Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Figyu , több mint fél éve hallgatom ezt Madridtól is . Unalmas már . De jó vergődést . Ha esetleg 1500 ig lemegy én csak örülök majd jól bevásárlók úgyis visszamegy mindig 😂 még azt se veszitek észre , hogy milyen jól irányítják az árfolyamot
Talán mostmár eldugulhatna! Csak olyan szavakkal illethetném, amiért joggal tiltanának ki. Admintól érdeklődöm, meddig mérgezheti még a topikot ez a ...?
Neked biztosan van olyan végzettséged, de az én udvaron egy megyei jogú város családi házas övezetében van, ahol csak pázsit van és fák, egyébként pedig olyan végzettségem sincs, csak jogi és közgazdasági, valamint néhány szakvizsga. De jó munkát a kert kapálásához, az is hasznos munka, és illik is hozzád! :)
Köszönöm, de én csak az innen-onnan összekapargatott információkat próbáltam valahogy, rendszerbe foglalva idetenni, hátha érdekel valamit, mert a pillanatnyi impressziók és az érzelmileg túlreagált megnyilvánulások nem visznek sehova.
"Lenyin zsil, Lenyin zsiv, Lenyin bugyet zsity." Schiffer András szerint Lenin anyja újra terhes, de azt nem mondta, hogy már nagy gyerekei is vannak! :-D
Az a hitelállomány vonatkozásában igaz, azonban a cégcsoport fizetőképessége és finanszírozási háttere stabil, de a hatalmas tőkeáttétel miatt a kockázatok is magasak. . A hitelekből megvásárolt távközlési cégek elkezdték
kitermelni a pénzt.
A 4iG Csoport 2025-ös
konszolidált EBITDA-ja (üzemi eredménye) történelmi csúcsra, 275 milliárd
forintra ugrott, ami 19 %-ös növekedés, és A nettó adósság / EBITDA arány ezzel
3,2x-es szintre csökkent. A távközlési szektorban a 3 és 4 közötti szorzó
teljesen elfogadottnak, egészségesnek számít, így az adósság mérete a
cégcsoport valós profittermelő képességéhez képest már nem kirívó. . A 370 milliárd forint értékű NKP (Növekedési Kötvényprogram)
kötvényeinek törlesztési feltételei jobbak, nem szakaszosan, hanem a lejárati napon, 2031 végén egyösszegben
kell visszafizetni, ami miatt a cégcsoport évente 37,1 milliárd forint plusz likviditáshoz (készpénzhez) jut
a 2026–2030 közötti időszakban, ami radikálisan növeli a pénzügyi mozgásteret. . A nemzetközi Scope Ratings hitelminősítő BB- (stabil) szinten tartja a cég besorolását.
Bár felhívják a figyelmet az ambiciózus növekedési stratégia kockázataira, a
tőkeáttétel tetőzését követően az adósságmutatók javulását várják. . Olyan tőkeerős nemzetközi partnerekkel kötöttek stratégiai
megállapodásokat, mint az abu-dzabi kormány tulajdonában álló Mubadala szuverén alap, amely
közvetlen befektetésekkel támogatja a csoportot. . Bár a HM-mel kötött digitalizációs és kiberbiztonsági
szerződésre azt mondta Magyar Péter, hogy tekintsék semmisnek, de azért egy
ilyen horderejű, aláírt állami szerződés egyoldalú felmondása esetén a 4iG
bírósághoz fordulhat. Ha a szerződésből fakadó kötelezettségeket az állam
jogellenesen mondja fel, a holding hatalmas összegű kártérítésre tarthat
igényt, amit végül az adófizetők pénzéből kellene kifizetni. . „A 4iG jelenleg egy klasszikus
„értékcsapda” (value trap). Pénzügyi mutatói (P/E, EV/EBITDA) alapján kiáltóan alulárazott, de a politikai
bizonytalanság és a gigantikus hitelállomány miatt a piac nem meri megvenni. Az
árfolyam addig nem fog tartósan megnyugodni, amíg ki nem derül, hogy az új
kormány pontosan milyen jogi és gazdasági eszközökkel (pl. különadók,
szerződésbontások, vizsgálatok) lép fel a cégcsoport ellen.” . De az alábbi elemzésben még többet is lehet találni erről. Ezek persze szintén nem tőzsdei tanácsok, csak információk! . https://rankia.hu/4ig-reszveny-elemzes/
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...