Kamatról van szó, ami a tőke kb 1,5-2%-a. Megy az éves ÖNYP-t kimaxolni, a többiből most úgy tűnik, hogy MOL és Beiersdorf részvény lesz De ehhez már el kell adnom pmápot.
akkor már 8% -os infláció lesz. hirtelen nem értem ezt mire írtam ,valószínűleg arra, hogy a fixmáp +2,2-2,4% előnyét már csak 8%-os inflációval lehetne behozni. Ami vagy jön, vagy nem, Többen írták itt, hogy baromság tartani a PMÁP-okat. Most ez elég nagy döntési lehetőség. A jobb kamatok irányába, mégha most úgy tűnik,h az infláció mégis Boomol, arra ott a BMÁP, ha mégis. de ha nem, akkor a megemelt kamatú fix papírok jók lennének. 1 hetem van átgondolni, átmatekolni.
én csak azzal számoltam, hogy a PMÁP csak 2028-ban tudná utolérni a FIXMÁP +2% előnyét. akkor is csak, 7,5%-os 2026os inflációval. Arról nem beszélve, hogy ha infláció boom jön, akkor a jóval magasabb FIXMÁP kamatokat tudod ismét magasabb kamatú fixmápba forgatni, kamatos kamattal, ami így a +2%-os előnyéhez képest még nagyobb lesz, akár 2,2-2,4%, akkor már 8% -os infláció lesz. Varga meg 3,8%-ot vár jövőre...:)
Szerintem is. Jön a választási osztogatás, ennek meglesz megint az eredménye, mint 2022-ben. Az új PMÁP nevetséges +0,1%-os prémium kamata pont ezt támasztja alá, hogy meglóduló inflációra számítanak, ami a kommunista árrésstop után nem is lenne meglepő. Hát, még ha új KáderSH vezér jönne jövő tavasszal, aki már nem bűvészkedne.
Meglepő az ÁKK új kondíciós listája. Engem most nem érint, mert az idei év hátralevő hónapjaiban a cashflow tervem szerint az összes kapott kamat és valamennyi pmáp is el fogja hagyni a kincstárat.
Mikor fog? 2028-as kamatfizetésre legkorábban addigra a fixmápnak +2% előnye lesz, még a visszaváltott PMÁP-hoz képest is. 7+2% = 9% PMÁP tudná csak ignoreálni 2028-ban, lesz 7,5%-os infláció?
Felteheted magadnak a kérdést, mitől adnak hirtelen 7%-ot az 5 éves papírra? Ha a 3 hó dkj repül, az országkockázat miatt, akkor a 7% is kevés lesz. Lényegében szintre kell hozni az 5 éves papírokat, a jelenlegi BMÁP szintjére. 2029N BMÁP-ot el nem adom.
A FixMÁP jelenleg a lakossági befektetők első számú kedvencének
tekinthető a bruttó értékesítési számok alapján, minden héten ebből
veszik a legnagyobb mennyiséget a befektetők. A Fix Magyar Állampapír
kondíciói a rövidebb, 3 éves futamidőnél nem változnak, továbbra is 6,5%
lesz a rövidebb FixMÁP éves kamata. A hosszabb, 5 éves futamidejű
FixMÁP kamata azonban 6,5%-ról 7%-ra emelkedik, ezzel ösztönzi az ÁKK a
hosszabb távra befektetést
Magyar Állampapír tulajok