Nem igen értem, hogy te min rugózól, úgyhogy nem is folynék bele. Volt egy állítás vagy felvetés, miszerint a FED behúzza a kéziféket és egy szinten megvesz minden kötvényt. Én erre mondtam azt,hogy egyelőre (az örökkön örökkét kizárni nem tudom) ez a veszély nem fenyeget,mert a folyamatosan emelkedő usa hozamok, gyakorlatilag ugyanazt a hatást fogják gyakorolni a piacokra,mintha a FED emelne kamatot,szűkíteni fogják a likviditást és erősíteni a dollárt,amelyek a gazdaság és végsősoron az infláció fékeződését fogják okozni. Ennyi. Nyilván,hogy ez 1 hónap vagy 1 év alatt fog lezajlani,ezt nem tudom,de mindenképpen egy belátható időn belül,hogy konkrétabb legyek,rövid vagy középtávon szerintem ez fog történni.
záros határidőn belül az egyik dolog, a félidős választások utáni átrendeződés meg egy másik. Szerintem aki határozottan állítja mi lesz ott akár félév múlva az, hát, fenntartásokkal kezelendő. De igen, az igaz várnak még idénre egy kamatemelést.
tehát azt mondod az a céljuk hogy a kezelhetetlen méretűre hízott államadósságra egyre nagyobb kamatokat fizessenek egy erősebb dollárárfolyamon, belassuló gazdaság mellett. Szerintem léteznek valid ellenérvek. :D
Miért mondaná ezt? A piac elvégzi a FED munkáját. A hozamemelkedésnek és az ebből következő dollár erősödésnek olyan likviditás csökkentő hatása lesz együttesen,ami csökkenteni fogja az inflációt. Mindenki 6%-os usai 10 évest akar majd venni. Mit gondolsz miért mondogatom folyamatosan,hogy usdhuf long,csuklok?
Az USA-ban tovább nőttek a kötvények hozamai, kíváncsi leszek arra, hogy a FED. mikor mondja azt, hogy most meg állunk a kamatokkal és elkezdjük vissza vásárolni a kötvényeket. Jó kis globális inflációnak nézünk elébe.
Arról persze nem beszél az öreg rozmár, milyen üzenet lenne a piacoknak az MNB elnök elmozdítása :D És _nagy_ meglepetésre erről a tényezőről te sem veszel tudomást :)
Ha állampapíroknál maradnék, kizárólag DKJ-t vennék. Hozamemelkedésre számítok, most beülni egy hosszabb papírba, aminek 1% bünti a visszaváltása szerintem hiba.
És még ez a Kuncze is kivetni valót lát az mnb vezetésében. R*hadt mindensz@rista! Nem,hogy örülne,hogy ez a hiteles mihály milyen fehérre súrolta a magyar gazdaságot. Jut eszembe,ha ez a faszi mindent kifehérített,akkor most kiket kell elszámoltatni!? Hát senkit! Na,ugye! A vagyonvisszaszerzés meg is van oldva!
A 2030/N kamatot utalom is ki és megy 31/M1-M2-be... Több mint valószínű, hogy az októberi pár gurigából is állampapír lesz, decembertől átgondolom a további állami nyugdíjjárulék befizetést is....
Magyar Állampapír tulajok