Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch ma, 13:30
Előzmény: #83064  GrizzlyG
És tényleg, erről meg is feledkeztem. Mondjuk nagyon belemásztak a németek a történetbe, melós lesz ez. Akkor jön az ideológiák vagy gazdaság. + gondolom a német technikát, gépipart már kiváltották Kínával. 
Hát, 'Ez finom lesz'
Fsociety
Fsociety ma, 13:19
Előzmény: #83065  GrizzlyG
A háború a legjobb biznisz. War,war never changes. 
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 13:14
Előzmény: #83063  Fsociety
Nagyon úgy fest, hogy csak valami váratlan esemény állíthatja meg a vérontást. 
Amíg ez hozza a pénzt a döntéshozóknak, addig sajnos megy tovább a háború. 
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 13:10
Előzmény: #83062  Murdoch
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/07/kazahsztan-nemetorszag-oroszorszag-koalaj-tranzit
Van miről egyeztetni... Kérdés, hogy mit tudnak a németek felkínálni. 
Fsociety
Fsociety ma, 13:07
Előzmény: #83061  GrizzlyG
Epstein akták,aki korábban Putylerrel volt nagy spanban. Sztem kb Trump is így került kepbe,de ez csak az en agymenesem.viszont kezd dizel para lenni,nemcsak a ruszkiknal,de mashol is,szoval meg egy értelmetlen indok arra,h miert is kene ezt a baromsagot befejezni. Gondolom most mar elmegy mindket oldal a falig,aminek a vesztese maguk  a lokalis embercsoportok. Hajra barmok!
Murdoch ma, 13:05
Előzmény: #83058  Fsociety
Ez így teljesen rendben van, mellesleg nem nagyon érdekel egyik politikus sem, az, hogy mi jár a fejükben meg úgysem tudjuk. Az oroszok esetében nálam egyértelmű a dolog, hogy átverték őket, főleg a natoval, de ennyi. Ettől még Putyin olyan-amilyen, bár azért az usa mutatványai erősen árnyalják a képet. De ha ennyire tartott volna a nyugat tőle, akkor már a 2014-es krími agressziót követően is megindult volna valami. Ehelyett mondjuk a németek totál ráálltak az orosz gázra, meg leépítették a Bundeswehrt. Most volt valami hír, hogy titkos (persze) német-orosz tárgyalás megy Bakuban, meglátjuk.
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 12:19
Előzmény: #83060  the_outsider
Emberek választják, de abból tudnak, amit tálalnak nekik... 
Általában mindegyik fogható vmivel, trampli is. 
Vagy szarnak a választási ígéretekre, mint pl merz, trampli, zelenszkij, stb
A választás lehetősége illúzió. 
the_outsider ma, 11:13
Előzmény: #83057  Fsociety

A politikusokat az emberek választják. Egyelőre úgy néz ki(??), hogy olyan politikusokat kapnak amilyet megérdemelnek (Trump, Netánjahú, putyin stb.). Akár az itteni kommentek (az összeset tekintve) alapján szerinted jobb politikusokat érdemelnének (értsd: különbözőnek látod-e a két színvonalat)?         

megj.: tartom, hogy lényegében egy azaz "1" propagandista van itt ebben a topikban. Tőle bármilyen megértést, átélést, satöbbit elvárni (a látszólagos megjátszása felett), hát hogy úgy mondjam, igencsak optimista életszemlélet ..       
(:"a lenyeget nem fogod" részre reagálva #83025-ből)
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 10:49
Előzmény: #83053  Murdoch
A "win win for us" azt jelenti, hogy az usa számára win-win szituáció.
Azt nem sikerült kihüvelyeznem, hogy melyik az a másik fél, amelyik szintén nyer.
Leginkább Kínára tippelek. Putyin háborúja tényleg erősíti az usát, de nem hiszem, hogy ez lett volna a Kreml fő célja.
Fsociety
Fsociety ma, 07:12
En nem hajlok egyik oldal felé sem. Mindkét oldalon elmebetegek vannak, hatalomtol megreszegulten. De Putyin is az,nemcsak a nyugati elit. Ha te nem irhatod le,akkor en leirom. De ez egy fejlődési szakasz az emberiségnek benne a tanulási lehetőséggel, kérdés, értjük e a leckét. A többi csak zaj..
Fsociety
Fsociety ma, 07:10
Előzmény: #83054  Shortelek
Amit leirtam,az erosen utópisztikus vágy, és nyilvan nem fog megtörténni. A háborúkat a politikai gerjeszti, ezert irtam,hogy akkor lehet megmutatni,de MINDKÉT félnek,hogy vezetői oldalon hogy kell ezt csinálni. A válaszom az,h a politikusok a hibásak. 
Shortelek ma, 05:10
Legalja ez a hsz!
Shortelek ma, 03:31
Előzmény: #83051  Fsociety
Szerinted kinek kelkene hazatakarodnia?!
Shortelek ma, 03:30
Szerinted Ukrajnának mirõl kelkene megegyezni a ruszkival, mert a muszka elfogadhatatlan diktátumot akkar, akkir mégis ki a hibás?!!
Murdoch kedd, 23:26
Egyetértek, pontosan erről van itt szó, ez lenne a megoldás. Ha jól emlékszem talán az előző yenki külügyminiszter, Blinken mondta, hogy ez az ukrán háború win-win szituáció, jó pénz... Na megkerestem, szóval:
„That’s where it’s spent. And that not only helps procure the weapons that Ukraine needs; it provides good jobs here in the United States. It builds our own defense industrial base. So in many ways, this is a win-win for us, and it’s why I would hope Congress acts and acts quickly.”
+ Most Európa esze is teljesen elment. Nem nagyon foglalkoznak az ukrán néppel, ezért is zavarják el a hadköteles férfiakat nyugatról. Nem véletlenül mondta Ursula, hogy Ukrajna minden pénzt megér. Legalja. Ettől még az oroszok agresszorok, most hagyjuk a kiprovokált háborút, de azért az ember elámul ezen a vérgőzös és cinikus európai eliten. 
GrizzlyG
GrizzlyG kedd, 21:52
👍 
Fsociety
Fsociety kedd, 21:43
Előzmény: #83048  Murdoch
És pont ez a szörnyű,hogy 4 es fél eve megy ez a szar,elhunyt kb 200-250k katona itt is ott is...dehat ugye járulékos veszteség. Az osszes politikust kivétel nélkül mindkét oldalon kiterelnem a frontra egy hónap szolgálatra, és utána aki hazajön,az leulhet tárgyalni arrol,hogy kell e ezt folytatni,vagy vegre el kene kezdeni normálisan élni. Aki szerint folytatni kell,az mehet vissza a frontra,es tehet azért az eszméért,amiben hisz. 
Törölt felhasználó kedd, 20:10
Törölt hozzászólás
Fsociety
Fsociety kedd, 19:55
Előzmény: #83048  Murdoch
Az volt. 
Murdoch kedd, 19:49
Előzmény: #83047  Fsociety
Grizzly kolléga csak Zelenszkij nem túl régi számait közölte, ami nagyjából a legjobb esetben tizede-huszada a valóságnak. Ez is ilyen egyszerű. Ha poén, akkor spongyát rá.
Fsociety
Fsociety kedd, 19:31
Előzmény: #83046  Murdoch
Igy van, faék egyszerű dolog volt..azota ragozod,es probalsz itt gittet ragni,mikozben nem fogod,hogy nem volt ebben több reszemrol. Ehhez képest idetoltal megint 3 linket,mikozben el lett mondva,h ez ennyi volt ,nem tobb. Megint volt mainstream,ursula,ze,meg a többi. Te tenyleg nem vagod a valo eletben sem,hogy amikor szólnak,hogy fater,chill,akkor le kell szállni a bringárol,es nem kell tovabb tolni? Akkor most szólok,en mar a harom kommenttel ezelőtt ezt elengedtem. Dobbenet, tényleg...egy sima szamitas volt, poénból. Arra nem ugrottal,h a medve 36.000-et irt,szerinted meg 120.000et vallot Ursula. Nem baszki,te belem allsz...akkor jol van. 
Murdoch kedd, 19:05
Előzmény: #83045  Fsociety
Most matekoztál faék módra, egyszerű a feladat, vagy Ursula, vagy Zé hazudott. Vagy mindkettő. Nálam ez marha egyszerű, az oroszok is nyilvánvalóan hazudnak ésvagy trükköznek a számokkal. 
Amúgy a mainstream Politico írta meg, hogy Ursula 'elszólta' magát, de tessék itt van kijevi forrásból, gyorsan javítani kellett mindent is:
https://kyivindependent.com/eu-clarifies-ukrainian-casualty-estimates-in-von-der-leyens-speech-100-000-figure-referred-to-dead-and-wounded/
+ szintén kijev szerint:
https://kyivindependent.com/general-staff-russia-has-lost-1-307-540-troops-in-ukraine-since-feb-24-2022/
Tehát van 1.307.540 orosz áldozat és 55.000 ukrán. Ez most akkor pontosan milyen propaganda kérem tisztelettel? Mert a francia tévének nyilatkozta Zé, na ott ezt el is hiszik.
Esetleg linkeld át az adatokat - én ki vagyok tiltva - pogácsa kartársnak a trollmentesbe, biztos örülne neki.
Fsociety
Fsociety kedd, 18:34
Előzmény: #83043  Murdoch
Amúgy nem teljesen ertem,hogy most mit erolkodsz,nehanyszor el lett neked is mondva,hogy a háború értelmetlen,es az aggresszor az orosz. Az ukranok nem maguktól haltak meg es fordítva..remelem,most kello mennyiségű informacioval láttalak el,amit nyilvan ket komment mulva mar ugy kezelsz,hogy az "itteni háborúpárti ukrán propagandistak". De majd mindig bemasol ezt a kommentet,es akkor talán segit rögzülni,ha véletlenül kicsit megszaladna a ruszki propaganda. 
Fsociety
Fsociety kedd, 18:18
Előzmény: #83043  Murdoch
Megvarjuk Putyin őszinte véleményét arrol, hogy 300 vagy 400 katonaja esett e el 4 es fel ev alatt osszesen,es hogy már csak 2 nap,es Kijevet beveszik. 
Murdoch kedd, 18:06
Előzmény: #83041  Fsociety
"Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán arról beszélt, hogy megközelítőleg 120 000 ukrán halt meg eddig az orosz-ukrán háborúban"
Nekem úgy is jó, ha szerinted Ursula hazudott a jelek szerint.
Törölt felhasználó kedd, 18:03
Törölt hozzászólás
Fsociety
Fsociety kedd, 18:01
Előzmény: #83040  Murdoch
Megint betriggerelodtel,csak megint minek. Elhangzott ket szam,kivontam egymásból oket,es vontam egy következtetést a medvenek A ket szám alapján. Ennyi. A többi meg a te dolgod, hogy a linkjeiddel miért érezted szükségét azonnal,h a ruszkik mellé allj ezredszer,akikrol szinten nem tudod,h mennyit vesztettek..de ismetlem,kivontam ket szamot,es pont. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek