A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Csak nehogy aztán lefelé csússzunk ki abból a sávból! Ahogy elnézem a rövid kötvényhozamokat, ha ez így marad, nem látom esélytelennek. Az évvégi alacsony forgalmú közel 5,5%-ról mostanra a 6,4%-ot kaparássza alulról a hozam emelkedő forgalommal.
Én azt vallom, hogy a charton ott van minden. A grafikonon lévő adatok egy külön nyelv, ami egy "történetet" mesél el. Gondolj bele mekkora gondban vagyunk úgy általánosságban az anyanyelvünk szövegértésével, így nem is várok el magamtól többet, minthogy valamilyen előnyt tudjak kisajtolni magamból. Nem akarok megérteni mindig minden mozgást. Egyáltalán nem zavar se Trump, se más ilyen szempontból. Nincs Szent Grál, csak valószínűségek játszanak. Egyszerre kell felmérni több lehetőséget, és valamilyen módszertan szerint rangsorolni. Kb. ez az én elemzési és kereskedési ars poeticam. - https://imgur.com/a/XXFx091 EURUSD-ban az időfaktor arányosságai az emelkedésben a grafikonon szemléltetve. - Le kell vonni a következtetéseket abból is, ha innen lényegesen lejjebb megyünk (1.072x alá), vagy időben tovább tökölünk. Lehet máshogy nézni és értelmezni az árfolyammozgást, valamint az időfaktort is. Én a momentum jellemzők és az elliotti minták összevetése alapján állítottam fel ezt magamnak. Ez a zóna nekem potenciálisan jó hely az emelkedés folytatására.
Nagyon úgy tűnik, hogy honaposon jó lesz, hetesen talán rossz. Naposon meg 2-3 nap esés. Trump vamjai valószínűleg április 2an dőlnek el. Akkor is inkább az a kérdés, hogy az aznap éjszakára rendelt hölgy, milyen örömet tudott neki okozni. Ha bal lábbal kel fel , akkor szívunk, ha jobbal akkor nyerünk. Elég nehéz rá barmilyen stratégiát epiteni
Tudom kreténség nem a kérdésre válaszolni, de ezt az illikvid piacos certit szerintem kerülni kell. Annyi alternatíva van, ez egy rossz termék kicsi piacon. Én is futottam bele hasonloba (pl. Béta piacon német részvény), de cipőt a cipésztől fx-et meg nem certiből
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!