Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
5000 szombat, 16:21
Előzmény: #3459  pomperj
Mitől menne csődbe, ha nyereséges?
pomperj
pomperj szombat, 16:14
marcesz
2025  jo eve volt a legitarsasagoknak, az arbevetel jellemzoen 7-10%-al nott.
A kerozin koltseg, ami a kiadasok 20-25% resze, egesz evben alacsony volt. A munkaero koltsegek
inflacioval emelkedtek. Az airlines operativ marzs normalisan eleg szuk, 10% korul szokott lenni.
.
Wizz sok tekintetben alulteljesito mas airlines-hoz kepest.
Ennek fo oka  a fuel koltsegek 35% reszaranya,  es 20-40 repulogep felulvizsgalat miatti leallasa. 
Igy Wizz arbevetele csak 3.8%-al nott, az operativ koltsegek viszont +10%-al nottek.
2025 evre 214m$ net profit, de ebbol 194 tax credit, szoval a valos  profit csak 20m EUR.
.
2026-ra magasabbak lesznek az uzemanyag koltsegek, meg az is lehet hogy jelentosen.
Viszont a repulogep leallasoknak vege, a kapacitasuk jelentosen megnohet.
Nem szerencses a tavaszi haborus hangulat, ez most kevesebb foglalast, ovatosabb turzmust, 
esetleg utasszam csokkenest hoz. A  2026 evre a novekedes sokkal kisebb lesz, arakat kell emelni,
talan kis visszaesest is hozhat, bar Wizz a CEE regioban talan kevesbe erintett.
.
A chart a Covid osszeomlasbol meg csinalt egy recoveryt,
de 4 eve mar  fokozatos lecsuszast mutat, aminek nincs vege. 
.
https://imgur.com/a/Qni9P7q
FR73 szombat, 15:35
Előzmény: #3456  Flyer
A Wizz app pl nem ismeri a multi-city foglalás fogalmát, ne adjisten ilyenkor némi  kedvezményt is adva. Lenne hova fejlődni.
FeherTibi szombat, 15:17
A politikát figyelembe véve , milyen részvény árakat vártok a jövő hétre ?
Flyer szombat, 15:11
Előzmény: #3455  FeherTibi
Jól képbe vagy, azzal a céggel amibe pénzt tettél. :)  csomag, ülöhely, transzfer, ontime biztosítás pl
FeherTibi szombat, 10:12
Előzmény: #3454  Topfly
Mi a többi bevételi forrása ? Snack a fedélzeten? Biztosítás ? szerinted megtehetné a Wizzair, hogy jegy árakat emel ? Vagy másnak az árat emeli ? Vagy a konkurencia lenyomja )
Topfly szombat, 07:59
Előzmény: #3453  FeherTibi
A Wizz air-nél csak kb. a bevétel fele származik jegyek értékesítéséből és ez az arány folyamatosan csökken az utóbbi két évtizedben. 
FeherTibi péntek, 22:11
Mondjuk azt nem értem, miért annyira olcsók a repülőgép jegyárak a low cost szektorban. Mivel másabb egy repülőgépjegy vásárlás inflációja,, mint egy kenyér inflációja ? A kenyérnek is van konkurense, egy másik gyártó kenyere. Majdnem minden szektorban van konkurencia, mégis általában emelkednek az árak. A repülőgépes utasszállítasnal miért nem emelkednek az árak jobban ? 
Joleszminden péntek, 21:22
Előzmény: #3451  FeherTibi
Jesszusom...
FeherTibi péntek, 20:41
12 % -on van a WTI, 90-93 dolláron van a két fő olaj index.
Jó lenne tisztán látni a dolgokat. 
Váraditól többet vártam volna, hogy nyugtassa a részvényeseket. 
Tehát, ahogy értem a lentebbieket, a Wizzair 38 %-ban egy alapkezelőnél van. Azaz 62 % a közkéz hányad.
Gyakorlatilag a fél világ Irán ellen van, elég furcsa, hogy nem tudják legyűrni. Ukrajna is beszáll drón támogatással. Európának köze nincs semmihez, megint nincs köze semmihez. Mert az, hogy megvédik a saját állampolgáraikat, haza menekitéssel, vagy hasonlóval, kevés 
Nagyon tré hetek jöhetnek. 
És bármennyire furcsa, hogy ebben bizom, de Trump és Netanjahu zuzzák le Iránt, mert a részvényeseknek árt a háború. Persze egy gyors és sikeres tárgyalás jobb lenne. 
FTL85
FTL85 péntek, 19:33
Én kezdtem megunni ezt az esést és eladtam ma a pakkom 10%-át. Persze csak azért hogy akkor innen indulhat a rakéta. Szívesen. 😆
Flyer péntek, 19:03
Előzmény: #3447  Plafon
Ez elég jó meglátásnak tűnik. Akkoriban konkrétan csak magyar lajstrommal repültek. Aztán bepánikoltak hogy őket is megfeji a pénznyelő magyar állam és elkezdték áttolni a gépeket máltai lajstromba.
Bpali2 péntek, 18:52
Előzmény: #3446  Flyer
Az amcsi repülősök meg esnek szépen .. mi meg velük , de tartom amit írtam .
Plafon péntek, 18:38
Előzmény: #3444  Garajc
ez nem egy magyar cég, hanem egy Delawareben bejegyzett amerikai cég (LLC).
az Indigo Partners egy private equity alapkezelő, alapokat kezel, amibe befektetők teszik be a pénzüket (múlt pénteken az volt a mondás, hogy az alapból vették ki a pénzt az Indigo alap befektetői, és ezért kellett kiszállni a wizzből...)
amúgy jellemzően az ilyen alapok egy delaweari cégeken (SPV) keresztül fektetnek be,  úgyhogy ne tévesszen meg a Hungary szó, lehet amikor először tettek be pénzt, a wizzbe ami talán az első gépnél történt, akkor még nagyon magyar vonatkozású volt és csak emiatt van a Hungary név.  de csak tipp az utóbbi
Flyer péntek, 18:34
Előzmény: #3445  Bpali2
Lehet nem csak azt árazzák. Érdemes összevetni a Ryanairrel a Wizz teljesítményét. A RYR ma például pluszban van.
Bpali2 péntek, 18:24
Szerintem már nagy esés nincs benne . A végtelenségig nem kell kiárazni , a háború miatti “ kiesést”..
Garajc péntek, 18:15
Előzmény: #3441  Plafon
Hát ezt mi innen a karosszékből nem fogjuk tudni kibogozni. Kérdés, hogy az Indigo Hungary Management Kft egyáltalán kinek a tulajdonában van??? Áhh, ez innen megfejthetetlen...
Plafon péntek, 18:08
ééééééés tegnap igazán kitettek magukért a shortosok is, csak a tegnapi napon majdnem 1 millió darabbal (4 millió részvény volt a teljes napi forgalom) növelte 5 intézményi,  így  immár 12,72% a shortállomány!
Plafon péntek, 18:03
Plafon péntek, 18:01
Előzmény: #3437  Garajc
szerintem nincs semmi változás, a részvényre átváltható kötvények eddig is az Indigo tulajdonában voltak/vannak.
szerintem ez csak a múlt heti könyvépítéses eladás bejelentése 

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek