Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 05. 15. 15:07
Törölt hozzászólás
tom122 2025. 05. 15. 14:46
Talán fogolycserében megegyeznek mag a további tárgyalások folytatásában, erre van némi esély .30 napos tűzszünetre szinte semmi,mert érdemi ajánlata kétlem, hogy lenne az ukránoknak, Putyin meg nem érdekelt, hogy leállítsa az offenzívát, eleve ha jól sejtem úgy gondolja,majd ha sok területet elfoglalt akkor engednek az ukránok.
Max akkor lesz béke,ha valamelyik ország már nagyon szarúl áll,és inkább békét köt,mert nincsen más választása. Az oroszok még sokáig bírják, az ukránok meg addig amig a nyugat támogatja őket.
Ha nyugaton jönne a recesszió, az társadalmi feszültséget hozna és a szélsőjobb hatalomra kerülne , ami meg is szüntetné Ukrajna támogatottságát.
Nem mondom, hogy ez lesz, de látok rá esélyt.
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 15. 12:24
Előzmény: törölt hozzászólás
Nem biztos,h a beketargyalasok lesznek a kivalto ok most kivetelesen,ezt ilyenkor nem lehet megmondani. Csak annyit latok,h valami lesz. Lehet h csak siman "sell in May and go away",aztan boritjak a nagyok a bulit. 
Törölt felhasználó 2025. 05. 15. 12:20
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2025. 05. 15. 12:02
Törölt hozzászólás
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 15. 11:51
Amugy a piacokat elnezve a tozsdekre hamarosan megint eses johet,ugyhogy valami tortenni fog,ami nem az elvartaknak lesz megfelelo. Egy-ket heten belul szamitok erre az esemenyre.
omaha 2025. 05. 15. 11:45
Előzmény: #71183  Shortelek
Nálad nagyobb itt a kommentekben nincs! 
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 15. 11:13
Előzmény: törölt hozzászólás
Annyi kell,hogy tortenjen,h az legyen,amit Putyin akar..azonnal beke lenne. Csak utanna kezdodne egy uj fejezet,ami sokkal komolyabb lenne,es nem a bekerol szolna. A beke atmeneti allapot,meg ha sokaig tart,akkor is. 
Törölt felhasználó 2025. 05. 15. 11:04
Törölt hozzászólás
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 15. 10:56
Előzmény: #71184  GrizzlyG
Ha akarja barki tudni,mi varhato itthon,meg kell neznie,mi van jelenleg az oroszoknal. Mert az lesz itt is. Teljesen nyilvanvaloan vannak atultetve a fobb torvenyek,szuverenitas,Pride (ami valojaban a gyulekezesi jogra megy ra),kulfoldi ugynokok,ezek mind onnan jonnek. Tegnap olvastam egy tanulmanyt errol az egeszrol,sok jora itt mar nem kell szamitani. Tudom,h sokan orulnek itt ennek,de meg kell nezni az erdelyi magyarok arcat,ott is rafagyott a mosoly hirtelen,csak mert az erdekek ezt diktaltak. 
Murdoch 2025. 05. 15. 10:15
Előzmény: #71187  DavidCamp
Az egész arról szól, hogy a nyugat nem engedi, hogy Ukrajna orosz befolyási övezet legyen, mert akkor erősödik Moszkva, nem gyengül és az utóbbi a cél. Tökmindegy, hogy az ukránok mit akarnak és hogy kinek mi a jó, vagy emiatt hányan halnak meg. Az orosz piaccal már három éve riogatnak, nem kérdés, hogy hosszú távon nem jó nekik a háború, de európának sem. Arról nem beszélve, hogy most kína-india rendkívül hálás az olcsó energiáért és lehet pörgetni a gazdaságot. Bezzeg a németeknél ugyebár, milyen jól jöttek a szanckiók... 
Shortelek 2025. 05. 15. 10:00
https://www.economx.hu/gazdasag/orosz-haborus-veszteseglista.809288.html
Putyinnak semmi se drága, ébresztô oroszok, takarítsátok el a rohadékot.
somogyi 2025. 05. 15. 09:59
Előzmény: #71181  Placi82
A “neoliberális” kifejezést önmagában nem a zsidókra használják, és nem zsidó származásra utaló fogalom. Alapvetően gazdaságpolitikai irányzatot jelöl, ahogy korábban írtam. Viszont:
Fontos megjegyezni:
Bizonyos szélsőjobboldali vagy antiszemita körök összemossák a “neoliberális”, “globalista”, “pénzügyi elit”, “multik”, stb. fogalmakat, és ezek mögé zsidó összeesküvés-elméleteket képzelnek. Ez egy veszélyes és alaptalan narratíva, ami történelmileg a zsidókkal szembeni gyűlöletkeltésre lett felhasználva.
Nagyon bevan neked akadvaez a neoliberalizmus pubikam, azonnal hagyd abba a tozsdezest es a szabad piac kihasznalasat! Takarodo Moszkvaba putyin var tart karokkal
DavidCamp 2025. 05. 15. 09:37
Az ukránok még nem készültek fel a békére.
Ami rettenetes lesz.
Európa pedig nem készült fel a béke utánra.
Ami szintén rettenetes lesz.
Az orosz piac nagyon megváltozott.
Leginkább a szankciók hatására ...
Shortelek 2025. 05. 15. 09:25
Előzmény: #71185  Eisenburgprofesszor
Ez, hogy kapcsolódik oda?
Eisenburgprofesszor 2025. 05. 15. 09:19
Előzmény: #71136  Dehogynincs
Olvasd el könyvben. 
Nando Parrado - Csoda az Andokban. 
Piers Paul Read - Életben maradtak. 
Mindkettő remek olvasmány. 
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 05. 15. 08:58
Előzmény: #71182  Fsociety
Erre adtam egy pluszt. 
 Nálam az verte ki a biztosítékot, amikor Viktor elkezdte meghatározni, hogy miért és mi ellen lehet demonstrálni.
 Talán a kínai nagyvezérrel kezdődött, nehogy megsértődjön szegény. Aztán jöttek (volna) a palesztin népirtás ellen tüntetők, azt nem lehetett, mert őpocakossága szerint nem loboghatnak hamasz zászlók (wtf?) Budapesten. Végül a szivárványos csapat.
 Ezekkel kondicionálnak a későbbi, ténylegesen zavaró tüntetések szétverésére.
 A legújabb törvény, ami szót sem érdemel, tegnap ezt magyarázta minden másod és harmadvonalbeli politikus, kevés sikerrel. Ezt nem lehet megvédeni. 
Shortelek 2025. 05. 15. 06:36
Előzmény: #71160  Dehogynincs
A félszû hülye fideszesnek ezt is be lehetne adni, azok ezt is simán elhiszik.
Fsociety
Fsociety 2025. 05. 14. 23:53
Előzmény: #71181  Placi82
Kina sem azert gaz,mert lepra hely. Moszkva sem,szep hely,amig setalhatsz a parkokban. Onnantol valik mindketto massa,ha szembe mesz az akarattal. De akkor nagyon. Az van,amit mondanak,ha nem tetszik,viseled a kovetkezmenyeket. Itt is lassan megerkezunk ide,mar nincs messze. Hivhatod rendnek,vagy aminek akarod,de mas szemmel nezve en ezt masnak gondolom. Eszak Koreaban is rend van egyebkent,meg tisztasag. A tobbit tudja az is,aki burokban el. 
Placi82 2025. 05. 14. 23:37
Előzmény: #71175  Fsociety
Szívesen meghallgatom, az utibeszamolokat. Mert tényleg nem voltam Moszkvában. De ha valaki. Mint hithu kader kommunista család tagjakent volt kinn a Moszkva egyetemen  tanulnia 70 es években. Mondjuk, az  szerintem már nem mervado. (Ezt nem rád írtam,mert nem tudhatom) Csak olvastam már több 
 " figurarol",hasonló sémakat, aki anno Moszkvában járt egyetemre ami kb a totum faktum kategória..... ott tanult mint jó pedigres elit  káder kommunista  család tagja, de a rendszer váltáskor   nagyon Nyugat es főleg   USA orientált és szabad (neo)liberális lett,, és onnan fújta a jót neki a szél.... ... Vannak ám ilyen esti mesék.... Állítólag... 
De ahogy 1990 ben Kína is egy lepra hely volt, most meg igen csak modern, azóta állítólag Moszkva sem 1970 és évek szintjén van már mesze nem.......... 
De,mint mondtam nem tudom mert én nem megyek 2.5 órás al messzebb repuloutra, ergo kb Torokorszag déli része és EU  fér bele. 
Egyszer utaztam jó régen 11 órát repülővel, kb. Soha többet... 
Ja és ha oda menekulnek egy világháború esetén, amit kritizalok. Akkor az London City , vagy Manhattan lenne.... Na oda aztán biztos nem mennek,atomhaboru esetén, meg Kaliforniaba se.... 
Oroszok is tudjak  melyik lyukbul fúj a szél.... És bucsuzoul oda roffentenenek..... 
Szóval tévedés, Auckland vagy Svájc.. Mert semlegeses, és legalábbis nem kavarta a szart... Ergo, nem ezek a helyek lennének  a prioritás... 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek