Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch szerda, 22:14
Előzmény: #83083  keeper
Hát ez passz, de a fab-9000-est csak elég speckó célpontokra vetik/vetnék be. Hídak, gyárkomplexumok, szóval akkor látni kéne viszonylag gyorsan, hogy mi van. A 2024-es sztorira emléxem, de ott is vitatták ezeregy helyen, hogy az nem 9000-es volt. Mondjuk tökmindegy, amiben most nagyon rosszul áll Ukrajna, a ballisztikus rakéták elleni védelem. Iráni kapitulációban nem nagyon hiszek, ahhoz szét kellene lőnie az usának az egész országot. Irán pedig vagy háromszor nagyobb, mint Ukrajna és évtizedek óta arra készülnek, hogy jön az usa. Ha meg non-stop rakétázik az usa, akkor lesz annyi civil áldozat egy hét alatt, amennyi az ukrán háborúban 5 év alatt. És elég kemény veszteségeket szenved az usa is. Szárazföldi erők nélkül meg tuti nincs is kapituláció, hát ha ilyenbe meg belemegy Trump, az minimum Vietnam 2.0. Nagyon meglepődnék. Izraelt meg nem nagyon lehet direktben támadni, mert ott az atom. Nem akarják bevetni, de ha meg vannak szorulva, akkor az probléma:
https://nsarchive2.gwu.edu/NSAEBB/NSAEBB189/index.htm
Az van, hogy akinek atomfegyvere van, azzal szemben valójában kussolni kell, van némi játéktér, de ennyi. Ezért nem nagyon értem a nagy dühöngést az oroszok ellen. 
Phylaxa szerda, 22:11
Előzmény: #83085  the_outsider
Nem értetlenkedek. Lejött egy cikk az ombudsmannról, aki közölte a 90%-ot. Te pedig bemásolgatsz linkeket, amik problémákról írnak. Te érted, hogy mi az a 90%? Melyik cikkben írnak ilyet? Másold be!

Ha pedig arról kérdezel konkrétan, hogy én kinek szurkolok, akkor szerintem egyértelműen kiderült, hogy a megegyezésnek. Semmi másnak nincs értelme. Állatira nem érdekel, hogy ki pártatlan és ki semleges, ki áll az egyik oldalon és ki a másikon. Ne haragudj érte, de nem hiszem el és nem is hiszem, hogy ezen múlik bármi. A megegyezésen múlik minden, ami az EU-nak lenne a legjobb egyébként. Szerintem a fegyvergyártás nem fogja pótolni ami helyett csinálják. Mások elugranak, az EU pedig marad ahol van. Megrekedt a múltban.
the_outsider szerda, 21:58
Előzmény: #83080  Phylaxa

Nem értem mit értetlenkedsz, habár azért értem. Egyrészt talán nem vetted észre, de az AI rész mindig más, azaz újabb linkeket hoz fel az adott linkemnél, ha többször ráfrissítesz. Te meg beleszerelmesedhettél ebbe a 90%-odba, miközben a lényege az volt az írásfolyamodnak (! azaz az egymás utáni beírásaidnak!), hogy az általad mainstream-nek nevezett oldalak semmit nem írtak arról amiről pedig írtak, nem is keveset. És ez utóbbihoz most sem szóltál semmit, pedig a te szövegedet másoltam ide be, habár kétségtelen, hogy azt nem igazán lehet értelmesen kimagyarázni. És jah, egy darab 2026-os cikk? Talán álmodban ..           
2024           
2025           
2024         
2024           
2024           
....             
A többit rád bízom. Nem értem miért írod, hogy engem érdekel másokról hogy mennyire pártatlanok, amikor te írtad már ide nem is egyszer azt, hogy semleges vagy, nem pedig én, de az id igaz, hogy nem most. És egyben köszi, hogy rám srófolod,. amit te csináltál! Valahogy nem igazán tűnsz konzisztensnek, ha megjegyezhetem.
keeper szerda, 20:39
Előzmény: #83083  keeper
*ha csak az egyik TAG veszít,
keeper szerda, 20:37
Előzmény: #83074  Murdoch
2024-ben már bevetették, de most ha te is észrevetted, hirtelen megint célbavették a stratégiai bombázó flottát, nem értettem, hogy miért ennyire sietős nekik (ukránoknak), de aztán kiderült, kb 1 hete kezdték el megint beveteni a 9000-est, 10 tonnás... a legerősebb konvencionális cucc. Az oroszok kezdenek kifutni az opciókból, épp most volt egy műsor, hogy hogyan kellene az oroszoknak visszaépíteni az elrettentési képeségüket (atomcsapás nélkül) , mert már kezd kínos lenni a szitu.
.
" nyilván a végjáték a legdurvább, kérdés, hogy az mennyi, hetek, hónapok, évek."
.
Ez csak ukrán kapitulációval érhet véget, ahogy az iráni háború is csak Irán kapitulációjával érhet véget. Ez egy különös műveletekkel tűzdelt világháború, nézd meg mennyi ország érintett már benne közvetlenül (akire potyogott már valami) és mennyi ország érintett benne közvetve (akiket érintenek a háborúk hatásai) konkrétan mindenki. BRICS vs. NATO; új világrend vs régi világrend, ennyi.
.
Éppen ezért nem támadja pl. Irán Izraelt és Izrael sem őt, csak az USA lődözget. Az Irániak rájöttek, hogyha legyőzik az USA-t (azaz az USA meghátrál) akkor lényegében Izraelt is legyőzték egy puskalövés nélkül, úgyh ott is lehet rá számítani, hogyha rezegni fog a léc az izraeliek biztos, hogy minden képességükkel segíteni fognak, ahogy É-Korea vagy Kína is, Oroszország vagy Irán esetében, bármelyik "szövetségből" ha csak az egyik veszít, akkor bukik az egész szövetség.
Murdoch szerda, 20:34
Előzmény: #83076  Fsociety
Sajnos nem. A mainstream uralja az erőforrások cca 80-90%-át, ezért szoktam vinnyogni, amikor jön az orosz propagandázás is. Hol? Nincs köbö semmi a kezükben, most a botokat, kamufiókokat engedjük el, az lófütty. Még az orosz telegramos csókával sem tudtak mit kezdeni, az bemutatta középső ujját a kremlnek is. Meg remélhetőleg a nyugatnak is, bár a franciák ugyebár lekapcsolták, dacára, hogy francia állampolgár is. Mert az nem létezik, hogy egy komolyabb közösségi oldalt ne felügyeljenek. Trumpék is megszívták, hogy nem volt semmi a kezükben, véletlenül a közösségi oldalak anno elfelejtették közölni a Biden családra kínos ukrán sztorikat. Nem véletlenül húzta be végül twittert. + itt egy példa, azért a bbc nem éppen oroszbarát:
https://www.bbc.com/news/technology-60702619
Megint a legalja, hogy mit engednek maguknak egyes közösségi oldalak, jöhetne egy Elliot Alderson figura kiszivárogtatni azt, amit kell. 
Murdoch szerda, 20:14
Előzmény: #83077  gazmber
Oké, csak amikor rámegyek az ilyen-olyan ukrajnai oblaszty oldalakra, akkor az van, hogy ürítik ezerrel a donbaszt. 
Cicás-lepkés-újszülött vizslás-szivárványos videók nem nagyon érdekelnek. Ezzel szédít a média, ha ugyanez a füstfelhő Kijev felett van, akkor nem közlik. Ennyi. 
Phylaxa szerda, 20:12
Előzmény: #83079  the_outsider
Figyelj! Amíg nem írsz egyértelmű hozzászólást a megjegyzésemhez, addig mi a fenéről beszélsz? Állatira nem érdekel, hogy te kinek az oldalán állsz és miben. Ez téged érdekel másokról. És most vissza arra, amihez hozzászóltál: 
".... mi az a 90%?"
"....annak a 10%-nak az ellentéte amit eddig a mainstreamben és itt a topicban olvashattál"

Erre te mit írtál? Semmit. Beraktál egy linket, amiben pár 2026-os cikk-ben megemlítettek valamit. A 90%-ot megértetted? Az ombudsmann jelentette ki most. Ne fárassz!
the_outsider szerda, 19:59
Előzmény: #83071  Phylaxa

Te most terelsz????         
Ezt TE írtad. Akkor most önmagadnak is hazudsz?:           

"Tudod, annak az ellentéte, hogy "Biztosan vannak jogszerűtlenségek, de egyébként minden rendben." Ezek voltak azok a cikkek amik eddig megjelentek a Mainstream-ben vagy itt a hozzászólásokban."           

Ezzel vessed össze a hablatyodat, amit emlékeim szerint már nem először ejtettél itt meg! És hiába írod magad semlegesnek, ha több megnyilvánulásodból is kitűnik, hogy nem vagy az! Én nem írom, hogy semleges vagyok!         

megj.:mert rühellem az ártatlanokat ölő terroristákat
bigyula szerda, 18:44
A 9000-est csak nehézbombázóról tudják ledobni, az meg nem mehet ehhez elég közel, mert simán lelövik, mielőtt leoldaná a bombát.
gazmber szerda, 18:23

fab9000 helyett...elég lehet néhány ügyes uki drón, melyhez csak adni kell pár idióta muszka légvédelmist, akik 'ágyúval kezdenek verebekre vadászni'...és kész is a recept mellyel ~minden reggel sikerülhet 1-2 'vulkán-kitörést' improvizálni a muszka kertek végében...☺szvsz 'oszt jónapot'...☺
https://bsky.app/profile/specialkhersoncat.bsky.social/post/3mr7nekboos2b
Fsociety
Fsociety szerda, 18:23
Előzmény: #83073  Phylaxa
Az a jo ebben a mainstream-ezesben,hogy barmikor ramondod barmelyik oldalra portaljaira,sajtojara.,foleg az usaban. Mivel mindketto mögött komoly erőforrások állnak. 
GrizzlyG
GrizzlyG szerda, 18:16
Ritkaság, stratégiai bombázó kell hozzá. Inkább az 500-as a jellemző. A napokban volt egy 3000-es találat, az eltakarít pár épületet. 
A drón operátorok jelenleg kiemelt célpontok, ha felderítenek egy csapatot, oda koncentrált csapás indul. 
Murdoch szerda, 17:59
Előzmény: #83069  keeper
FAB 9000-est? Hát azt durva cucc, meg lennék lepve, azt nem lehet csak dobálgatni. Mindenesetre nyilván a végjáték a legdurvább, kérdés, hogy az mennyi, hetek, hónapok, évek.
Phylaxa szerda, 17:51
Előzmény: #83072  Fsociety
A legnagyobb mainstream oldalak az EU-ban és az USA-ban. Na ja hagyjuk! Viccelt! :)
Fsociety
Fsociety szerda, 17:48
Előzmény: #83071  Phylaxa
Mik voltak a belinkelt.oldalak?
Phylaxa szerda, 17:37
Előzmény: #83068  the_outsider
Tehát a belinkelt oldalak már 2026-ban megírták, hogy a sorkötelesek toborzása 90%-ban jogellenes? Ember. Olvasd már el amire válaszolsz!
GrizzlyG
GrizzlyG szerda, 16:50
Előzmény: #83069  keeper
Aszongya: "húszi lázadók".
Egyelőre ők vannak otthon, az usa van a földgolyó túloldalán. 
Tiszta star wars, a gonosz birodalom és a lázadók :) 
keeper szerda, 16:30
Előzmény: #83067  Murdoch
Az ukránok az Azovi + kaszpi-tengeri kikötőket és (árnyék)flottát is lövik, a Kazahok szi8nte teljesen leállították a tengeri a forgalmat Oo felé... UAE-t szétlötték az irániak pár napja, így a kettő eseménnyel összesen kb 2.4 millió hordó esett ki a világkerből, az orosz finomítók elleni támadásról nem is beszélve... olaj- és LNG tankerek egy tetemes része beszorulva az Arab öbölben és ha Yanbut betalálják a hutik vagy valamilyen eszkaláció lesz (usa bombázza tovább a civil infrát stb.), akkor 20 perc sem kell és ugrik az ár és nem is az lesz a gond elsősorban... itthon meg hetente vagdossa a kamatot VM, mint valami megszállott emós... hát sok sikert...
.
Persze az oroszok is dobálgatják a FAB-9000-eket + rommá lötték Odesszát(kikötőt) és minden ukrán és ukrajnába tartó hajót elsüllyesztenek, az öszes benzikutat likvidálják, de erről nincs hír, ahogy már megszokhattuk.
.
A konfliktusok egyre sötétebb képet festenek...
.
Friss:
Varga Mihály: "Az MNB visszatért fő feladatához, a korábbi vezetés hagyatékát pedig felszámoltuk"
Éppen most omlik össze az olajkereskedelem: sorra fordulnak meg a tankerek
the_outsider szerda, 14:55
Előzmény: #83029  Phylaxa

"... Akkor mégis igaz amiről suttogás megy és a mainstream-ben nyoma sem volt? ..."         
A valósággal még sosem próbálkoztál?:         
Nyugati sajtócikkek az ukrán kényszersorozásokról
Murdoch szerda, 13:30
Előzmény: #83064  GrizzlyG
És tényleg, erről meg is feledkeztem. Mondjuk nagyon belemásztak a németek a történetbe, melós lesz ez. Akkor jön az ideológiák vagy gazdaság. + gondolom a német technikát, gépipart már kiváltották Kínával. 
Hát, 'Ez finom lesz'
Fsociety
Fsociety szerda, 13:19
Előzmény: #83065  GrizzlyG
A háború a legjobb biznisz. War,war never changes. 
GrizzlyG
GrizzlyG szerda, 13:14
Előzmény: #83063  Fsociety
Nagyon úgy fest, hogy csak valami váratlan esemény állíthatja meg a vérontást. 
Amíg ez hozza a pénzt a döntéshozóknak, addig sajnos megy tovább a háború. 
GrizzlyG
GrizzlyG szerda, 13:10
Előzmény: #83062  Murdoch
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/07/kazahsztan-nemetorszag-oroszorszag-koalaj-tranzit
Van miről egyeztetni... Kérdés, hogy mit tudnak a németek felkínálni. 
Fsociety
Fsociety szerda, 13:07
Előzmény: #83061  GrizzlyG
Epstein akták,aki korábban Putylerrel volt nagy spanban. Sztem kb Trump is így került kepbe,de ez csak az en agymenesem.viszont kezd dizel para lenni,nemcsak a ruszkiknal,de mashol is,szoval meg egy értelmetlen indok arra,h miert is kene ezt a baromsagot befejezni. Gondolom most mar elmegy mindket oldal a falig,aminek a vesztese maguk  a lokalis embercsoportok. Hajra barmok!
Murdoch szerda, 13:05
Előzmény: #83058  Fsociety
Ez így teljesen rendben van, mellesleg nem nagyon érdekel egyik politikus sem, az, hogy mi jár a fejükben meg úgysem tudjuk. Az oroszok esetében nálam egyértelmű a dolog, hogy átverték őket, főleg a natoval, de ennyi. Ettől még Putyin olyan-amilyen, bár azért az usa mutatványai erősen árnyalják a képet. De ha ennyire tartott volna a nyugat tőle, akkor már a 2014-es krími agressziót követően is megindult volna valami. Ehelyett mondjuk a németek totál ráálltak az orosz gázra, meg leépítették a Bundeswehrt. Most volt valami hír, hogy titkos (persze) német-orosz tárgyalás megy Bakuban, meglátjuk.
GrizzlyG
GrizzlyG szerda, 12:19
Előzmény: #83060  the_outsider
Emberek választják, de abból tudnak, amit tálalnak nekik... 
Általában mindegyik fogható vmivel, trampli is. 
Vagy szarnak a választási ígéretekre, mint pl merz, trampli, zelenszkij, stb
A választás lehetősége illúzió. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek