Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 01. 18. 20:34
Előzmény: #11155  einstein
https://invst.ly/1erosl
Nincs varázslat csak rátettem egy fibo-t. :D 
SAP (Csak mert kezd érdekelni a Microsoft mellett) Vevői oldalon tehát... :)
Ha jól raktam most kóstolgatjuk hanyagul a 0.618 at... HA lefelé nyílik a tér 181 felett a 0,5 ös fibo szint. 
De Einsteinnek nem akarok rosszat el tudom engedni! :)))  Még csak nézegetek tapogatózok... (Full lövésem sincs a szoftveresekhez SE) :D 
Mindenképp jó fundát kívánok annak aki benn van!  Remek összefoglalót köszi Einstein Kollléga!!! 
Jan 29 jelentés
einstein 2026. 01. 18. 20:01
egy kis kripto :) mivel az ethereum-ot egy xetran kezelt ETF-el követem, gondoltam ide is passzolhat, talán valaki merít belőle ihletet. Ismételten poziból beszélek, van érdekeltségem benne, tehát lehet rajtam van a rózsaszín szemüveg. Ezt kalkulálja bele, akit érdekel a dolog :)
https://www.tradingview.com/x/YwePtKqS/
Hetes timeframe, RSI long metszés, rém egyszerű indikátor jel, de eddig mindig jól jelezte a ciklikus fordulatokat. Ez alapján az elkövetkező 12-14hétben az árfolyam akár 50-60% ot is elmozdulhat felfelé.Érdemes figyelni a a Layer 2 projektekkel kapcsolatos híreket. Ha az Arbitrum vagy Optimism hálózatán valami nagy dobás történik, az magával húzza az ETH árát is.
Kockázat: 2026 tavaszán a makrogazdasági adatok (kamatdöntések) bezavarhatnak. Ha a 10-12 hetes ciklus alatt egy váratlanul rossz inflációs adat jön, az RSI jele ellenére is jöhet egy éles, átmeneti korrekció.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 01. 18. 19:56
Előzmény: #11145  thinkpositive
"Nem elég jó az olasz, kellene mellé egy francia is? :D"
Ó A francokat dehogy! :D Isten ments! :D
Csak itthagytam érdekességként ha valaki Renault-ban gondolkozna...meg olyan szép volt az a léc amit alá lehetett tenni. :) 
 Na és amúgy a 20 ra való reccs gondolata nem is rossz ... :))) Tetszik... ha valóban, akkor figyelek majd nagyon tönkre megy e a Renault gyár... mert az már horror árazás lenne nem? Mint Pumában a 14? Így viszont a 30 as szinteket is elengedem...Ja meg mert valóban elég nekem egy olasz is! :D 
Figyelem Srácok Holnap nincs USA!!! Több szem lesz Európán? Tán? :) 
5000 2026. 01. 18. 19:54
Előzmény: #11144  simonzoli13
Ezért tart ott az EU, ahol.tart.
Bürokrácia, miközben le se kellene vonni, mert mindent tudnak.
Egy csoportos pert kellene indítani.
bandimester69 2026. 01. 18. 19:36
Előzmény: #11155  einstein
Mostanában kevés jó vételi lehetőség van a piacon, szerintem ennek egyike az SAP. Sokan megénekelték az ellenállást,hulló késbe meg senki nem szeretne belekapni, így szerintem a jó döntés annak megvárása,melyik ellenállás tartja meg és forditja felfelé,mert hogy ez lesz az biztos.
einstein 2026. 01. 18. 18:53
hazabeszélés :) SAP tulajdonos révén, az optimistább forgatókönyvet látom, és összeszedtem pár dolgot , ami végetvethet a véleményem szerinti technikai korrekciónak, és ismét irányba állíthatja a papírt:1. Stratégiai akvizíciós pletykák (AI és Adat)A piacon erősödnek a pletykák, hogy a SAP 2026-ban egy nagyobb, célorientált AI-vásárlást hajthat végre.
  • A cél: A növekedés felgyorsítása az üzleti mesterséges intelligencia (Business AI) területén. Egy jelentősebb amerikai AI-platform vagy adatkezelő cég felvásárlásáról szóló bejelentés azonnali fordulatot hozhatna, mivel a befektetők jelenleg a SAP készpénzállományának hatékonyabb felhasználását várják.
  • Hatás: Ez eloszlatná a félelmeket, hogy a cég lemarad a Microsoft-Salesforce párossal szemben az AI-versenyben.
2. Szuper-ciklus a felhő-átállásban ("RISE with SAP" Deal-ek)A 2026-os év sorsdöntő, mert a SAP 2027-es határidőt szabott a régi (on-premise) rendszerek támogatásának kivezetésére.
  • A "Deal" lehetőség: Január végén, a negyedéves jelentés során várhatóan bejelentik, hogy több Fortune 500-as óriásvállalat (pletykák szerint nagy autóipari és gyártó cégek) is aláírta a teljes felhő-migrációs szerződését.
  • Miért fordítaná meg a trendet? Ez a "hátralévő" ügyfélkör átállása masszív, kiszámítható bevételnövekedést (Backlog) jelentene, ami a legfontosabb mutató az intézményi befektetők számára.
3. Az osztalék és részvény-visszavásárlási program bővítéseA SAP január 15-i adatok alapján rendkívül erős készpénztermelő képességgel bír.
  • Kilátás: Piaci várakozás, hogy a vezetőség a 2026. januári gyorsjelentéssel egyidőben bejelenti a részvény-visszavásárlási program keretének jelentős kibővítését.
  • Hatás: Ez közvetlen támaszt adna az árfolyamnak a 205-210 eurós szinten, és "vételi kényszert" teremtene a shortosok számára.

hamarosan kiderül merre lehet az arra :)
buythedip 2026. 01. 18. 18:14
Előzmény: #11152  buythedip
A másik meg hogy a részvények 80%-án buy aljánlás van.
Ha valami több rossz jelentésre vagy profit warningra összeomlik és a csúcsról csökkent már 90%-ot, akkor kiadnak egy sell ajánlást. Akkor már minek?
buythedip 2026. 01. 18. 18:13
Előzmény: #11148  thinkpositive
Energiekontor, BayWa, PNE, Sunline AG?
Vagy nem német?
A teljes megújuló energiaszektor a kukában van.
Persze ha az olaj-földgáz megindul felfelé, ez változhat és erre idén jó esély van.
TTF mekkorát ugrott pénteken.
buythedip 2026. 01. 18. 17:57
Előzmény: #11138  Zoltanovitsch
Soha nem nézem a célárakat, szerintem a csökkenő trendben lévő részvények célárai egyre alacsonyabbak, az emelkedőké meg egyre magasabbak.
Lásd Intel, 20 alatt miket kiabáltak be az elemzők, most meg majdnem 50 és most emelgetik a céláraikat.
Ha valamit eladsz 20 alatt és 50nél veszed vissza, akkor nehéz lesz pénzt keresni.
buythedip 2026. 01. 18. 17:55
Előzmény: #11140  Zoltanovitsch
Ezt a csatornát én is észrevettem (valójában Tradingview-n van auto trendline indikátor, ami felismeri ezeket), és az a bajom vele, hogy:
1. meg lehet rajzolni úgy is, hogy már elvesztette a csatorna alját
2. Korábban ha megfogta a csatorna alja, nagy forgalmú alsó kanócos gyertyák voltak, ez a mostani meg alsó kanóc nélküli és kis forgalmúáá
Ha tévedek, kimaradok, vagy vehetek magasabban, de én nagyobb esélyt látok a csatorna aljának elvesztésére.
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 18. 09:36
Előzmény: #11138  Zoltanovitsch
"de úgy általában Ti figyelitek az elemzői célárakat -ill. azok átlagát?"
Én igen, szerintem jó indikátor. Egy a sok közül, megerősíthet vagy elbizonytalaníthat egy elhatározásban, de soha nem vennék csak az alapján, amit egy célár jósol.
Ishar
Ishar 2026. 01. 18. 09:32
"A német adóhatóság által levont osztalékadó visszaigényléséhez ért esetleg valaki? Érdemes szakértő segítségét igénybe venni, vagy én is le tudom vezényelni a teljes folyamatot?" ---- A német osztalékadóról korábban volt már itt szó, és ha jól emlékszem, akkor az volt a konszenzus, hogy a németektől való visszaigénylés elméletileg lehetséges, de a gyakorlatban még soha senkinek nem jött össze.
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 18. 09:32
Előzmény: #11114  buythedip
Megnéztem a 7C-t, de kihagyom, mivel egy nagyon hasonló garázscégbe belevettem még tavaly. Nem írtam még róla, mert csak egy minipakkról van szó és kevés volt a vételben a tudatosság. Inkább csak megtetszett a profil, ami szerintem kicsit jobb mint a 7C-é. Ugyanez a szektor és eddig ugyanúgy nem megy mint ez. Kitalálod melyikrő van szó? :D (más is tippelhet)
Technikailag csábító ez a nagy forgalom, de ezekből bőven elég egy is. :)
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 18. 09:17
Előzmény: #11141  TheSnake2020
Lehet, de amíg illeszkedik, addig maradok a saját ábrámnál. Az ellenállás áttörése és/vagy csökkenő csatornából kilépés előtt ilyen magasan semmiképpen nem vennék, ha viszont ezeket meglépi, akkor a risk/reward lesz kevésbé vonzó. De nem akarom nagyon előre kitalálni, egyelőre várunk. ;)
oldrider 2026. 01. 18. 09:11
Todi biztos tudja. A másik topikban próbálj tőle érdeklődni.
Engedj meg egy személyeskedő, de nem rosszindulatú megállapítást: kevés részvény létezik amelyből neked ne lenne.
thinkpositive
thinkpositive 2026. 01. 18. 09:02
Előzmény: #11140  Zoltanovitsch
Nem elég jó az olasz, kellene mellé egy francia is? :D
Az emelkedő csati se rossz, de szerintem itt most erősebb lesz a 3 év alatt négyszer érinetett támasz szint.
https://invst.ly/1erg-u
Akár így akár úgy, nagyon közel van hozzá és egyáltalán nem néz ki jól. És igen, utána elég nagy a légüres tér. 22-ben hasonló szintről 1 hét alatt leért 20 aljára, úgyhogy még csak elképzelni sem nehéz.
simonzoli13 2026. 01. 18. 08:57
Sziasztok! A német adóhatóság által levont osztalékadó visszaigényléséhez ért esetleg valaki? Érdemes szakértő segítségét igénybe venni, vagy én is le tudom vezényelni a teljes folyamatot? A Porsche osztalékadóról van szó, kb. 27 százalékos levonás volt!
Borisz 2026. 01. 17. 21:27
Előzmény: #11137  Seri
Én annál még jelentősen mélyebbre zuhanásra tippelek, de azt le sem mertem írni :-)
TheSnake2020 2026. 01. 17. 20:51
Előzmény: #11135  thinkpositive
Hetes gyertya fekete. Jövő héten valószínűleg fekete. 20 napos alatt ne zárjon. Onnan behuzhato egy kis testű fehér hónapos.  Nem átfogó.  Akkor lehet, hogy érdemes rávenni . Addig mozi. 
TheSnake2020 2026. 01. 17. 20:37
Előzmény: #11135  thinkpositive
Hetes gyertya fekete. Jövő héten valószínűleg fekete. 20 napos alatt ne zárjon. Onnan behuzhato egy kis testű fehér hónapos.  Nem átfogó.  Akkor lehet, hogy érdemes rávenni . Addig mozi. 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek