Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HZsooolt
HZsooolt szombat, 17:38
Előzmény: #265337  Gang
nah ez kezd jól hangzani ;) köszi 
Rotel szombat, 17:18
Előzmény: #265315  mzrb39
Ez a pali nem tudom milyen szemüvegen keresztül nézi a világot.
Nálunk 4 év alatt minimum duplázódtak a lakásárak.
Gang szombat, 17:06
Különvagyon lakás ára + Egyenes ági ajándék utalás neked = Új kecó különvagyonként 1/1
Fontos az ajándékozási szerződés készítése a szüleid utalásáról ami csak a tied, mint kedvezményezett.
HZsooolt
HZsooolt szombat, 16:55
Előzmény: #265335  Atti
ez volt a cél, de most nagyobba kéne költözni... nem elêg a 85nm...
Atti szombat, 16:51
Előzmény: #265334  HZsooolt
Ha genyózik az asszonyod, vagy az ügyvédje pokol lesz az életed.
Nehéz lesz értékesíteni.
Főleg 15 év után, főleg, ha van gyerek, lesz bajod bőven.
De a házasságban mind2 fél nagy kockázatot fut.
Mocsok férj mellett a nő élete is gallyra mehet.
(Akkor tartsd meg a régi kecót, lesz egy vagyon elemed, egy ments várad.) Ami csak a tiéd.
HZsooolt
HZsooolt szombat, 16:38
Előzmény: #265332  Atti
oke oke, de az "uj" kecot válás esetén - ha genyozik az asszony - nem tudom eladni es kivenni belole a saját részem.... vagy rosszul gondolom?
Atti szombat, 16:32
Előzmény: #265331  Gang
Persze.
Csak ötletelünk.
De én be is fejezem, lassan.
Atti szombat, 16:31
Előzmény: #265330  HZsooolt
Az a baj, ha utalsz pénzt anyudéknak, az látható.
Ha gebasz lesz a házasságodban, neked kell bizonyítanod, hogy az csak a te pénzed volt.
Írtam már:
beszélj ügyvéddel.
Hol laksz? Kalocsán tudok 1-et.
Én olyan ügyvédeket szeretek, akik a másik ( az" ellenfél") fejével is gondolkodnak, elmondják milyen döntésedre, milyen reakció jöhet.
Amúgy én se neked, se másnak nem akarok megmondani semmit.
Én eladnám a házasság előtt szerzett kecót.
A vételárat bele tenném az új kecó árába.
Akkor az újban a régi ára csak a tiéd, a felettes rész pedig 50-50.
Aztán ha válás van E -szerint osztozkodtok.
Ha a Feleséged a réginek a karban tartásából kér valamennyit azt kifizeted. Ha nem feszegeti a témát, nem szólsz te sem.
Szerintem.
Gang szombat, 16:20
Előzmény: #265328  Atti

Eddig én úgy értelmeztem, hogy most adná el a különvagyon lakását és venne egy drágábbat. Nem kéne visszadátumozni semmit:-D
Csak ötletelünk. Tisztában vagyok vele, ahogy írtam is: "Nem ér fel egy vagyonjogi szerződéssel"
Viszont, ha más utat választ, minden apróság számít.
HZsooolt
HZsooolt szombat, 16:13
Előzmény: #265328  Atti
tehát azt mondjátok utaljak anyáméknak pénzt, ők meg vegyenek egy lakást amit "én" öröklök illetve addig lakhatunk is benne ? akkor ezzel a házasságban szerzett vagyonom legálisan mosható?
HZsooolt
HZsooolt szombat, 15:56
Előzmény: #265326  slash
a házasság továbbra is 10 éves, alapvetően különkasszáb
Atti szombat, 15:56
Előzmény: #265327  Gang
Igazad van.
Utána néztem, viszont be kell jelenteni a Nav-nál.
Ha évekkel ezelőtt kaptad és akkor nem jelentetted, akkor kapufa.
Ha sok pénzt kaptál megpiszkálhatja a feleség ügyvédje, hogy nagyinak honnan telt rá.
De ezt ne is vegyük.
Akkor csak 3 pont játszik.
Gang szombat, 15:40
Előzmény: #265325  Atti
Egyenes ági illetékmentes. Nagyiék is adhatnak.
slash
slash szombat, 15:39
Előzmény: #265308  HZsooolt
15 év házasság csak a futam fele kb. Én 25 éve nyomom és nagyon vigyázz mert nálad  pár év múlva az asszony "negérkezik" a menopauza illetve női klímax nevű megállóba! És akkor jön a pokol! Tavaly válással fenyegetőzött. 24 év után.  Van 2 ingatlanunk közös,  nekem egy külön lakás neki egy lakás ára MÁPban
Semmi közöset ne csinálj már, ne olvaszd be a saját vagyonod mert rábaszol ! 
Atti szombat, 15:28
Előzmény: #265323  Gang
Nem ilyen egyszerű:
1.
Csak azt bizonyítani kell, hogy csak Ő kapta.
( az nem elég, hogy az Ő számlájára érkezett).
2.
Azt is bizonyítani kell, hogy a szülő kizárólag a saját kecóra adta a pénzt.
3. 
Aztán már csak azt kell bizonyítani, hogy a saját kecóra használta, csak arra, és csak azt a pénzt.
4.
Emlékeim szerint az ajándék 150 ezer Ft/év adómentes.
Felette adóköteles.
Az meg elég karcsú.
Atti szombat, 15:22
Előzmény: #265321  HZsooolt
Az jó.
Akkor az alap kecó a tiéd.
De onnan, hogy vagyon közösségbe kerültetek ( nem kell össze házasodni) és költöttetek a Te lakásodra, mind1, hogy csak egyedül te költöttél rá, az az érték és annak növekménye a mai napig, közös.
Ha válnátok, valamennyit adni kellene a feleséged nek.
Azon jó sokat lehet vitatkozni, hogy mennyit, de adnod kellene.
Nekem ezt ügyvéd mondta.
Lécci:
Beszélj egy jó válóperes ügyvéddel.
Egyedül menj.
Tanácsadást kérj.
Mondj el mindent őszintén.
Kifizeted az óra díját, nem 6 ökör ára és mégiscsak komoly pénzről van szó.
Ha tettszik amit és ahogy beszél az ügyvéd és sz@r van a palcsintában, rögtön kérdezz rá, hogy elvállalna-e.
Gang szombat, 15:19
Előzmény: #265320  Atti
Hacsak nem kapott a szüleitől ajándékba pénzt...
Atti szombat, 15:11
Előzmény: #265319  Pistike12
Az én elméletem, hogy közép távon stagnálás lesz, az árakban.
Eladásnál lehet alku, hiszen az árak az egekben.
Ha megjön az infla, a lakás jó lesz, erre majd jönnek a " szagértők" a csapból is ez fog folyni.
Ha csökkentik az Fix Máp 7% os kamatát az albiért kapott pénz kicsit szebb lesz.
Ha kivezetik az OSP-t, akkor beszakad a vásárlás, viszont lakni kell valahol, így a kiadás menni fog, lesz bérlő.
Ha gazdaság szenved/ vissza esik ( az Eu is), akkor Győr, Kecskemét, Debrecen, Bp jó hely lesz, mert ott még lesz munka.
Rengeteg "ha", és mivel mindent a politika irányít, kb semmi nincs kőbe vésve.
HZsooolt
HZsooolt szombat, 15:03
Előzmény: #265320  Atti
nem voltunk vagyonkozosségben, nem éltünk egy fedél alatt amikor vettem a lakásom

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek