Én is ezt láttam, elkeserítő a rengeteg lepusztult épület, omló vakolatok még Palermo belvárosában is . Gyönyörű természeti adottságok mellett minden elhanyagolt ,az utakról nem is beszélve. Sokan talán el sem hinnék , mi sem gondoltuk volna....
Igen, a bérek maradtak, de a hitel törlesztőrészletek elszálltak. Akiknek tavaly ilyenkor vígan kiszámolták a bankban, hogy simán megkapja a hitelt a 4-5-6%-os kamattal, annak már a mostani 10% körülivel nem fér be a jövedelembe.
Van info egy magyar bankból melynek a hitelezése 90% esett vissza de a személyi hitel viszont növekedett 20%-os kamatra! Nem szabad csodálkozni ezekkel a bérekkel nem tudnak már annyit felvenni az emberek és ha még megemelik a baba váró és csok összegét akkor mehetnek tovább a nm árak
Van egy barátom, nem rossz anyagi helyzetben van 400+ milliót érő háza van Bp. agglomerációban. Olyan szinten megelégelte a szakik pofátlan árait, hogy internetről, youtube-ról megtanult már egy csomó dolgot és magának csinálja. Tavaly a medencéjük szélét már ő csempézte újra.
Tavaly felfagyott a terasz egy darabon, 2,5 napot piszmogott rajta az ember: 140.000.- Ft számla nélkül.Egy kezdő tanár nem sokkal kap többet egy hónapra. Tudom mindennek annyi az árat, amennyit megfizetnek érte, de nekem senki ne mondja, hogy ezek a munkák ennyit érnek tényleg.
Építési vállalkozó ismerős pont múlt héten mondta, hogy az újépítésű lakásvásárlók 75-80%-a hitelből vásárol. Viszont a mostani kamatokkal a törlesztők már csak nagyon-nagyon jó jövedelem mellett férnek bele a törvényi maximum keretbe, ezért rengetegen, akik még tavaly tervezőasztalról lecsaptak lakásokra, most sorban mondják vissza. 2 futó társasháza most, de addig nem is folytatja az építkezést, míg a kamatok vissza nem mennek azt mondja.
Magyar Állampapír tulajok