Amúgy most ha itt tartunk milyen jó lesz Tisza alatt, akkor vége az államcsődözésnek, pénz befagyasztás, állampapir befagyasztás dumának is? Csak hogy tudjam a témához tartozóan? Most már nyugodtan tarthatom, hogy Orbánék mègsem nyúlták le, nem fagyasztották be, és kamatokat is kifizették. Gondolom ettől most csak még jobb várható ezek után.
Sajnos nem értek egyet. Én folyamatosan ide vártam Orbánék mellett is. 3éve kb 450volt dollár, 317ig lejött Orbánék alatt, 425ről 370ig euro. Most 13-13forintot jött le azon felül. Folytatódik a trend. Persze van mire fogni. Nincs ezzel baj. Nekem jó, ha itt a fórumosok megnyugszanak végre. Ha kell, fogjuk a Tiszára, nekem mindegy. Én nem fogom szidni egyiket sem. Nem fogok mocskolódni, lejárató kamu beceneveket adni nekik. Ha jó, legyen jó
Gondolom most már te is látod, hogy rossz lovon ültetek eddig. Orbánéknak nem ment volna ez a forint erősödés sőt, ők csak gyengíteni tudták. Magyar Péternek köszönheted a jelenlegi forint erőt, ha nincs kormányváltás, akkor bőven 400 fölött lennénk.
"Eddig az Erste hitelkártya adott 1% ot állam papper vásárlásra.Most nem adja. Más is járt így?" --- Igen, én is észrevettem, hogy korábban hónapokig adott, aztán utoljára már nem az online vásárláskor. Ha van rá időd, akkor próbáld meg MÁK-ban POS-terminálon keresztül.
A gyakorlatban jó vételi lehetőségeket hozott,a dollár és az euró tekintetében,a magyarországi parlamenti választás eredménye első körben,aztán majd hogyan lesz tovább,megátjuk.Az áprilisi fix máp kamata, ment dollárba és euróba.A "zseb pénzek "is oda fognak átkonvertálódni,60-40% arányban egyelőre.
https://profitline.hu/dupla-csaladi-potlek-erkezik-politikai-bejelentes-486095 A sajtótájékoztatón a gazdasági helyzet is szóba került. Magyar Péter
úgy fogalmazott, hogy már önmagában az is kedvezően hatott a gazdaságra,
hogy „sikerült megszabadulni Nagy Mártontól”, ami véleménye szerint a
forint árfolyamára is pozitív hatást gyakorolt.
Kilőtt az Ipar. Kilőtt a GDP. Iráni fejlemények. AMD is jót jelentett. Olyan bődületes szivárvány van, lassan Iránból fújják erre a párát, hogy csökkentsék az aszályt. Jönnek az EU pénzek. Jönnek az SZJA csökkentések. Újabb fejlemények: "Családi pótlék" duplázás csak akkor járna, ha mindkét szülő melózik, bejelentve, rendesen. Tehát meló alapú, +++.
"Gépek kereskednek", alapvetően longba kalibrálva. Most egy rövidtávú korrekciós zászlót épít: 65ről elindult, 75-nél oldalazott, tehát a zászló vége durván 85 + -. Ha megnézed hol van ez a 85-86e a bTCnél, akkor láthatod, hogy ez a fej váll nyakvonala, amit letört, tehát 85-86k is még csak visszateszt. 120-80 = 40k korrekció 50% 20k 80>100k stimmel. 100-60: 40k, így nézve akár ABC korrekció, 50%-os korrekció 80k, ezen már túlment, mert 81, de még hibahatáron belül van. USA ATH ATH ATH ATH, BTC meg 120-130k-ról nézve 81k, vagyis rottyon. Ha fordul a bili, BTC is fordul. Akkor nem ABC korrekció, hanem 5-ös, aminek most csinálja a 4-es pontját, tehát az 5-ös lehetne 40-45k körül.
Bitcoin. Sokkal gyorsabban stabilizálódik a volatilitása mint vártam, ez nagyon pozitív képet fest a jövőjével kapcsolatban. A charton egy nagy hullám befejeződése rajzolódik ki, aminek még nem biztos, hogy láttuk az alját. Jelenleg még nincs megerősítve, hogy elkészült a korrekció és innen már csak felfelé megyünk. 42000-43000 közé még mindig beeshet, de ha erre még vissza térne akkor innen már egy hatalmas erővel törne ki az árfolyam ami újabb történelmi csúcsokra repíti. (Családunk több mint 6000/ha területet vásárolt egy nagy projekt keretében egy távoli országban, ezért 117 Bitcoint kellett váltanunk.) Amennyiben az árfolyam eléri a legalsó, általam jelzett szintet, újra nagyobb mennyiségű dollárt fogunk átváltani Bitcoinra. Bízom benne, hogy előbb utóbb sokan felismeritek, hogy mit jelent a Bitcoin, mi az igazi értéke és egyre többen fogtok elindulni ebbe az irányba, ami a valódi szabadságot és függetlenséget jelentheti minden ember számára. Jó kereskedést mindenkinek!
Miire számíthatunk a későbbiekben, hogyan tovább forint. 350 vagy picivel alatta szintet még elképzelhetőnek tartok, viszont a chart már kifulladóban van és egy erősebb korrekciónak, gyengülő trendnek kell következni. Azt, hogy ez csak egy felfelé korrekció vagy egy újabb, több évig tartó gyengülő trendet fog jelenteni, ezt csak a későbbiekben fogjuk meg tudni. Tehát ezeken a szinteken én már nem bíznom a forintban és inkább a deviza befektetéseket favorizálnám. Globálisan is nagyobb inflációra számítok, erre még a forint gyengülése is, rátehet egy nagy lapáttal. Magyarország esetében ez akár újra két számjegyű inflációt is jelenthet év vége felé vagy a jövő év első hónapjaiban.
Tökéletesen, tankönyvbe illően hozta azt amit vártam a forinttól még februárban. "Magyar Állampapír tulajok
2026. 02. 11. 04:51
Forint. Ezen a charton a kép nagyon tiszta, ennek alapján elég jó előre jelzést lehet már adni. A-B-C korrekció jött lefele és minden hullám tiszta és jól értelmezhető volt. Befejezhette a C-hullámot 5-hullámban így a forint erősödése is véget érhetett. Indulhatunk az ellenkező irányba, ez még nincs teljesen megerősítve, de ez a legvalószínűbb szcenárió. Fölfelé a szintek: A-hullám 386-392 B-hullám 383 körül C-hullám 398-405 Ez amikor elkészül, akkor innen további forint erő is jöhet. Ennek szintjei: Minimum: 375-380 Legvalószínűbb: 365-370 Extrémebb: 350 környéke. Jelenleg ennek a szcenáriónak van több esélye. Ami felül írhatja ezt a várakozást, hogy a napos gyertya agresszívan fog zárni 406-fölött vagy a hetes gyertya 410-fölött."
Rendben! Egyébként ma jól sikerült az albérlet nézés, úgyhogy lesz költözés. Menetrend szerint június 1.től lehet bérelni, és nem kapkodva kb július közepére fogunk teljesen kiköltözni a sajátból. Utána meghirdetjük, remélem addig nem, vagy csak kis mértékben csökken az állampapír kamat. Pontosan milyen részletekre vagy kíváncsi?
Ha eladjátok a sorházat előtte írd meg légyszi a részleteket. Saját befektetés miatt. forumosok kukac gmail.com on elérsz, csak előtte tájékoztass itt ha írsz
"Kb 2 millából kijön a felújítás de a nyaraló min 10-20ezer euróval többet fog érni mert szintet lépek vele." --- Ez fantasztikus: 2 milliós befektetéssel csinálsz minimum 3,6-7,2 millió forintot, mert szintet lépsz. Én a helyedben csak ezt csinálnám...
Szerintem nem ment át hogy jó eséllyel nem ott akar élni ahol az adott ingatlan tartózkodik. Mivel átmozgatni nem tudja eladja. Aztán majd eldönti hol milyet mennyiért és mikor akar venni. Anyagilag nyerni fog rajta? lehet. Anyagilag veszteni fog rajta? Az is lehet. Kötetlenebb lesz így és könnyebben tud rámozdulni az adódó lehetőségekre? Na az már biztos.
az az ingatlan, amiben élünk, az nem befektetés tárgya. én így gondolom. megvan, csinosítjuk, élünk benne és a benne álló pénz alternatív hozama az ára a tulajdonnak. venni kell ingatlant és azzal játszani.
Magyar Állampapír tulajok