Igen, TA alapon én is látom, hogy a 4-5. pontot lefelé még nem futotta be. ALB 80, LAC 2,3 is lehet. Azt hittem van valami infód, hogy a céggel baj van. Ok
Meg nagyon értelme sincs a gazdasági elemzésnek. Legfeljebb nagyon hosszú távon. Bár erre mondta a Hold , hogy ezzel az kezd lenni a baj, hogy , a befektetők egyre türelmetlenebbek és ez még fog látszani, a pénz áramláson is. Azaz hiába mondjuk azt, hogy a value, ha a befektetők többsége nem ezt mondja. Ezért kényes az egyensúly, amit ők is nehezen tartanak.
Boole, Ahogy néhányszor írtam, én csak technikai alapon elemzek, a gazdasági oldalt elhagyom, mert nincs rá időm. Köszönet annak aki megteszi, olvasom. A technikai továbbszakadás céges/világgazdasági problémákat jelez és idővel jönnek a megerősítő hírek. Ezért én inkább if else szabályokat állítok fel, ezek eredményeit/célárait szoktam leírni.
Ezek szerint hülye volt a kérdés:) Azt hittem egyébként ez jellemzően elindul tipikusan egy irányba, lassan vagy gyorsan. Most megnéztem btc utobbi időben 2x viselkedett így, kisebb éles le után jóval feljebb araszolt. Nyilván ez nem jelent semmit.
Miért kockázatos a tartása? Az USA és a GM szerinted nem vizsgálta meg a céget, mikor kedvezményes giga nagyságú kölcsönt szavazott meg a LAC részére, valamint 2x nagy összegű befektetést adott a GM (az első részletet már ki is fizették)?
1)Bank of NY, BK A vilag legnagyobb leteti bankja, kb. 48Trill$ adminisztral, a vilag osszes nagybankja az ugyfele. Ez mellett az USA 10. legnagyobb kereskedelmi bankja, kb., 2Trill merlegfoosszeggel. Van 750m reszveny, rendszeresen visszavasarol evente 15-25m db-ot. P/B=1.2 A profit felfutas 2020-23 evekben EPS= 3.83 4.14 4.59 5.05$/sh, es iden 5.20-.5.50 savba varjak. Most negyedevente 1.40-1.50 $/sh a profit varakozas iden, 2-3 ev mulva EPS=7$ a realis. AZ osztalek 42 cent/negyedev, es ez a 60$ arfolyamnal 2.8%. BK az utolso evben 40-->60$ nagy rallyt csinalt, es most eppen kitort a 7 eves ellenallasi szintje fole. Szerintem nincs vege a rallynak, lehet cup-and-handle alakzatnak is nezni. . https://imgur.com/a/NfSoeMR
Jelenlegi számítás szerint LAC 2,4-2,3 sávig leesik, esetleg alászúr. Ha itt nem fordul, akkor nagyon kockázatos a további tartása. WTI kétesélyes. Még egy ideig oldalazhat, 70 alá tartósan nem eshet, utána északnak indulhat. Viszont van egy vészjósló jel a charton, mi nem zárja ki, hogy akár a 20-1x sávba leesik, ennek egyelőre kevesebb esélyt adok. US500 futures küzd az 5.3xx-es szinttel, fogyóban a lendület. Érdemes fokozottan védeni a long pozikat. ec24
OMV kb fair értékén forog. A következő 2 év EPS szinte alig változik a FCF viszont csökken (Marketscreener), Ha most veszed akkor mindössze az osztalékhozammal számolhatsz ami az osztrák adó levonása után kb 8%. Ha ez az éves hozam elég neked akkor ok.
A btc egyenes vonalban halad péntek óta. Ebből az érdekességből a tapasztalatok alapján a tapasztaltak szerint mi szokott következni? Köszönöm, ha valaki
Shortosok kihaltak. A bolcsebbje meg időben észre vette az új idők szavát, és a felülről taknyosra manipulált piacokat. És szépen leallt. Ki nem veszi észre.? Amugy ha jól emlékszem valami portfóliós 5% nyi arany/arqnybanyasz pozid volt. Az felesleges volt lefelezni, szerintem. annyit én hagytam volna kifutni. 2 okból is.. 5% az labujjhegyni:) Ui: nem tiltottál meg ki 1 evre ahogy kértem. Aztán látod nem. Bírok magammal :). Üdv jó hétvégét.
Csak sztem a kínai bejelentés hamarabb volt, mint a jobs report. Nem hiszem, hogy a pboc ennyire spekulativen egy adatpontra koncentralna. Egyebkent a jobs report nem volt annyira fenyes, mindenhol azt irjak, full time positions -600k, part time +200k. Tipikus recesszios setup
Ez a kina PBOC hir, hogy leallnak, ez fundasan megvaltoztatja Gold+Silver piacot. Nagy eses van , GDX ma -7%. Ekkora impulzus utan az eses legalabb dupla ekkora szokott lenni 1 het alatt. Mar eladtam a pozicioim felet.
Nemcsak te nem shortolsz; most olvasom, hogy az SPY500-ban a short poziciok ossz-aranya most 1.7%-re esett le, rekord alacsony, az egesz shortolasi mufaj egy ideje visszavonulot fujt. Ertheto: az NVDA es a Magic7 egyszeruen kinyirta mar 1.5 eve azokat, amik ezzel megprobalkoztak. A short fundokban mar csak 5Mrd$ van, 2 eve meg 8Mrd koruli toke volt, ami ezzel probalkozott. A hedge fundok se hedgelnek mostanaban, egyszeru leveraged long fundokkal valtoztak at. A seecond passport mufajt se kell shortolni: ajanlom a 20-45 eves korosztalynak megfontolni.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.