Eddig biztonságot adott az EU és NATO tagság. Biztonságos, jelen pillanatban. De ez meddig tart? Vajon mennyire veri szét a beszállítói láncokat itt az autóvám? Azt tudom, hogy az AUDI az SUV-ket Mexikóban rakja/rakta össze, de nem tudom elképzelni, hogy ne európában legyen gyártva az alkatrészek többsége, pl a motor. H a Stellantis leállított gyárat, akkor a hét végére sorban jöhetnek a hírek a többiről. 1-2 hét, ha nem mától és itthon is elkezdhet az összes autóipari beszállító lassítani, emberek elengedni.
A CArMax (KMX) és Carvana Co (CVNA)-ban Ti láttok fantáziát? CVNA most 210-en áll -7%-ban, KMX -4%, 79.36$. Ha 20-30%-al mennek fel az új autó árak és még kapni sem lehet, akkor rövid távon felszaladhatnak a használt autó árak... Márpedig az új autó áraknak mennie kell. Ami számomra kérdéses, hogy ha egy összetett alkatrészben a kisebb alkatrészekre külön-külön megy 20-25% vám, összeszerelik az USA-ban, majd az elmegy Kanadába/Mexikóba, összerakják az autót és visszaviszik az USA-ba, akkor minden alkalommal rátesznek 20-25%-ot? Szerintem igen, de akkor az új autó ára még durvábban el fog szállni. Gondolom még egy darabig kitart az előre beimportált autó, de a kereskedő sem lesz hülye áremelés nélkül eladni...
A forintnak még az is csoda lesz, ha kibírja ezt az évtizedet... Brutális költségvetési hiányokkal tudják csak megmenteni a forintot... Kérdés, hogy mikor fog belendülni és török, argentin útra indulni... Tartok tőle, hogy a forinton már egy kormányváltás sem tud segíteni, megvannak számláva a napjai...
teljesen konkretan lakatlan szigetek is rajta vanak a listan 10%-kal. erted, lakatlan szigetek az USA-ra 10% vetettek ki allitasa szerint, erre 10% viszontvamot kapnak. Na meg van mentve az usa :D
A kinyomtatott excel tabla teljes baromsag, ilyen valmok nem leteznek. A kulker deficit alapjan almodtak meg az uj szamokat. Ha hianyzik X mrd dollar az EU fele, akkor ha valtozatlan arumennyiseg, valtozatlan aron erkezik, akkor Y % vamot kell kivetni, hogy ne legyen deficit. Ennyi, ez a megoldas. Moricka kiszamolta a vilaggazdasagot a legprimitivebb excel fuggvennyel :D (majd kinyomtatta barmifele ertekre, vagy abc rendezes nelkul)
Janos, amennyiben van egy kis idod, ra tudnal nezni az EUR/HUF chartra. Nekem ugy tunik, hogy akar nagyobb erosodes is johet. De nagyon ketiranyu. Van meg egy jelentosebb forint kitettsegem es nem tudom, hogy zarjam, vagy ne. Ha sokat gyengul a dollar, akar a 2019 ota tarto trendet is torheti a forint szerintem
Én is egyre több hasonlóságot vélek felfedezni. Az egyik, hogy egyik pillanatról a másikra hoz döntéseket és vezeti be őket. A vámok gazdasági hatásaa el is kezdődött overnight: "Trump vámjai miatt átmenetileg leállítja egy gyárát a Stellantis" "Ez bizonytalanságot okozott és okoz az egész autóiparban. Ez nem csak a mi gyárunkat érinti - hatással van az Egyesült Államokban és Mexikóban lévő létesítményekre is"
Trumpnál ugyanaz a bosszúvágy érezhető, mint viktorunknál. Leváltottatok egyszer emberek?! Adjatok csak újra lehetőséget és úgy meg fogjátok bánni, hogy megkeserülitek. Ilyen az, mikor elmebetegek kerülnek hatalomra...
Persze, időben nekem is túl gyors lenne, ha most már reggelre 5600 felett lenne... nem passzolna időben a chartra.... de mivel már láttam ilyen csibészséget, (főleg ha otc-n esik 200 pontot) semmit nem zárok már ki.
termeszetesen USA idoben is piros lesz minden es szakadni fog tovabb le akar lokalis melypont kijeloles is meglehet, mivel ma lesz du. FED beszed (ha jol lattam) eddig az jott le nekem, hogy a nepet kondicionaljak februar vege ota: Trump beszed rossz FED beszed jo ugyhogy FED beszedre meglehet a fordulat akar es akkor nem is kell a szintekkel bajlodni, hanem sima idozites kerdese a forditas --- meg milyen tampontok latszanak?
A kereskedelmi többlet mellett melyik ország árából ki kit? Hiszen az USA -ba termékek, szolgáltatások áramlanak, amiért cserébe az exportáló országok a fedezet nélküli "értéktelen" dollárok sokaságát kapják. Akkor ki rabol ki kit? EU 20% vámot alkalmazna az usa termékekre? Kizart. Sztem ez az idióta az Áfa-t mint sales tax-kent értelmezi, mint nem vissza igényelhető forgalmi adót.
Ha merészen nézem... voltaképp elért valami 5440 körülre.. na most ez akár lehetne egy 5-s alja is.. ergo nagyon ravasz lenne, ha az 5-s pont OTC-n lenne, és nem kereskedési időben, és innen felpattanna már nyitásra... résen kell lenni, lehet erős ungabunga ez...
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.