A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
A mai monitoring jelentés alapján a lakossági finanszírozás kezd kifutni. Már csak kb. 70 mrd volt júniusban. Az év második -félében még alacsonyabb lesz. A lejáró DKJ állomány megújítása vagy a jövő év elején, vagy még az idei év végén szerintem deviza hitel kibocsájtást fog igényelni . Ha risk off üzemmód jön, akkor ez érdekes lesz. A rövid kamatok elhittek, hogy a 6,25 az 5,5-5,75 és már be is áraztak. Szerintem ez hiba. Nem lesz 6 alatt év végén az alap kamat.
Én egyelőre a majus-juniusi emelkedés korrekciója látom, 50es fib tart. Kérdés tud-e megindulni a nyári szezonban, bár 23an MNB kamatdöntés, az meghatározó lehet (ha van eszük es picit segitik a novekedest most 25öt vágnak az erősebb ft-ot kihasznalva, de ha nem vágnak esetleg akkor tesztelhető a 380)
Hetesen lassan kezdünk kulcs set uphoz érni a rendszerem szerint. Ha ez egy zászló....18 an EKB, 31 FED és BOJ egy napon. Jó kis hó vége lesz. Európa SDAX, MDAX, FTE250 mind hónapos maci jelet adott...
Én zárnám. Hetesen meg lehet is esélye de naposon nekem úgy tűnik kifogyott a lendület. Nagyobb esélyt adnék neki, hogy visszamegy 395re először és csak utána néz be 386 köré - de ez csak az én véleményem (ha jól gondolom amúgy hosszabbítani ugyan akkora költség mint újat nyitni, úgyhogy talán jobb a take profit most és akár ha nagyon türelmetlen vagy 1-2 ft-al feljebb ujrainditani)
20 napossal küzd. A BOJt zavarja most már talán. Nagyon kis pozi. Nem történt meg semmi. JPY egy komoly háború esetén menne az egekbe. Nagyon kis esélye (azonban szerintem 0-1% között ) van.
Nekem korrektívnak tűnik a lefelé mozgás, a május 28-június 14 emelkedés 50-es fiboját teszteltük és a mai alapján úgy tűnik tart. Viszont volt már ilyen nem egyszer, számomra ez a sáv közepe, itt nem piszkálnám. 385 körül long és 400ról short, működik amíg majd egyszer nem fog.
Az a helyzet, hogy jó ideje figyelem és március óta kereskedem is a jent, de őszintén szólva kicsit bolondok aranya ez. Ami szerintem leginkább működik vele, hogy az ember vár, amíg sokat gyengül, aztán még egy kicsit vár és ha jön a szerencse akkor egy beavatkozás előtt vesz bele. Viszont - és ezt pl. elrontottam a tavaszi körben - ott zárni kell, mert igazság szerint funda alapon teljesen jogos a gyengülés. Sok anomália van, kezdve onnan, hogy az ilyen szintű jen gyengülés miért nem jelenik meg az inflációban, egészen odáig, hogy néha teljesen maguk ellen dolgoznak (lásd tavaszi yen-tervention esetében egy nagyon dovish BOJ után avatkoztak be). Viszont pont ezek miatt izgalmas is szerintem, plusz kvázi egy hedge-nek is tekintem, ha részvénypiacon nagyobb turbulencia lenne. Úgyhogy a mostani körben én 172 körül akarom zárni a pozikat - már ha lejutunk oda - rendes jen longgal meg várom, hogy a BOJ tényleg elkezdjen esetleg kamatot emelni (bár idén erre kevés esélyt látok)
Pont ezt a párt említettem én is egy másik blogban. Szerintem is érdekes. Szerintem elkepzelheto, hogy a JPY sokkal komolyabb erősödés előtt áll, mint azt bárki is képzelné.
Tartod meg? Én Chf-el parositom a jpy-t mert kicsi a kamatkulonbozet és nem eszik meg annyira a carry mint eur meg usd ellenében. Érdekes most ott a helyzet, új deviza miniszter van és úgy tűnik sokkal agresszívabbak lesznek vegre, én látok meg 2-3% erősödés rövid távon, ha tényleg azt mutatják a piacnak, hogy minden nap is hajlandóak akár beavatkozni
1.0980 lenne most reszemrol az elvart,usdhufban meg 354 kornyeke. Tul hamar dobtam az eurusd longomat sajnos,pedig megvolt ra a setupom. Persze kis nyero is nyero.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!