Szerintem az ennyire olcsó hitelek, ha valóban nagy tömegekhez eljutnak átszivárognak a gazdaság más ágazataiba és alapból inflációt gerjesztenek. Én ez alapján nem várnék érdemi erősödést főleg az euróval szemben - persze ki tudja...
Mire gondolsz? Én úgy nézem, hogy a PMÁP-ban tartott pénzért kb. mindig ugyanannyi terméket tudsz megvenni + van egy 1.5%-nyi reálhozam. Persze úgy nézve, ha a kamatot mindig vissza tudnád rakni ugyanolyan feltételű PMÁP-ba. Ez nem függ a költésemtől.
Ha mondjuk az éves költségének a 20-30-szorosa van PMÁP-ban, akkor számít és jobanna jár. Ha az éves költésének 1-2-3-szorosa, akkor teljesen mindegy, igen.
30 éves USA államkötvényt, ha ma megveszed 4,7%-os a hozam, tehát nem sokkal a magyar alatt. (Kb a bevallott infláció különbség és akkor nem az igaziról beszélünk plusz a magyar kockázati felárról) De az igazi hozamot én ott várom, hogy a mai 340Ft-os árfolyam felmegy 2-4 éven belül 440-re. (Ez 30%-ot is elérheti) Az Otthon start szerintem marad MP kormányzása esetében is, de szigoritott feltételekkel. Felújitásra pedig szerintem lesznek komolyabb pályázati lehetőségek, ha beindulnak az uniós pénzek.
Ezt azoknak is mondjad, akik 390-400 körül "dollárba menekültek", most meg 340. Tapsvihar. Én is azt mondom: ülj le egyes. NA ki járt jól? Aki devizába menekült még a PMÁP kamatfizetés ELŐTT, vagy aki kivárt minden egyes napot?
Magyar Állampapír tulajok