Az ugye megvan, h a korábbi elnökhelyettes váltotta az elnököt, aki nyugdíjba ment? És hogy a miniszterelnök nevezi ki,szóval már 13 éve olyan ember ül ott,aki OV-nak megfelel? Lojalitás terén semmi sem változott a legutóbbi cserével...
Hát nekem az nem volt ennyire egyszerű. Ahová transzferáltam onnan kellett befogadó nyilatkozat és azt személyesen kellett beadni ott ahonnan transzferálni akartam és jó pár nap volt amíg megérkezett.
Igen elvileg bárkinek az értékpapírszámlájára áttranszferálhatod, csak kérdés, hogy tudtok egymásban megbízni, mert először vagy a transzferálás megy, vagy az ellenérték. Nem tudom erre létezik-e fizetési platform, de szerintem nem.
Sziasztok! K&H-nál nyitottam értékpapír számlát de PMÁP-ot egyáltalán nem találok a vásárolható papírok között. Legalább a 2033/I-nek gondolom azért szerepelnie kellene.
Azért a 3,5-5,5%-os inflációra nem vennék mérget. 2021. 3. negyedévben a 2022. terv 3.4-3.8% volt. A 2023. évi meg 2.8-3.2%. A neten az mnb inflációs előre jelzései megnézhetők. Röhejesek....
"13-14%-os hitelt megéri-e állampapírba tenni?" Sztem évi 3-4%-ért nem. Ha még forrást vonnék be ,hogy PMÁP-ot vegyek, azt hitelkártyával tenném, az elméletben vállalt törlesztőrészlet kétszereséért. A maradék hitelkeretből vett dkj pedig kb.évi 6-7%.
Igen, szerintem is, de ha egy pici esély is van arra, hogy valamiért mégsem, akkor ezzel az összeggel ezt nem léphetem meg. Eladtam a D231129-et és vettem D240626-ot. Ez így biztos nekem.
Ha kivár akkor kamatot veszít nem? Azt a kamatot veszíti amit kaphatott volna. Ráadásul biztos nem lehet, hogy visszamegy. Most bármikor visszaválthatod az állampapírokat ez sem biztos mindig így lesz. Szerintem marad az 1%os díj de korlátozzák a visszaváltások számát mondjuk évi 2 vagy 3 alkalomra. Ezzel ki vannak lőve a spekulánsok de akinek tervezett a költsége az ezzel tud élni.
Magyar Állampapír tulajok