásmaffia fejével”. Pantisano a tárgyalási ajánlatról azt mondta, hogy a cég valószínűleg attól tartana, „hogy gyanús ügyletei lelepleződnek”. A Baloldali Párt azt ígéri, hogy a választások megnyerése esetén társasházi lakásépítő vállalatokat, mint például a Vonovia vagy a Deutsche Wohnen kisajátít.
Ennek a balfasznak teljesen elgurult a gyógyszere.
tothjoco
tothjoco péntek, 09:20
Előzmény: #16308  todi
igen
todi péntek, 09:03
Előzmény: #16307  tothjoco
Jól mondod zah. A zaj mindig lényegtelen. Ha fontos lenne akkor nem zajbak hívnák.
tothjoco
tothjoco péntek, 08:35
Előzmény: #16301  todi

Az a lényeg h zaj van. Ki mennyire veszi komolyan. Egyébként szépet ment, én kimaradtam.
Spiller csütörtök, 22:03
Előzmény: #16298  todi
Régi elméletem. Vannak amiket reptetnek másokat konyhakészre dolgoznak. Pump ynd dump, Wyckoff poofing layering.. Latnak mi den adatot tudják hol van a likviditas, ijesztgetik ker.robotokat. 
todi csütörtök, 21:44
Előzmény: #16304  todi
Most az árfolyam 79,62€ tehát már +8%.
todi csütörtök, 21:39
A felügyelőbizottság ma este egyhangúlag jóváhagyott egy átfogó jövőbeli tervet. Oliver Blume vezérigazgató számára ez jelentős siker. A jóváhagyott terv konkrét részletei azonban még nem kerültek nyilvánosságra.
A megállapodás előtt egy belső igazgatósági dokumentum keringett, amely azt sugallta, hogy az emdeni és zwickau-i, hannoveri 2032-es, neckarsulmi pedig 2034-es járműgyártás leállhat. A modelleket és utódaikat részben Csehországba, Szlovákiába, Lengyelországba és Lipcsébe helyezik át. A költségszámítás különösen rideg. A dokumentum szerint 2025-ben a németországi gyárakban a gyártási költségek átlagosan 6490 eurót tettek ki járművenként, szemben a Németországon kívüli más európai VW-gyárakban tapasztalható mindössze 2832 euróval. Ez Németországot körülbelül 129%-kal drágábbá tenné. A hagyomány szép és jó, de sajnos nem fizet EBIT-marzsot. A VW még nem erősítette meg, hogy ezek a konkrét üzembezárások a most jóváhagyott jövőbeli terv részét képezik.
A szerkezetátalakításra sürgősen szükség van. 2026 első felében a VW 158,1 milliárd eurós árbevételt ért el, de mindössze 5,9 milliárd eurós üzemi nyereséget ért el. Az üzemi árrés csupán 3,8% volt, a nettó nyereség pedig 30,7%-kal zuhant, mintegy 3,1 milliárd euróra. Az autóipari üzletág nettó cash flow-ja jelentősen, 3,2 milliárd euróra javult. Az idei évre a VW továbbra is 4,0% és 5,5% közötti üzemi árrést és 3-6 milliárd euró közötti autóipari nettó cash flow-t vár. A probléma a befektetések megtérülése, amely túl gyenge egy ilyen tőkeigényes globális vállalat számára.
A probléma mostanra elérte a finanszírozási szintet is. Az S&P BBB+-ra minősíti a VW-t negatív kilátásokkal, a Fitch A--ra negatív kilátásokkal, a Moody's pedig Baa1-re stabil kilátásokkal. Az Union Investment további leminősítésekre figyelmeztet, ha a VW nem csökkenti kellőképpen a költségeit. A magasabb hitelfelvételi költségek növelik a szoftverekbe, akkumulátorokba, új platformokba, kínai modellekbe és amerikai termelésbe történő milliárdos beruházásokat, amelyeket a VW-nek egyszerre kell kezelnie.
Ugyanakkor a VW megváltoztatja globális stratégiáját. Októbertől kezdődően Marco Schubert veszi át az Észak-Amerika felelősségét a teljes csoporton belül, és közvetlenül Blume-nak fog jelenteni. Az Egyesült Államokban a VW amerikaibbá szeretne válni. Új, kifejezetten az amerikai piacra szánt SUV és pickup modelleket fontolgatnak. Kínában az Audi és a SAIC elmélyíti együttműködését egy közös innovációs központtal, míg a haszongépjármű-részleg szintén új járművek fejlesztését tervezi a SAIC-kel. A stratégia egyre regionálisabbá válik: Amerika több amerikai autót kap, Kína több kínai autót, és Európának végre újra nyereségesebbé kell válnia.
Kína különösen jól mutatja, hogy mennyire drasztikusan megváltoztak az erőviszonyok. Korábban a kínai gyártók a Volkswagentől tanulták meg, hogyan kell modern autókat építeni. Ma a VW integrálja a kínai fejlesztési erőforrásokat, hogy maga is gyorsabb és versenyképesebb legyen. Ez racionális alkalmazkodás az autóipari piac új valóságához.
Az elektromos autók helyzete is jobb, mint amit a tartós válságérzet sugallna. A VW európai rendelésállománya az év első felében körülbelül 12%-kal magasabb volt a 2025 végére előrejelzettnél. Az elektromos autókra vonatkozó megrendelések több mint 50%-kal nőttek, az akkumulátoros elektromos járművek (BEV-k) már az európai rendelésállomány több mint 30%-át tették ki, és több mint 70 000 megrendelést adtak le az ID. Polo köré épülő új elektromos kisautó-családra. Tehát a VW-nek alapvetően nincs keresleti problémája az elektromos autókkal. A probléma az: hogyan lehet velük ésszerű pénzt keresni a magas német költségek, a milliárdos beruházások és az agresszív kínai verseny mellett?
A tőzsde egyébként alig dolgozta fel a kulcsfontosságú hírt. A VW elsőbbségi részvényei ma 76,36 eurón zártak a Xetrán, ami 3,61%-os emelkedést jelent. A jövőbeli tervet azonban csak este 8:30-kor tették közzé, három órával a Xetra zárása után. A zárás utáni kereskedés kevés lelkesedést mutat.
A VW kezdetben elhárította a fordulat egyik legnagyobb politikai akadályát. De az egyhangú döntés nem jelent automatikusan költségmegtakarítást. Most három számjegyű tényező számít: Hány milliárdot lehet tartósan megtakarítani? Mennyibe fog kerülni az átszervezés? És mekkora lesz az üzemi haszonkulcs utána? Ha ezekre a kérdésekre meggyőző válaszokat kapunk, a látszólag unalmas értékpapír hirtelen egy erőteljes átszervezési történetté válhat.
todi csütörtök, 21:37
A Volkswagen Felügyelőbizottsága elismerte, hogy az emdeni, zwickau-i, hannoveri és neckarsulmi üzemekben jelenleg nem garantálható a versenyképes utólagos termelés. A telephelyek alternatív felhasználási lehetőségeit vizsgálják.
37 perccel ezelőtt
Rövid hír: A Volkswagen üzemi nyereségét körülbelül 31 milliárd euróra becsüli. A 2027 és 2031 közötti időszakra 135 milliárd eurós beruházást terveznek.
Ma 7% felett enelkedett az árfolyam.
Borisz csütörtök, 21:29
Előzmény: #16294  Goldstein17
Én hajlok rá, hogy vegyek, mégpedig két részletben, 18 körül és 16 körül. Most pont elugrott előlem, nem kergetem, úgy hiszem, le fog még jönni az én utcámba, legalábbis 18-ra de inkább tán 16-ra is.
todi csütörtök, 21:21
Előzmény: #16298  todi
Itt a tegnapi berlini felmérés eredménye:
Az rbb megbízásából és az Infratest dimap által végzett legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a CDU a szavazatok 21 százalékával nyerné meg a képviselőházi választásokat. A Baloldali Párt 19 százalékkal a második helyen végezne, ezt követné a Zöldek és az AfD, egyenként 18 százalékkal. Az SPD továbbra is az ötödik helyen áll a szavazatok 11 százalékával.
A BSW nem éri el az öt százalékos küszöböt, a szavazatok négy százalékát kapja.
Ebből hogyan tudná kihozni bárki a balosokat győztesként úgy, hogy esélyük legyen a kisajátítást megvalósítani?
Várom az ötleteket (Linke és AfD nem ér mert azért a fantáziának is van egy határa).

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek