A treasuryk az utolso heten kb. negyed%-ot emelekdtek, peldaul 4.40 --> 4.65% az US2Y papirok. Nagy a valoszinusege, hogy Warsh emel. A nagy kerdes az, hogyan reagal a bejelentesre a piac? . Volker became Chair in1981, Dow Industrials crashed 24.4% through 1982. . Greenspan took office in August 1987, DOW crashed 40.9% in two months. , Bernanke took office in February 2006, and the stock market crashed 53.5% from
October 2007. . Yellen took office in February 2014, and the
stock market saw a 13.2% plunge from 2015. , Powell oversaw a 38.3%
Crash in March 2020 after taking over the Fed in February 2018. . Warsh ?
A legtöbben pont ezt is teszik, nem objektiven nézik a hullámokat hanem olyat rajzolnak ami csökkenti a bennük lévö frusztráciot, a vágyaikra keresnek megerösitést és mindig beleht ugy számozni valamit hogy az megfelelö legyen.... ettöl függetlenül nem rossz az elliott csak igen kevés az az elemzö aki tudja hogy mi az elliott, mire és hogyan érdemes használni... ha egyszer rájössz onnantol egy csodás dologgá válik...
igen, sokat tevedek, a fene egye meg de igazad van, sokszor elszurom. De azert a daytrade-ben sok-sok eve tartani tudom a gain/loss 80/20 aranyt, es neha be is teszem a konkret havi Elliott-alapu daytrade eredmenyt. Viszont amikor lezuhan a daytradeben a gain/loss, akkor tudom hogy baj van, es okosabb vagy a masik iranyra tradelni vagy kivarni. Most. pl. ilyen a helyzet nalam: szeptemberben felre alltam. . Hosszabb tavon meg az Elliott NAPOS chart melle be szoktam tenni megelozo WEEKLy chartot, ami azert mutatja hogy rendben egybeesett-e a weekly joslat es szamozas, meg a valosagos irany. Ezen az idotavon gyengebb nalam a gain/loss, mert hatnak a valtozo fundak es valtozo hirek, de szerintem ezekben is pozitiv, 66/33 korul van. Azert ez kicsit jobb a random-walk 50/50-nel. . De, van egy nagyon jol daytradelo ismerosom, a klubban neha talalkozunk, aki azt allitja hogy csak kb. 40%-ban talalja el az iranyt jol, de a teves 60%-ban nagyon hamar kilep par 100$ bukassal, viszont nagyon jol keres azon a 40%-on 1000$ nagysagrendben, ahol jol lep be. De ehhez nagyon jo osztonok kellenek, vagy persze tobbfele stochastic/RSI idotavokat hasznalni, szimultan tobb kepernyo figyelessel. Szoval, lehet Elliott nelkul is nagyon jo eredmenyt hozni.
" grafikont, ami ugyan azon a napon jelent meg, szakértők készítették, teljesen más végeredménnyel." Ilyet barki tud, pl. en ma a daytrade charton, ket homlokegyenest ellenkezo alternativat latok ;-)) . de amugy meg ezt is hasznosnak gondolom, mert vilagos, hogy egyiket negalni fogja a piac, sot lehet tudni, hogy hol van az a pont ahol negalja. Es ez viszont tenyleg az Elliott igazi haszna.
1)SPX daytrade nem negalodott sem a Bull, sem a Bear lehetoseg sem, marad a ket szobajovo alternativa: Vagy 4 db (1-2) hullampar alakult es leszakadas kovetkezik, Vagy a-b-c korrekcio majdnem kesz, egy ED alakzattal, es 7650 fole kitoressel folytatodik. , https://imgur.com/a/4Uk8c1f . AZ NDX-nel nem alakult szabalyos ED alakzat, de maradt egy oldalazo savban. Lehet bullos folytatas. A SmallCaps index egy 5 subhullamos eso szerkezetet csinalt, ami a vegenel jar: . https://imgur.com/a/ksqw1m2 , 2)Azsia Minden regioban gyengek voltak a mult heten a reszvenyek. Az Energia es a kamatok emelekdese dominalta a hangulatot. Pedig a Dollar gyengult az Azsia devizak ellen, ennek emelnie kellett volna. , https://imgur.com/a/Tb3IP1D , 2.1)STI SIngapore aug. kozepe ota gyengelkedik, es lehet, hogy ez a csucs egy fokozattal nagyobb mint ahogy eddig szamoztam. De nincs ra hatarozott impulziv jel, egyelore marad igy. . https://imgur.com/a/2dU1aaK . 2.2)India NIFTY Folytatodik az eses, es egyre kevesbe tetszik az eddigi bullosabb szamozas. Konnyen lehet, hogy itt is egy fokozattal nagyobb csucs volt a nyaron, es a korrekcio melyebb lesz. . https://imgur.com/a/rbcMMTd . 2.3)Austral ASX Elesen lefordulasban van az Austral Infotech es a REIT index is, es nem biztos hogy csak szezonalisan , https://imgur.com/a/U0wy6Qs . de a legfontosabb riziko signal az IronOre, mint fo exportcikk aranak esese a nyar ota, es vele a legnagyobb banyasz BHP arfolyamanak eles esese eros figyelmeztetes mas banyaszoknak is. . https://imgur.com/a/Ni3Zixs .
Ez csak azt mutatja, hogy a londoni baratod es te sem ertitek az elliotti elemzes lenyeget. Mindig tobb lehetoseg van, nem az iranyt mutatja meg tutira, nem is errol szol. Nyilvan aki nem erti vagy nem keres penzt vele az azt mondja, hogy hulyeseg es ez jol is van igy, aki pedig megtanulja hasznalni az koszoni szepen jol elvan vele.
Ma reggel megvettem az elso adag Jen-t. Ugyis tervezunk oda utazni, maximum ott elkoltjuk. Egyebkent nem lepne meg, ha a FED emel, akkor BOJ nagyobbat fog emelni penteken.
Tudom mar sokszor megkerdeztem, de te amugy miert jarsz erre a forumra? Lathatoan nem tradelsz, nem hiszel semmilyen elemzesben, nem hiszel gazdasagi dolgokban, crytpo meg egyenesen voros poszto. Ellenben mindig van valami haverod akinek eppen van valami sztorija amivel hozzalehet szolni az adott temahoz. Tudom ignorali kene de ma ez kijott….
Ide jarsz mar miota, nem igaz hogy nem szurod az itteni kommenteket :) Aki ez alapjan a forum alapjan tradel az megis erdemli, sot aki barmilyen forum alapjan tredel… En mar elmondtam szazszor itt mindenki vakon van koztuk en is, tul kis halal vagyunk mi itt. Tradelgetunk, kockazatot kezelunk, neha a piac jol szajba vag minket olyan dolgokkal amiket nem lehet elore latni. En is sokszor le lettem itt mar szolva bizonyos tredjeim miatt, manapsag mar nem is nagyon osztok meg semmit, mondjuk en teljesen maskent tradelek mint az ittlevok nagy tobbsege.
Jó barátom több évig volt Londonban befektetési tanácsadó cégnél. Azt mondta, az elliott azért jó, mert ezzel meg lehet győzni a befektetőket, hogy nagyon értünk hozzá. Csak jól kell húzogatni a vonalakat, hogy kijöjjön a számunkra kedvező végeredmény. Egyszer mutatott egy grafikont, ami ugyan azon a napon jelent meg, szakértők készítették, teljesen más végeredménnyel.
Ez egy névtelen fórum, mindenki azt ír, amit akar. Ha megnézed a híreket, 2008 óta minden napra találsz egy egy hírt a nagy összeomlásról. És nem itt a fórumon, hanem a gazdasági lapok címoldalán. Tudod így jönnek létre a világhírű guruk, akik valamit pontosan megjósolnak. Ezredszerre csak sikerül beletalálni és akkor mindenki elfelejti a 999 szeri baklövést. Emlékszem krida barátunk egy egy beírására, mikor még képernyőfotóval is bizonygatta az 500-600 százalékos nyereségeit. Csak egyszer elfelejtette kitakarni a lottóra feltett összeget és ez valami minimális tét volt. Több mint valószínű, mindkét irányt megjátszotta, aztán a nyerővel eldicsekedett. De mit is várhattunk volna egy fideszes propagandistától? :-) Szerintem ő volt az egyetlen, aki a folyamatosan emelkedő részvényárnál a brutális shortjaival vagyonokat keresett. :)
Oh, szó sincs itt blöffről, csak nézd meg hol volt a jelenleg tartó bikapiac előtt a két duplacsúcs, ami a legstabilabb formáció az egész grafikonon. :) Persze ez nyilván extrém szcenárió, de havin ha csak a konzervatív 200MA érintést nézzük az is 3200 környéke, ami több mint felezés. A lájti 50-es MA-ig pedig 30% van lefelé, az pedig azért meg szokott történni időnként még havi grafin is. De persze mindenki tévedhet, ez az egész fórum itt csak szórakoztatóipar, senki nem tudja mi fog történni, de az ember társas lény, jól esik másokkal együtt szúrkálni a ködöt. :)
"Haviban, ha egyszer lekorrigaljuk a 2009-tol tarto bikapiacot, az 1500-as SnP lesz, csak mondom :)" - hát, pedig ez a hozzászólás elég határozottnak tűnt, de úgy látom a határozottság gyorsan eltűnik, ha valamilyen magyarázatra lenne szükség. Nem azzal van a baj, ha leírod a véleményed, még azzal sem, ha társítasz hozzá valamilyen narratívát, hogy miért is várod oda - SŐT, ez lenne kívánatos - és az egész esetleg hibásnak minősül. A baj azzal van, ha beírsz egy hasraütésszerű számot és itt azért vannak páran kicsit tapasztalatlanok, akik rögtön azt nézik, hol a kijárat. Már leírtam párszor Pomperjnek is - pedig ő aztán még makró adatokkal is alátámasztja a narratívát és látszik, hogy nem tegnap kezdett chartokat olvasni -, hogy a túl gyakori összeomlás mantrája többet árt, mint használ. Elmebeteg trampli első uralkodása 10 évvel ezelőtt volt, azóta pomperj 85%-ban volt medve, talán 15%-ban bika. Olajra fordított volt az arány. Nézd meg, hogyan mozgott a piac az elmúlt 10 évben és hogyan az olaj... na, ezzel csak azt akarom mondani, még pomperj is tévedhet. Akkor hagyjuk már ezeket az 1500as S&P jóslatokat, ami egyértelműen csak blöff részedről. Bizonyára mindenki szívesen olvas minden véleményt, minden irányba, fel is, le is, aminek van értelme...
Nem varom semmikorra, azt sem tudom meg mit fogok reggelizni, nem hogy mennyi lesz az SnP. Arra akartam ramutatni, hogy kulonbozo idotavokat nezve sem erdemes azon illuzioba ringatnia magat senkinek, hogy nem tortenhet barmi valoszinutlen. Sok gagyi mondas van a tozsde korul, de az igaz, hogy a piac sokkal tovabb marad irracionalis, mint ameddig az ember birja cernaval. Akar felfele, akar lefele.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.