Még ha devizára váltaná... de valutára akarja. Én a héten váltottam devizát (lejárt DKJ-ból) IBKR TBSZ-en, és vettem belőle 2033-as román állampapírt, fix 6,7% hozammal. Ismerem a hosszu fix kötvények kockázatát, de úgy gondolom pluszban leszek a végén a jelenleg kapható PMÁP-hoz, vagy EMÁP-hoz képest.
"Ez nagyon, nagyon bátor." ---- Aki mer, az nyer (vagy nem)! Én mindenesetre nem tenném, de hát mindenki azt tesz a pénzével, amit a legjobbnak gondol. Egyelőre azt látom, hogy nem nagyon akar jönni a sokak által olyannyira vágyott 400 feletti EURHUF.
Meg ugye van egy morális oldala is a dolognak, hogy ezek után a Magyar Államnak nem adok kölcsönt arra, hogy finanszírozza a sok gyerekfo$ó ugyeskedo tramplit.
Nem HUF rá cserélem, hanem megszabadulok tőle. Ha 400 felett lesz, akkor alatta már valószínűleg soha többet. Hiába ad kamatot ha értéktelenedik. Vehetnek argentin állampapírt is... Mint tudjuk nem érdemes és azt is hogy miért. Csok plusz ad 50 millát, akkor gondolhatjatok mennyit ér majd a forint jövő ilyenkor.
Tavaly marciusig 6.6%ot hozott PMAP neki, azt mondja règi, akkor gindolom ennèl kevesebb kamatok voltak előttem végre idén 16%ot fizet, jövőre 18%ot legalább, ès pont most kell lecserélni HUFra, bízni abban az legalább 20%ot gyengül jovőre. Nem semmi
Magyar Állampapír tulajok