A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Köszönöm és viszont! Én annál is olcsóbban adtam el. Amúgy egyetértek az általatok leírtakkal pozitív oldalon, de én inkább itt a negatív kockázatot próbálom kiküszöbölni. Van épp elég más papírom, ami szintén érintett a választás-válság turbulenciában. Túl sok volt az íráson, most raknom kell a fejre is egy adagot.
Miért nem látszik a forgalomban az indexkövető alapok vásárlása?1) Nagyon kicsi a Waberer’s súlya a CECE indexben
A hivatalos közlemény szerint a Waberer’s súlya 0,07% a CECE indexben.
Ez extrém alacsony arány.
Mit jelent ez?
Ha egy CECE‑t követő ETF vagy alap mondjuk 100 milliárd forintnyi vagyonnal rendelkezik, akkor ebből csak 70 millió forintnyi Waberer’s-t kell tartania.
Ez néhány tízezer darab részvény nagyságrend — simán elvész a napi forgalomban.2) Az indexkövető alapok nem egyszerre vásárolnak
A rebalanszálás nem egyetlen nagy kötés, hanem:
több napon át,
algoritmikusan,
a piaci hatás minimalizálásával történik.
Ezért nem jelenik meg látványos, kiugró forgalomként.3) Sok alap szintetikus vagy derivatív megoldást használ
A CECE-t követő termékek egy része futures vagy swap konstrukcióval követi az indexet.
Ilyenkor nem vesznek tényleges részvényt, így a BÉT-en sem jelenik meg forgalom.
4) A CECE-t követő alapok száma és mérete is korlátozott
A CECE nem egy óriási, globálisan követett index, mint az MSCI EM vagy STOXX 600.
A követő alapok összvagyona viszonylag kicsi → a Waberer’s-re jutó rész még kisebb.
5) A forgalom nagy része intézményi vagy OTC lehet
A nagy szereplők sokszor tőzsdén kívül (OTC) vagy blokktranzakciókban rendezik a pozíciókat.
Ezek nem jelennek meg a klasszikus forgalmi adatokban.
Úgy tudtam bzmeg.....ha kikerült volna akkor bezzeg esik 10%t :) Sajnos ez nem jó jel, ha bux kosárra gondolok hó végén pannergyre, shopper parkra. Kiváncsi vagyok mi ennek a magyarázata.....
Ilyen rossz céget minek vele vissza rossz kilátásokkal??? engedd el keress mást… Más szektorokba amit te most felsoroltál azok biztos nem fogják befolyásolni az árfolyamot… A válság a visszaesés csak a Wáberer sz fogja érinteni
Ilyen rossz céget minek vele vissza rossz kilátásokkal??? engedd el keress mást… Más szektorokba amit te most felsoroltál azok biztos nem fogják befolyásolni az árfolyamot… A válság a visszaesés csak a Wáberer sz fogja érinteni
Amennyiben nyer a Tisza, a kiskakas repülni fog (megbízói által). Kapitány meg "hirtelen" megjelenik. Kiskakas elhiszi, hogy majd főszerepet kaphatna 🤣
Ez a szép, hogy másként látjuk. Lehet, a te pakkod vettem meg, 300 db-ot 4980-on (már alatta zárt tegnap). Ha olcsóbban el kell majd adnom, ígérem, beírom majd, belátva a rossz döntésem! Meglátjuk, sok sikert másban!
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link