semmifele fegyverkezesi verseny nincsen, a ruszkik kimerultek a szovjet tartalekokbol, uj jarmuveket nem nagyon latni a fronton. vagy magyarorszagra gondolsz, hogy nem birja a versenyt? mondjuk ez igaz minden teruletre.
Abból indultam ki, hogy energia mindenképp több kell majd, a PBR elég nagy cég, stabil osztalékot fizet, és a 2024es Q4 jelentésben az szerepel, hogy: EXHIBIT III - OIL EXPORTS (*) Country 4Q24 3Q24 4Q23China 30% 41% 44% Europe 38% 32% 28% Latam 6% 7% 7% USA 9% 6% 13% Asia (Ex China) 17% 14% 8% EXHIBIT IV - OIL PRODUCTS EXPORTS (*) Country 4Q24 3Q24 4Q23 Singapore 57% 47% 35% USA 35% 47% 50% Others 8% 6% 15 Szóval tiszta oil export viszonylag alacsony USA-ba (9%) az 1780 Mbpd-ből, oil product export az magasabb (37% USA-ba), de az csak az 692 Mbpd-ből. Nem lehet, hogy PBR az EU felé fog inkább még többet exportálni, mert 4Q23 óta 10 %-kal többet exportált? Erre alapozom a gondolatmenetet. LAC-ot meg arra, hogy az tisztán háztáji, amerikai, csak az infrastruktúra, gépek alapanyaga, meg persze vegyszer az amit érinthet a vám. Szóval ja, igazából LAC az inkább kockázatos, szóval azt visszavonom :) de PBR az sztem lehet jó, szerintetek?
Kostolányé az érdem. Én csak az M2, M3-t tettem hozzá. Kostolány pont arról ír, hogy elméletben másképp kéne működni a dolgoknak: cégek olcsó hitelhez jutnak, hogy kikecmeregjenek a bajból a lakosság pedig szintén olcsó hitelből növeli a fogyasztását. A valóság viszont ezzel pont ellentétes (amit az előbb írtam).
NDX daytrade A wave(4) kicsit nagyobb mint wave(2), szoval valoszinuleg (4) keszen van, es elkezdodott wave(5) megy uj melyseg fele. Ha (5)=(1) lesz ahogy szokott, akkor nem megy sokkal lejjebb mint 18 560, wave(3) vegpontja.. . https://imgur.com/a/YjkWpMv
Kostolány szerint ha recesszió van akkor a jegybank kamatot csökkent, hogy elegendő likviditás legyen. Mivel a cégek eladásai nem növekednek ezért nem ruháznak be a lakosság pedig a recessziós hírek miatt visszafogják kiadásaikat így a fölöslegessé vált likvidítás a tőzsdén köt ki. Ezáltal pedig a csökkenő vállalati eredmények ellenére a részvényárak emelkedni fognak. Amit nézni kell az a fölös pénzmennyiség: M2, M3. Eurozónában például gyorsuló ütemben nő. És amíg ez nő addig nem lesz omlás legfeljebb átrendeződés.
Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy recesszió lesz az USA-ban ( ergo mindehol ) Ha így lesz akkor nincs menekülő részvény szerintem mert mindent adni fognak Short poziciókat kell építgetni vagy kivárni
Végképp kezdesz belecsavarodni a szélsőjobbos kulturharcocskádba. Rajtad kívül ilyen vehemenciával midwest háziasszonyokat láttam védeni a trumpi vámagymenést, akik az X-en bőszen ujjonganak, hogy vissza fog jönni a szatócsbolt a városkájukba.
azt tudtad, hogy a fejlett processzorgyártó gépeket csak a hollandok csinálnak? gyakorlatilag holland monopólium, mindegyik chipgyár tőlük veszi a gépsorokat. jöhetnek azzal, hogy nem adnak chipet, de akkor ők meg gyártósort nem kapnak. (kínának is van vagy 15-20 év lemaradása ebben, kb az akkori design-t tudja most gyártani)
LOL, a német chip design ipar. Hagyjukmá :D A semicond ipar szine java a távolkeleten és USAban van. EUban az ASML az egyetlen jelentős játékos, de USAnak semicondban 10x annyi trump cardja van, mint EUnak. Azér az érdekes lesz, ha az ASML nem adhat el se Taiwanra, se USAba, mert máshol kb nem vesznek tőle EUV gépet. TSMC, Intel. Ja még a Samsung Dél Koreában. Véletlenül őket is a US Army védi és nem az EU gender és klimaiharcosai.
NQ --- "faék" trader uzemmod en eleresztem most a csartokat, meg a hokuszpokuszokat annyi a kereskedesi "otletem" csupan, hogy trump beszedre lejtmenetet, mig fed beszedre felmenetet varok ennyi ma es holnap FOMC en mar bealltam longba
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.