A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Igen, abban egyetértettünk, hogy kb itt 384 körül van a fő támasz. Egy lépéssel előbb nyitottam lonfot és opciót, de ha igazunk van, akkor apró hiba. Ha innen megy le, akkor nálam is nagy fejvakarás lesz. És a kár mérséklése :)
Nekem itt volt a céláram. Jó régen beírtam Ha ez alá zár hetesen többször is, akkor nagy fej vakarás. Onnan bizony az erős ( relative) oldalra kerül a forint. Én inkább most már vissza várnám 400 körül.
fej-vállt nem igazán látom, felfelé gondolnám egy esetleges dupla alj + 4h divergencia kombó okán, de az elmúlt hetek konstans esése okán nagyobb valószínűséget adok annak, hogy konszolidálódunk és irány tovább le. Fundásan változatlanul nem értem mi történik, mindenesetre az idei sáv közepén vagyunk úgyhogy pozíciót most nem nyitok
Hát szóval... tőzsdék esnek. Kamatvágás után 2% maradt a kamat előny. Fed higher for longer. Csak én vakarom a fejem, hogy miért tartja magát a forint? Chart-ot nézve ráadásul én inkább erősödést látok, akár még 10 Ft benne lehet.
Én egy kis longot nyitottam 386.20-on egy felpattanóra játszva. Itt erős támaszok vannak. De nekem elég 5-6 ft és már zárom. Nem számítok nagy gyengülésre.
Inkább a dollárt nézem. Jelenleg az általad írt szint a kritikus..Én oda vártam, most neutrális. A mai nap lehet, hogy fordító. A hetes gyertya nem lehetne fekete, ha fordulni akarunk. Én egy kis tesztre a 400hoz vissza kb 10-15% tőzsdei eséssel együtt számítanék. Aztán lehet, hogy nem. Az egy komoly kérdés, hogy az előző hónap átfogó doji kamu vagy nem. Próbáljak elhitetni, hogy nincs itt semmi látnivaló.
Rövidtávon 384-385 a támasz. Ha viszont ez egy abc hullám volt felfelé, amit már többször emlegettünk az elmúlt hónapokban, akkor viszont nagy lefelé kör jöhet. B hullám alja 376 körül volt, ha lejönne odáig, ott fől el a sorsa.
320millio amcsibol 120m. Fizet adot. 110% felett az államadósság. Jelentos tarsadalmi feszültségek. A vilag kezd leszokni usd-rol. Mar nem fizetnek ki minden allampapirt..kina is csokkenti usa kitettseget. Sztem tudja mit csinal FED, jon a tisztító tűz.
Holnap lehet, hogy dollár vétel. Kamu volt ez a mai nap. A hónapos átfogó gyertyák a tőzsdei chartokon beszedesek. Van néhány zavaró tényező, de a sell in May, lehet, hogy jóval erősebb lesz iden, mint gondoljuk. Az jól látható, hogy a FED nek fingja sincs, hogy mit csináljon....
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!