Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 18:46
Előzmény: #79895  Phylaxa
Tűvé tettem #79891-et, de nem találtam választ arra, honnan vették Horthyék az olajat és a gázt.
Ettől még hiheted azt, hogy érdemben válaszoltál.
SBob vasárnap, 18:35
Előzmény: #79894  Istvan78
Tévedsz, Ausztriát és annak egyetlen részét sem sorolták soha a SZU-hoz. Ausztriát érdekes módon nem legyőzött államként, hanem a náci Németország első áldozataként ismerték el. A legyőzött Ausztriát a győztes nagyhatalmak éveken át megszállva tartották, de nem osztották a keleti blokkhoz. Az oroszok pedig jó tíz év megszállás után kivonultak, mivel az osztrákok szerződésben garantálták, hogy a jövőben semlegesek maradnak és nem lépnek be a NATO-ba. Magyarországnak ezt a lehetőséget nem adták meg, pedig biztosan vállaltuk volna, hogy nem csatlakozunk a NATO-hoz a szabadságért cserébe. :)
smallinv vasárnap, 18:29
Előzmény: #79896  SBob

2017 ?
2006-ban lopták a gázt az Eu felé tartó vezetékből, ezért az oroszok elzárták...
És folyamatosan voltak tranzitdíj vitáink , mint most a Horvátokkal, csak annyi a különbség, hogy a 2006 utáni tranzit, az EU gáz is volt, nem csak Magyar.
wgl vasárnap, 18:24
SBob vasárnap, 18:14
Előzmény: #79870  Istvan78
Amiket leírtál már mind következmény, ahogyan azt az általad írt események időpontja is mutatja. A magyar-ukrán kapcsolatok elmérgesedése 2017-re tehető, amikor az ukránok sorra kezdték meghozni a magyarok elleni jogfosztásokat. (nyelvtörvény, magyarnyelvű oktatás korlátozása stb. ) Korábban, azaz a 2010-es évek elején az orbán-kormány kifejezetten támogatta a keleti nyitást, benne az ukránok, moldávok és grúzok eu-s tagságát. Ebbe rondítottak bele az ukránok. Korábban, amikor 2010-ben a magyar kormány megadta a lehetőséget a magyar felmenőkkel rendelkező, magyarul beszélő és büntetlen előéletű határon túli magyaroknak a magyar állampolgárság felvételének lehetőségét sem tetszett az ukránoknak, mondván, hogy az ukrán alaptörvény tiltja a kettős állampolgárságot, de ezt nem vették komolyan. Egyfelől az állampolgárság megadása minden ország szuverén joga, másfelől Zelenszkíj legközelibb haverja, Timur Mindicsnek is kettős állampolgársága lehetett, ahogyan ez kiderült, amikor elmenekült az országból Izraelbe, amikor lebukott. 2017-re datálható a két ország viszonyának megromlása. Amiket te leírtál, már jóval ezután történtek. Egyébként a mai napig sem állították helyre a magyarok nemzetiség ellen hozott intézkedéseket. A másik kérdésem pedig az volt, hogy te a magyarok ellenében is támogatod az ukránokat? Mert írásaidban ez így tűnik.
Phylaxa vasárnap, 17:48
Előzmény: #79894  Istvan78
Nem is ezt írtam. Dehogynincs érdeklődött a Horthy-korszak iránt, miszerint honnan szereztük akkor a mai olajfelhasználásunk forrását. 
Istvan78 vasárnap, 17:36
Előzmény: #79891  Phylaxa
Az orosz érdekszférához sorolásnak semmi köze ahhoz, hogy a németek segítségével visszakaptunk pár évre valamennyit a régi Magyarországból. Egész Kelet-Európa a SZU-hoz lett besorolva, sőt még Ausztriából is egy rész.
Istvan78 vasárnap, 17:30
Előzmény: #79890  Phylaxa
Van valami jó kis konteód erre, gondolom.
Istvan78 vasárnap, 17:29
Előzmény: #79888  Placi82
Nem védtem a Jelcini korszakot, ha nem vetted volna észre! Az  rendben volt, hogy Putyin megrendszabályozta azokat az oligarchákat, akik sokat loptak. Az már nincs rendben, hogy kiépítette az autokráciát, propagandástul, az ellenzéket pedig lenyomta erőszakkal, saját hozzá hű oligarcha bázisát megteremtette és elkezdett ábrándozni a hajdanvolt nagy orosz birodalomról és végül még Ukrajnát is megtámadta.
Phylaxa vasárnap, 17:29
Előzmény: #79887  Dehogynincs
A Horthy-rendszer megpróbálta a magyar lakosság egy részét visszacsatolni az anyaországhoz. Amikor ez nem sikerült, akkor dobtak minket oda a szovjetekhez. Igazad van, ezt valóban átugrottam.
Phylaxa vasárnap, 17:19
Előzmény: #79873  Istvan78
Nem furcsa neked, hogy milyen lassan foglalják el Donbasz-t? 
Placi82 vasárnap, 17:16
Előzmény: #79885  Phylaxa
Az hogy Brüsszel azon van kiakadva, hogy leakartak állítani  az Ukrajnba  menő áram exportot és a magyar orosz eredetű gázt, és magyar orosz eredetű gázolajat?????
Gázolaj nem tétel. De az áram és gáz, az Ukrán import 20%a!!!!? Az már tétel. 
Hát ilyet sose  hallottam hogy én elzárom  neked az orosz olajat, de hoborgok Neked  hogy te nem adsz nekem ebből  dízelt??? 
És áramot es orosz gazt.?? 
Most itt mindenki h......? 
Placi82 vasárnap, 17:11
Előzmény: #79879  Istvan78
Nem az a lényeg hanem a Jelcini gazdasági leosztás.
Putyin azt hozta vissza valahogy.... 
Jó sokan emigrqltak Londonba. 
Ha az akkor úgy marad, akkor azon rövid idő alatti minden termelő eszköz, gyár, banya, nyersanyag, szarért hugyért el lett adva, pár kiválasztottnak. 
Ahhoz képest a magyar privatizacio sehol se volt.....
Nem maradt volna semmi se a társadalom 99.99%nak. Hát adót se akart  fizetni a többség. 
Nem volt elég az ingyen hatalmas gyár föld, bánya, olaj, gáz holdingok, cégek... 
Ehh, hagyjuk már..... 
Az nem Lölö szint volt nem is 90 és hazai privatozacioja, arra nincsennek szavak ami ott ment. Es ha ugy marad, akkor a lapok full leosztva. Végleg 
Azzal nem volt baj hogy loptak, es privatizaltak. Azzal volt a a baj, és ott tolták túl a biciklit, és népszerű most ezért Putyin, hogy az orosz  népnek akkoriban  semmi se hagytak meg.... Tudod szintek vannak...azért. 
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 17:10
Előzmény: #79885  Phylaxa
A Horthy-rendszer mennyi kőolajat és gázt vásárolt a szovjetektől?
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 17:09
Előzmény: #79884  Placi82
#79876-ben két kérdést tettem föl.
Ezeket onnan ismerheted föl, hogy kérdőjelet biggyesztettem a végükre.
Egyikre sem válaszoltál.
Azért nem érdemes veled szóba állni, mert a dolgoknak van színe és fonákja is, de te csak azt látod belőle, amit a színének vélsz.
Az orosz propaganda mit mond az orosz veszteségekről és szerinted mennyi lehet a tényleges veszteségük?
Az orosz szólásszabadságban mekkorára becsülöd az oroszok ihajcsuhajságát a vodkázás előtti józanságban és a vodkázás közbeni részegségben?
Phylaxa vasárnap, 17:07
Előzmény: #79866  Feherlo
Azért van ennek egy diszkrét bája, amikor leválasztanak mindent MO-ról, többek között a tengeri kikötőt is, majd odaosztanak a Szovjeteknek, ma pedig azt üvöltözik, hogy szerezzük be máshonnan az energiát. Külön bája van annak, hogy végre alakult valami és a horvátok biztosították a tengerről való szállítást, ma pedig meghatározzák, hogy kitől vehetünk olajat és mennyit raknak rá. Az Ukránok hozzáállása pedig teljesen érthetetlen. "Vedd meg akárhonnan máshonnan és utána biztosítsd nekünk! Mi nem adunk. "

Ez valami tömeghisztéria? Mert értelme nulla.
Placi82 vasárnap, 16:58
Előzmény: #79876  Dehogynincs
Ahogy a dolgok állása áll, én már Z helyébe  készíteném a Jetet feltankolva Belizbe, vagy valami hasonló helyre. Vagy lehet van szigete mitudom én.... 
Amugy csodásan járt az Ukrán nép, az Isztambuli bekötés  helyett, autonomia megadása etc helyett
50.000 veszteséget mondott be a kamerakba szemrebbenes nelkul?? WTF. 
És ezek többsége se nem zsoldos se nem hivatásos. Olyan 40 es srácok  mint  te vagy én. És nem 50.000 a veszteség.... Ugye?? 
Nyugaton se hiszik el ezt már. Csak nem  pofáznak erről, mert a politika már olyan szintre vitte mintha, a migráció biralnad....még az állasod is banhatja, ha sokat jár a szad... 
Rokonom Belga mezőgazdász innovációs mérnök  delegációval volt 1 héten át. 
Utolsó nap elvitte őket kocsmázni, na akkor kibukott mi a véleményük erről a migrációrol. De  hallod józanul előtte egy szót se szóltak róla szó szerint kerültek a témát .... 
Ihaj csuhaj EU  szolasszabadsag.......
Hagyjuk a parasztvakitast. , amit spórolsz a Belga, Görög, Német, etc rezsihez  képest, utald át havonta azt a pénzt az Ukrán hadiozvegyek es árvák javára... Reméljük oda is kerül. Nem a Monacoi hadtesthez. 
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 16:55
Leállt a szállítás a Barátság-vezetéken: Orbán Viktor 4 ellencsapást jelentett be 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260222/leallt-a-szallitas-a-baratsag-vezeteken-orban-viktor-4-ellencsapast-jelentett-be-819602#
Ukrajna megakadályozza, hogy az olcsó orosz kőolaj a Barátság vezetéken keresztül Magyarországra érkezzen, és ezzel energiabiztonsági kockázatot okoznak Magyarországnak.
Ezt a veszélyt elhárítottuk, a megfelelő döntéseket meghoztuk, ezért ma ellátásbiztonsági veszély Magyarországon nincs, az ország folyamatos, normális működése pedig biztosított
...
Ha lesz újra kőolajszállítás, akkor visszaállnak a normális viszonyok
______ mi van ??? ________
Olyan áron nincs egyelőre ellátásbiztonsági veszély, hogy hozzányúltak a három hónapra elegendő stratégiai készletekhez. Áprilisig kihúzzuk így is.
Orbántól eltérően én már akkor sem tekintettem normálisnak az évek óta tartó veszélyhelyzeti rendeleti kormányzást, amikor ez még visszamenőleges hatályú törvénykezés nélkül folyt.
Istvan78 vasárnap, 16:45
Előzmény: #79880  Dehogynincs
Igen, ezt már korrigáltam korábban..
Istvan78 vasárnap, 16:43
Előzmény: #79877  Istvan78
* "ezer milliárd forintokat" 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek