A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Előző ciklusa ugyan ilyen volt. Nincs long-term trade. Be kell szállni a 100-300 pipes swingekbe és ugrani ha bejön. én is elkényelmesedtem 2020 óta, ülök 3-6-12 hónapos trade-ekben FX-ben. Hétfőn reggel én belevettem EUR-ba, most kezd visszajönni az izommemória, hogy el kell felejteni a 300+ pip take profitot, zárni kell és várni a következő hisztériát keltő tweet-et. Counter-trade és várni hogy lengjen az inga. Aztán megint zárás.
Abban talán biztosak lehetünk, hogy az eurhuf tartósan nem marad 405 alatt. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy 410 körül fog ingadozni egy darabig. Nálam ezért az a taktika, hogy 405 körül long/short put, 415 körül short/short call. Az eurusd pedig nagy kérdés, ezért nem szeretem annyira az usdhuf-ot kereskedni.
Nekem az USDHUF lesz még egy talány. Van egy setupom,ami chart-trader korábbi 372es predikciójánál mond giga longot. Nem tudom, hogy megyünk le odáig, és hogy lemegyünk e, de dollárba ott nekem nagy vétel lenne.Ehhez jelen szinten kb egy 1.085ös EURUD kéne. Persze ha még a forint is teker magán egy keveset,akkor kevesebb.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!