Nem,tegnap volt egy kis razzia a laktanyakban,rossz nyelvek szerint terep elokeszites volt,aminek ma valami szuper meglepo eredmenye lesz,mint pl terhelo bizonyitek valakire.
1998. február 3-án az amerikai légierő egy EA–6B Prowler típusú felderítő repülőgépe, amely az avianói légitámaszpontról szállt fel, kis magasságban repült át a völgyön, elszakította a Monte Cermisre vezető felvonó drótkötelét. A lezuhanó kabinban 20-an lelték halálukat, európai turisták és az olasz kezelő. Az eset nagy felháborodást váltott ki Olaszországban, mert az 1951-es londoni egyezmény értelmében a NATO-pilóták kívül estek az olasz igazságszolgáltatás hatáskörén, és büntetlenül távozhattak.[8] Az esetet mindmáig a „cermisi mészárlás” (strage di Cermis) néven emlegeti a sajtó és a közbeszéd.
That escalated quickly... https://index.hu/kulfold/2025/05/14/europai-unio-europai-bizottsag-ursula-von-der-leyen-pfizergate-europai-unio-birosaga-itelet-dontes-atlathatosag/ A gyengébbek kedvéért: "nyilvánosságra kellene hoznia az Európai Bizottságnak Ursula von der Leyen Európai Bizottság-elnök és a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla közötti sms-eket, miután az Európai Törvényszék a Pfizergate-ként elhíresült ügyben az Európai Bizottság ellen ítélt." Mert ugyebár az európai bizottságnak ez az sms dolog nem volt fontos, nem nagy összeg, úgy 35 milliárd EUR, a Lölö vagyon sok-sokszorosa, esetleg gondold át újra a Himalájádat. Persze várjuk ki a végét...
Ha nem mennek el a ruszkik,akkor nem Zelenszkijt kell elviselni. Onnantol tiszta a kep,es mehetnek a tovabbi szankciok a spanoknak. Ez Usa dontes lesz.
Lehet, hogy pont hogy jól nyomja, ármány az egész. Benne is van a cikkben: "Az elnöki hivatal vezetője hozzátette, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök akkor is Törökországba utazik, ha Vlagyimir Putyin orosz vezető elutasítja a közvetlen kapcsolatfelvételt. Ez világos jelzés lesz az egész világ számára: Moszkva nem akar békét, nem áll készen érdemi tárgyalásokra" Tehát pontosan tudja Zé, hogy nem ez a hivatalos módja a történetnek és nagy valószínűséggel Putyin nem megy majd el, de ország-világ előtt haknizhat majd ezzel, hogy ő megpróbálta. Már csak az a kérdés, hogy Trump ezt meddig viseli el.
Zelenszkijnél valami vagy nagyon nincs rendben, vagy semmit sem tud a diplomáciai kapcsolatokról. . A fegyverszüneti-, valamint a béketárgyalások tervezetét nem az ország első számú vezetője készíti elő és tárgyalja végig, hanem az ezzel megbízott delegáció tárgyalja le, és amikor már mindkét fél erre illetékességgel és hatáskörrel rendelkező szervezetei jóváhagyták, akkor parafálják az ország első számú vezetői vagy az azok által megbízott helyettesek, amit aztán a hazai szervek (Duma, Parlament) ratifikál. . https://www.portfolio.hu/global/20250514/bejelentette-ukrajna-keszen-allnak-a-beketargyalasra-oroszorszaggal-egyetlen-egy-felteteluk-van-761031
Akik ezt tették, azok. Megjegyzem, ha jól tudom, sitten lesznek elég sokáig. Nem relativizálásként, az usa amikor nemzetközi jogot sértve, iráni vizeken, skalpra vadászva, totál idiótán lelőtte 88-ban az iráni utasszállítót, a parancsnok kapott vmi bátorságos kitüntetést. Ha jól emlékszem a natgeo feldolgozta, 300 halott volt.
Ez is csak az itteni lelkes ruszki hívőknek meglepetés,meg fake news. Bárputyin hatalomra kerülése is izgalmas volt,sajnos páran az életüket adták,dehát ott nem számít semmi.
Orbánék összehangolt támadásról beszélnek, ukrán titkosszolgálat,blablaba...az elhárítás meg eközben csapatépítőn volt az elmúlt egy évben? vagy csak hirtelen kicsi a cipő,aztán kellett valamit bedobni,mert kínos az ukrán kémbalhé (Pesti TEK akció is kicsit túl volt játszva,elég komolyan). Nyilván a második. Személy szerint tűkön ölve várom, hogy megjátszák e az ellehetetlenítést, vagy a választások elnapolását, mert akkor fogunk egy magasabb eszkalációs szintre érni itthon. Erdélyben már kezdik kapizsgálni..
Értem, ez a te elméleted. Nem sok vizet zavar. Amit én linkeltem, ott viszont jelenleg is folyó ügyészségi eljárás van és simán lesöpörted, pedig euró milliárdokról van szó. A katargate meg pláne, mert ott a pénzes táskákkal csípték meg a népet. Csak hát akkor tőlem se várj mást... (fun fact, nem vagyok hülye, pontosan tisztában vagyok azzal amit leírtál).
https://telex.hu/belfold/2025/05/13/orban-viktor-vedelmi-tanacs-ukran-titkosszolgalat-tisza-part-voks Felszallt a feher fust,nagyon sok gazdag ember kitalalta,mi a helyzet a nagyvilagban. A valasz ezuttal nem Gyurcsany,meg Soros,es EU,hanem ukranok es Tisza. Nem lennek fideszes egybites,hogy ezt az allando harcot birjam idegileg,es ezt a sok ellenseget,ugy,hogy valojaban semmi nem tortenik soha,csak kizsebelik oket folyamatosan ilyen olyan indokkal.(Es nem tunik fel nekik 15 eve 🤣)
OROSZ-UKRÁN háború