Szerintem ha az eus pénzek hazahozatala reálisnak tűnik az egyben a bóvliba sorolás kockázatát is lecsökkenti, elég régóta az volt a mondás hogy ennek az esélye miatt nem minősítettek le egy szintet a minősítők. Ha lejárt volna a maradék pár hónap és végleg elvesznek a pénzek (mindegy is melyik kormány esetén, ne menjünk bele, nemcsak fidesz de egy alternatív valóságban nyerő dk vagy jobbik , mihazánk is elbaltázhatta volna) az fájdalmas lett volna. És ennek esélye be volt árazva, kockázati kamat felárban is. Ez szerintem már önmagában erős indok, aztán meglátjuk. Ha ez a tisze esetén is elúszna, hamar irányváltás lenne, pont ugyanúgy. De hajrá, lendületesnek tűnnek a srácok eus pénzek ügyében is, jogállami feltételekben is, számonkérésekben is. Én optimista vagyok. A munkajövedelmem euróban nézve pláne :D
Teljesen jó. Főleg úgy, hogy csak 2029N van, az a legjobb. Fixmáp 2031 szintén, 5 éves és 7% Egyedül a 2027 sántít a közeli lejárat miatt. Ennek a felhasználására van valami cél, vagy ha jön egy fixmáp 2031 butítás, akkor átváltod, vállalva a -1% buktát? Vagy mindenféleképpen megvárod, hogy lejárjon, elkerülve a -1%-ot? Kíváncsi vagyok.
Igen, az állításnak van reális alapja, de nem teljesen fekete-fehér.A logika mögötte az, hogy ha valóban kamatcsökkentési ciklus jön Magyarországon, akkor:az újonnan kibocsátott fix kamatozású papírok kamata várhatóan alacsonyabb lesz,a rövid hozamokhoz kötött papírok (pl. Bónusz Magyar Állampapír) kamata pedig idővel követi lefelé a piaci kamatokat.A mostani FixMÁP sorozatok még kb. 7% körüli fix kamatot adnak, és ha később tényleg csökkennek a hozamok, akkor a mostani szint „bebetonozása” utólag jó döntésnek tűnhet.
Vettem még fixet így most a portfoliom összetétele: Fixmap 2027 15.96% Fixmap 2031 16.94% Bmap 2029N 60.01% Emap 7.09 % A sok bankszamlan lévő euróval nem tudok mit kezdeni jelenleg, valahogy a tozsdei kitettseg tovabbi nevelése most nem vonzó.
Ha állampapírt akarsz, akkor lassan lépni kell, mert nagyon érik a kamatcsökkentés. Mindegy, hogy Fixmáp vagy Máp+. Annyi, hogy a Fixmáp kamatot már csak alacsonyabb kamatú papírra tudod betenni jó eséllyel, így szvsz Máp+ inkább, ha nem akarod a kamatot felélni. Lassan jönni fog egyes BMÁP-oknál is a váltópont.
Minek várnál? Őszintén. Mert van rajta 1-1.5 % felhalmozott kamat? 1M Ft-nál 10000 Ft, 7%-al sázmolva 700 Ft/év. Ami 10000 Ft visszajön az első kamatfizetésnél.
Idővel 3-4% lesz a hozam ezen kell gondolkozni h ilyenkor mit tegyen az ember! Amiből egyre kevesebb van az egyre értékesebb és ez nem az állampapír hiszen abból egyre több van mint a hufból is.
Amúgy most ha itt tartunk milyen jó lesz Tisza alatt, akkor vége az államcsődözésnek, pénz befagyasztás, állampapir befagyasztás dumának is? Csak hogy tudjam a témához tartozóan? Most már nyugodtan tarthatom, hogy Orbánék mègsem nyúlták le, nem fagyasztották be, és kamatokat is kifizették. Gondolom ettől most csak még jobb várható ezek után.
Sajnos nem értek egyet. Én folyamatosan ide vártam Orbánék mellett is. 3éve kb 450volt dollár, 317ig lejött Orbánék alatt, 425ről 370ig euro. Most 13-13forintot jött le azon felül. Folytatódik a trend. Persze van mire fogni. Nincs ezzel baj. Nekem jó, ha itt a fórumosok megnyugszanak végre. Ha kell, fogjuk a Tiszára, nekem mindegy. Én nem fogom szidni egyiket sem. Nem fogok mocskolódni, lejárató kamu beceneveket adni nekik. Ha jó, legyen jó
Gondolom most már te is látod, hogy rossz lovon ültetek eddig. Orbánéknak nem ment volna ez a forint erősödés sőt, ők csak gyengíteni tudták. Magyar Péternek köszönheted a jelenlegi forint erőt, ha nincs kormányváltás, akkor bőven 400 fölött lennénk.
"Eddig az Erste hitelkártya adott 1% ot állam papper vásárlásra.Most nem adja. Más is járt így?" --- Igen, én is észrevettem, hogy korábban hónapokig adott, aztán utoljára már nem az online vásárláskor. Ha van rá időd, akkor próbáld meg MÁK-ban POS-terminálon keresztül.
Magyar Állampapír tulajok