mondjuk a parasztok is csak azért mert a mini földdarabok miatt nem gpsnavigációs önvezető traktorok rohangásznak. Emlékeim szerint az volt a földalapú támogatás célja hogy kisbirtokok megmaradjanak, ne legyen nagy munkanélküliség a minigazdaságok megszűnésével és felvásárlásával. Most meg még mindig van támogatás, munkaerőt meg hozni kell a világ minden részéről. Nem lenne logokátlan a megszüntetése, na a parasztok majd akkor kezdenek vakarózni. És akkor majd járhat is az önvezető traktor.
Ha csak 12-vel nő, még akkor is jó. Amúgy meg a fizetések elég jól lekövetik a _névleges_ inflációt. Az élelmiszerinflációt nem, és ezen sír a paraszt - joggal. Persze sok paraszt azt is tagadja, h a névleges inflát lekövetné, ami bizonyos esetekben valóságtagadás (gyakori), máskor meg sima balfaszság - lehet munkahelyet váltani, főleg ha piacképes tudásod van stb.
Bőven 19% fölött volt akkoriban az infla és ezt érezted is. Most a fordítottja van, hidd el, a matek nem hazudik :) Természetesen a szegények adója, mert egy még átlagos család is jóval többet költ a jövedelméből olyan termékre, ami része az inflációs kosárnak és az ára általában jobban emelkedik, mint pl. egy Hugo boss öltönyé, vagy egy vitorlásé.
amúgy helyeseltem is, hogy igen, idén kamatemelés lesz. Aztán viszont ki tudja. De ez se jó ha igazat adok, nehezített pályán versenyzek az már biztos :D
"Most nagyobb a reálhozam, mint, amikor a pmáp fizetett 19%-ot." --- Értem én, hogy papíron most nagyobb a reálhozam, de a magam részéről a 19 százalékra szavaznék. Hajlamos vagyok egyetérteni azzal, hogy az infláció sajnos a szegények adója: A
magas infláció lehetőség a vagyonos családoknak
"Újabb pénznyomatás lesz, újra fosztogatni fognak az infláción keresztül és ez, globális jelenség is lesz." Az összes meghatározó (világ) gazdaság inflációs ciklusa felfelé tart, akár tudnak róla, akár nem. Az csak idő kérdése, hogy a magyarba ez a megatrend mikor fog begyűrűzni, de be fog.
Magyar Állampapír tulajok