EZT találtam: Donald Trump friss elnöki bejelentése és katonai fenyegetése rázta meg a piacokat az elmúlt percekben, ami azonnali volatilitást váltott ki. [1, 2]Mi történt pontosan?
Közvetlen fenyegetés Irán ellen: Trump elnök nyilvános közleményben kijelentette, hogy az amerikai hadsereg még a ma este folyamán „RENDKÍVÜL KEMÉNY CSAPÁST” mér Iránra. [1]
Olajinfrastruktúra célbavétele: Az elnök nyomatékosította, hogy az USA „egy adott ponton” teljes ellenőrzése alá fogja vonni Irán kulcsfontosságú energiaközpontját, a Kharg-szigetet. [1, 2]
SPX daytrade https://imgur.com/a/DxmSWNV . A fokusz tovabbra us az, hogy kialakuljon az elso 5 subhullamos eses; a a futuresben ez megtortent, a cash piacon meg nem. AZ lehet, hogy a vegen wave(5) csonka marad, es megindul fel a recovery wave(ii) hullam.
Üdv sporttársak! Érdekelne aranyba mit láttok bele a top-rol lefele. Van egy gondolatom egy hatalmas short bázissal kapcsolatban de a végleges kontextus-t nem kapkodnám el: https://www.tradingview.com/x/DWTxuZVz/
A laikus agyam nem tudja felfogni mi miért történik, valóságidegennek tűnik ami most folyik a tőzsdén, ezért a múlt csütörtökön zártam mindent, elég volt ebből a hülyéből, ha esetleg a legjobb részből kimaradok már az sem zavar. Talán október felé rákukkantok, h mi a helyzet. Profi szemmel biztos más.
DOW daytrade A DOW ban az ED alakzatban van egy szabalyos, nyitva tarto piac idejen kialakult melypont. Ezzel kesz az ED. Ezert a DOW taljesen normalisan viselkedik ma; (ellentetben SPX es NDX, amik nem csinaltak eddig nyitva tarto piac idejen uj (5) melypontot) DOW ovatosan de megindult fel, es elakadt az elso ellenallason, a trendvonalon. . https://imgur.com/a/hMLFCDD . SPY es NDX daytrade Nem, nem ugy viselkednek, mintha megvolna az uj melypont; hanem nagyon bizonytalanul. Ami a futuresben egyertelmuen megvolt (lasd mai chart elobb), de cash piacban meg nem. , Az a sejtesem, hogy meg egy uj alj kell a nyitva tarto piacon 7237, a wave(3) alja ala. mert valahogy a piac nem erzi komplettnek a lejtmenetet; nem eleg a futuresbeli. Vagy egy ED alakzatba formalodik lefele a wave(5), vagy esetleg meg a wave(4) tart, bar ez kevesbe valoszinu,.
Mi megy ma is a space szektorban? :) Színtiszta szerencse játék 10-20-30% plusz mínusz napi mozgás, közép hosszú távon vagy elég a tőkéd 60%-80%-a vagy a stop loss kidob nagy mínuszban vagy 2-5x. Ez a Rocket Lab amúgy komoly cég de a p/s 85x azért elég erős. Nem tudom kik veszik a céget ilyen árakon
Én azt olvastam valahol (mondjuk nem néztem utána ennek). - Midterm választás közeledik. Én nem gondolom, hogy szárazföldi támadást intézne. Eptseinről sem beszélnek már :)
Köszi a grafikont! Igen viszont 120-140 felé nem tűnik rossz vételnek. Azért az Oracle egy komoly cég, nem SMCI nincs olyan governance risk amire bármikor 20%-ot szakad a cég egy napon. Vennéd ORCL 120-140 felé? SMCI véleményed?
Hivatalosan továbbra sem kell neki Kongresszusi jóváhagyás: 1. Most megy csak a Szenátus elé, ahol még 10 szavazatot kéne szerezniük. 2. Ha át is menne a Szenátuson utána jöhet az elnöki vétó, mjad évikig tartó bírósági procedúra. Szóval ha karnak, akkor támadnak. És NetánBibi nagyon meggyőző tud lenni, ha akar... :)
Ezt a piac sem veszi komolyan de kb senki sem. Az ilyen kijeletései miatt vesztette el minden hitelét Trump már csak mosolyog az ember a butaságain. A zavaros posztjainak egyre kevésbé van hatása katonák ezrei halnának ott 1 hétig sem tudnák tartani azt a szigetet ami vagy 30km távra van a partoktól. Komolytalan iromány.
IQM sem tétlenkedik: https://finance.yahoo.com/sectors/technology/articles/iqm-quantum-computer-goes-live-125000251.html Hivatalosan is üzembe helyezték a NOX névre keresztelt,
54-qubites IQM Radiance kvantumszámítógépet. Ez a lépés több okból is
mérföldkő az európai technológiai szektor számára. Közvetlen integráció a világ
egyik leggyorsabb szuperszámítógépével A NOX-ot nem felhőalapú szolgáltatásként
bérlik, hanem helyben (on-premises) integrálták a Leonardo szuperszámítógéppel.
Ez lehetővé teszi a kutatóknak, hogy valódi hibrid HPC-kvantum
munkafolyamatokat futtassanak. A klasszikus szuperszámítógép és a
kvantumprocesszor (QPU) közvetlen összekapcsolása radikálisan felgyorsítja a
komplex számításokat.
Alacsony tf-en $CAVA-ban ez $85-$90 zóna egy potenciális bikacsapda lehet, főleg mivel a $90-ra emelte nemrég az UBS a célszintet. - A hetesen az inv h&s élesedéshez megerősített kitörés kell 100 fölé. Én akkor növelem csak a pozit, ha ez megtörténik. Addig nem.
Jó kérdés. Én számítok rá, mert úgy tudnám még növelni ezt a pozit is. De úgy fest a 20-as mozgónál fordult ami trend erősítő lehet de ezt még korai kijelenteni. Napi záró és forgalom döntő lehet ma.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.