A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Nekem Európa belertve Magyarországot is , nem kerek. Emelkedő kotvenyhozamok, vám háború, fizikai háború, nemzetiségi villongasok, szélső jobb előre törés....minden ATH közeli.
Nagyon úgy néz ki a chart, hogy most van a 4.hullámban. Ebből 1.11 körül jönni ki az 5.hullám vége. Usdhuf-ban ez 360 körüli ár lenne (400 körüli eurhuf-fal).
Hamarosan kiderül, hogy: -nem lesz tűzszünet -lesz, de nem tartják be DXY-n 101.7 az őszi legalacsonyabb sáv teteje, 102.3 a 200 heti mozgóátlag (=50 havi), S1 éves pivot szint 102.897. EURHUF-nál meg kiderülhet (a háború folytatódásán kívül) hogy nem lesz feloldva az adósságfék, és jönnek majd a rossz magyar gdp adatok, de a kamat nem vágható az infláció miatt. 2019-ig visszamenő trendvonal most 391 körül áll, legkésőbb itt leváltok mindent. megfordul.https://www.tradingview.com/x/DHLV1gcT/
Újabb PMÁP-okat lőttem ki és ment Euroba, 1/3 EUR már. Ha az államadósság finanszírozása nehézségekbe ütközik, a HUF adósságot fogják elinflálni. Tervezek teljesen átmenni idén EUR-ba, részletekben.
EURUSD H1-H4 alapján még benne van, hogy felmegy 1.099 környékére szerintem. Ma CPI valószínűleg nagyot fog mozgatni az árfolyamon 13:30-kor. A pálcika-csatorna eddig működött. Azért az eredeti csatornát érdemes igazítani. Szerintem mára valószínűbb az, hogy megteszteli a felső szárát, minthogy kiesik a csatiból és megindul a [iv] hullám 1.08 alá. https://imgur.com/a/qWTneGY
Eurós állampapírban lesz. Ez olyan pénz, amiért a szüleim és nagyszüleim dolgoztak meg, így nem veszek mémrészvényeket még a hozamából sem. Azt a saját magam által megkeresett pénzekkel csinálom. :)
EurUsd-ban az 1.10 "big round number", szinte biztos, hogy beteszteli a piac. A nagy kérdés, hogy jön-e egy "always long" setup és kis korrekcióval megyünk tovább az 1.16-17 felé, vagy ennyire azért nem lesznek bátrak a nagyok és maradunk a sávban. Forintnak szerencsés az együttállás, eléggé pályára tette az inflációs adat (és erősíti egymást az Eur hatás plusz a kamatvágás kitolódása) , nálam 50-50 rövid távon még a 375-380-as korrekció is. Kiszállni nem fogok, de a korábbi terveket a 366-367-es vásárlásra félretettem.
Ma-holnap us inflációs adatok eur/usd 1.09 forint meg tart ott ahol eur/huf páron. Megvárom az adatokat ott lehet még volatilitás, de részemröl nagyon többet nem látok a forint eröben, kb minden bullish feltétel adott hozzá, eddig jutottunk.
Kamatozzon az EUR is, különben kukoricára leszel térdepeltetve :) Annyi emberen látom, hogy exceltől abakuszig mindenen kiszámolják, hogy fúúúúú állampapír meg árfolyam meg euro meg dollár. Aztán kimatekozza, hogy át kell váltani. És ott ál a cash a bankszámlán. Én is pontosan ezt csináltam, akkor jöttem rá, hogy svájci frank szuper, de semmit nem lehet kezdeni vele (túl azon, hogy svájci részvényt vásárol az ember fia) fixed-income fronton. Jó ha van euro, de nem kell túlaggódni az esetek 99.9%-ban. Abban a 0.1-ben amikor meg kéne úgyse vesszük észre, mert egy sarokban rettegünk a vírustól/devizahiteltől/pigmeusoktól :)
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!