A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Addig a buy limit erejéig én is haver leszek… Nagyon unom ezt a csiki csuki játékot, egy ilyen trump retorikával tűzdelt romokon táncoló itthoni gazdasággal… triggerelt láncszem egyik irànzyba sem leszek, mint a másik topicban az évvégén, nagyon erős tényező volt sokaknál a to the moon féle “tömegpszichózis”.
Jól tetted,hamarosan jön asszem CPI,talán holnap USÁból. Valami készül,több devizapár is nagyon "toporog". Sztem a 398 az beton lesz a forintnak, lehet, hogy a PMÁP lejáratra húzzák a haveroknak,csak sejtés.
Én innen longolom az eurusd-t, nálam 1.0570 körüli a rövidtávú célár. Felette 1.07, ehhez elég egy 400-as eurhuf is. Nem gondolom, hogy tartósan 400 alatt tud maradni, ezért is írtam ki egy put opciót 403-ra.
Egyre jobban hajlok arra, hogy egyetértsek. 1. Az utolsó nagy fellángolást (22.szept-okt) 9 hónapos huf erősödés követte 2. 2019 március óta húzott trendvonal mint támasz is 398-at ír 3. Kb havi pivot S1 is itt van
bocs, talán én vagyok gyengeelméjű, kicsit lehetne bővebben: Qt vége alatt mit is értesz? EUR/HUF áhított szintek alatt mit is értesz? Még további HUF erősödést?
A definíció szerinti, most ugrik a majom a vízbe ma-holnap.Powel és maginfláció, Qt vége?! EUR/HUF alapon az áhított szintek karnyújtásnyira és èn hiszek benne, hogy meg is kapjuk november 6 óta tartó idegörlő huf vesszőfutásban. Hazudnék, ha dec31el hittem volna a teljes gazgasági fordulatunkban(most sem hiszek) de a sell the news-ban annál inkább, visszavéve az emelkedést. Izgatottan várom a fejleményeket, 1-2 kontraktusnál nagyobb forog részemről “kockán”.
Kicsit offtopic,és elnézést érte,de csak nekem van az az érzésem, hogy ezzel a vámháború bejelentésekkel letornásznak bizonyos "stratégiai" részvényeket (gondolok itt a teslara pl), hogy aztán kellő pillanatban bevásárolva megugrasszák? a TSLA régóta a figyelő listámon, olyan 300 környékén már venném. (f61.8)
Hát ez kb. azt mondja amit mi is. Nálam 147 környéke a komoly hónapos támasz. USDJPY esetén. Hetesen harc indult, inkább lefelé. Azonban szerintem alá megy 140 környékére. Ez validalhatja, hogy indult egy hosszabb trend. Meglatjuk.
Ez a chart csupan arrol szol, hogy amikor a korabbi mintakbol kitort a global m2, akkor megindult egy ujabb likviditasi hullam vilagszinten. - Ezzel a trenddel a btc eleg nagy %-ban korrelalt eddig. - Kerdes, hogy a mostani kitores mennyire fog rimelni a korabbi adatokkal. Szerintem usa-ban iden befejezodik a qt, fed balance-t eleg jo visszaepitettek - Kina mar ezzerrel perregteti a money printert. - Szigoruan szvsz :)
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!