Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
A magyar állam a Corvinus BHG Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül egy 42
milliárd forintos ügyletben ötszázaléknyi MBH Bank-részvénycsomagot
adott el a bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP)
szervezetének 2025 november végén.
7 százaléknyi, vagyis mintegy 22,6 millió darab saját részvényt adott el az MBH, melyből a lakossági befektetők
részére összesen 20.320.846 darab
részvény került értékesítésre, míg az intézményi befektetők összesen
2.256.228 darab
részvényhez jutottak.
Pontatlanul fogalmaztam. Helyesen: Nem olvastam a kisbüfiknek és befektetőknek készült anyagot, igy csak feltételezem, hogy részvénykibocsájtás történt. (Ennek lenne az a pozitiv hozománya amit leirtam) Ha a bank saját tulajdonú részvényt adott el annak a hatásának pontos leirásában nem vagyok szakértő. (Hogy mennyiben számit bele a bevételekbe, de sejtésem szerint itt sem) Ha egy főrészvényes adott igy el, annak a hatása semleges. (legfeljebb a közkézhányad növelése révén pozitiv hatású, de nem növeli a mozgásteret.)
nem vagyok ennek nagy szakértője, de azt hiszem, hogy ez tőkeemelés volt. Nem bevétel. Ez növeli a bank mozgási szabadságát (több hitelt tud eladni ugyanakkora tőkemegfelelőség mellett) és igy a bevételek is nőnek. Tehát áttételesen bevételnövelő, de nem azonnal.
Most adtak el egy csomó részvényt szarér'-hugyér', akkor most miért vennének 10-15%-al magasabb áron? Vagy ez valami szeretetszolgálat, aki a kisbüfik megsegítésére jött létre?
Szerinted a részvény eladásból származó bevétel mennyit fog javítani az éves eredményen? Kíváncsi vagyok az srv-t mikor kezdik vagy csak árfolyam felhúzó bejelentés volt?
Gyerekek kérdezek itt mindenkit oszt tök egyszerű a zutty oka: https://www.mbhbank.hu/mbhreszveny/reszvenyigenyles Hétvégén nem volt időm vele foglalkozni, csak annyit kellett volna tenni. Na mind1, most már pár 10 forinttal fentebb szálltam be, mint talán lehetett volna, de tényleg nem szabad, hogy ezen múljon. Jó ideig adogatják még a kisbüfik, hisz 10% van. Nem puffer az, hanem egy sima eladó pakk.
Nem tudom, hogy kell ilyen eladást kamuzni, én mindenesetre gazdagabb lettem 6k részvénnyel 3250-en részben neki köszönhetően. Kevesebb, mint 2 hónap alatt rendesen elpicsázták, 4k bármikor meglehet, nem ezen a pár 10 ft-on múlik.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban