Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Freszelés 2026. 03. 12. 07:54
Előzmény: #264558  Freszelés
de lehet hogy félreértettelek, ebben az esetben csak beleokádtam a gondolataimat a fórumba. Amugy nálam elsődleges szempont (hogy ontopic legyek) az ingatlanválasztásnál a környék. Legyen drága. (persze, minden drága már), de legyen annyira drága, hogy a cigányok általában véve ne nagyon tudják megfizetni. még a közeli területeket se. meg ne legyen metró az utca végében stb. Minden csak ezután jön. Amúgy kb a komplett pesti oldalt ezért írtam le.
FR73 2026. 03. 12. 07:53
Előzmény: #264558  Freszelés
Te nem vagy foteljogvédő.
Freszelés 2026. 03. 12. 07:52
Előzmény: #264557  FR73
nem nem tesókám. a mukodo/hatékony/kivitelezhető megoldásokat ne tőlem várjad - bár vannak ötleteim, felvázoltam, örömmel belemegyek a részletekbe is. De a hatalmon lévők vállalták az ország vezetését, megvannak az erőforrásaik és a vállalásuk is ott van. Tegyék meg. Ha meg nem akarják, akkor mondjanak le. Azt sem tudom elfogadni hogy "nehéz, nem lehet, stb". Akkor is mondjon le, sőt - ebben az esetben miért is vállalta el? Lopta a nemzet idejét.... elég legyen az, hogy én betartom a játékszabályokat és beteszek a közösbe annyit, mint egy pici falu.
Egyet tudok: ne az én gyerekem szivjon azért, mert vannak rakoncátlan-nevelhetetlenségek. ÉRtem én, hogy ideális esetben egy jóóóó elosztással AKÁR össztársadalmi szinten pozitiv is lehet az egyenleg, de tudod mit? Ha majd a politikusaink, vezetőink, gazdagembereink gyerekeinek a padtársa is egy kis "csibész" lesz, majd akkor elgondolkodom. (de akkor is megoldom, hogy mert sajnos az én gyerekem fontosabb, mint a társadalom .- sajnálom.
De támogatom, hogy te beültesd a gyerekedet a cigány mellé, hátha kicsit segit a cigánykán. :)
FR73 2026. 03. 12. 07:45
Előzmény: #264551  Freszelés
A foteljogvédőknek én is ajánlanék egy kis gyakorlati tapasztalatot, legalább néhány hónap eltöltését közvetlen bennszülött környezetben, beleértve a gyerek iskoláját is.
Utána örömmel várnám a gyakorlati tapasztalatokon alapuló javaslatokat szegregáció témakörben.
FatFIRE 2026. 03. 12. 07:17
Előzmény: #264533  ASR
Azért tetszett a posztod ASR, mert az ilyen roncsértelmiségnek szánt lájkvadász szövegek mutatják meg igazán, hány oklahomai van a topicban. 😂 11-en számolták (eddig) össze magukat a hozzászólásodnál.
"a nincstelenek a te lépcsőházadban keressenek menedéket a fagy elől"
Csodálatos, hatásvadász trollszöveg, buknak is az ilyen hülyeségre sokan. 😂 Tudod, miért jönnek "hozzánk"? Mert ott lehetett biztonságosan drogozni, a környéken koldulnak, ott gyűjtenek palackot, ott szarják össze magukat a turisták között. Én személyesen nem rettegek (nem is ott élek), de amikor azt olvasom, hogy a a lakásokba többen be sem mernek menni az előttük alsó büdös-drogos falkáktól, vagy hogy szart és hányást takarítanak a lakók a lábtörlőjükről, meg fel vannak feszítve a tárolók a garázsszinteknél, akkor bizony megszavazom, hogy jöjjön a biztonsági őr, akkor is, ha sokba kerül. Oklahomaiak, lehet mínuszolni! Borzongjatok a szociális érzéketlenségünkön! 😂
DavidCamp 2026. 03. 12. 06:45
Előzmény: #264546  slash2
Mar a sitten vannak.
DavidCamp 2026. 03. 12. 06:44
Előzmény: #264543  berlini
Alomvilagban elsz! Gyerekvedelem??? Az csak papirion van!!!
Ciganykerdes?? Ciganyok megitelese? Valaszom: Olaszliszka, Veszprem, stb...
Gondolkozz birka.
Capi
Capi 2026. 03. 12. 06:24
Koltozz kozejuk es majd utana rasszistazz libsikem. Kiserletezgess h mi a megoldas
 Fogadj orokbe cigopurgyet. Hajra.
Freszelés 2026. 03. 11. 20:46
Előzmény: #264548  bronz
remélem az a szarjanko is jól él, amelyik 3 évvel idősebb volt de mégis egy osztályba jártunk általános 4. osztályban és nem azért mert én összevonva végeztem volna őket... egyik nap hazafelé menet, az iskola előtt a zebránál se szó se beszéd gyomorszájbavágott. Másnap az osztály előtt el KELLETT fogadnom a bocsánat kérését - mert az osztályfőnök erre utasított.
remélem nyomorult öregkora lett a vén kvnak és agonizálva pusztult el a saját piszkában meg kapott jó fájdalmas rákot is mondjuk. afelől nincs kétségem hogy a reteknek meg szar élete lett.
Kapzsidözsi 2026. 03. 11. 20:40
Előzmény: #264528  FatFIRE
Ezt nem a baloldali városvezetés alakította ki, hanem egy jobboldali populista hazug rezsim, amely  többnyire tudatosan - néha ostobaságból15 éve azon dolgozik hogy a világháború óta nem látott társadalmi különbségeket alakítson ki Magyarországon. Nem utolsó sorban az ingatlanpiacon keresztül. Kínosan ügyelve persze arra, hogy ő maguk és a slepp a nyertes oldalon legyenek. (Lásd Lázár mondása : Akinek nincs semmilye annyit is ér - vagy a 47 ingatlana..)Ez Orbánc legnagyobb történelmi bűne amúgy. - A magyar társadalom szétszakítása..... Remélem majd a kölykei szégyenükben nem mernek kinyitni történelemkönyveket ahol apjuk bűneit ecsetelik... hogy rohadna meg a Kolostormalac.
Kapzsidözsi 2026. 03. 11. 20:29
Előzmény: #264524  Vodafonelive
2 dolgot akarok ehhez hozzátenni kieg.-nek
- 1. New York mellett egy BP is falu. Jellemzően minnél nagyobb egy település annál nagyobbak a különbségek és az arctalanság, a szélsőségek. Egy ember által alkotott dzsungel.
- 2. USA egy teljesen más civilizáció. Ott az erőszakkal történő önrendelkezésnek akár pozitív akár negatív irányban sokkal nagyobb hagyományai vannak. A mindennapokban élő hagyomány a fegyverek jelenléte , a halálbüntetések stb...
Magyarország tényleg a béke szigete NY-hoz képest de ez nem azért van mert itt annyira jó a nép , hanem a kicsi és jelentéktelenebb országokra amúgy is ez inkább a jellemző.. Jelentéktelen hátsóudvar vagyunk, de ez posvány nyugival jár.. de itt is durvul már a helyzet..
bronz 2026. 03. 11. 20:23
Előzmény: #264546  slash2
Remélem, hogy az a felnőtt horda is jól él, amelyik anno 14 éves korunkban elkalapált bennünket, mert nem adtunk cigit, mivel egyikünk sem cigizett. 
Vártunk a buszra, jöttek cigit kérni, mondtuk, hogy nincs és durr. 
Őket általában azok védik, akik csak TV-ben és csak messziről láttak.
Aki akarja, nyugodtan símogassa és támogassa őket, ahogy csak tudja, én nem fogom.
Freszelés 2026. 03. 11. 20:00
én támogatom a gyökeresen más nevelést. ugy nagyjából elég hamar - függetlenül attól hogy cigány nemcigány - elvenném és intézetbe raknám. na persze nem olyanba, mint amik vannak. ott is rendet kéne csinálni. aztán elég hamar vagy észbekapnak sokan az intő példától és rendesen nevelik a gyereket vagy elköszönhetnek tőle. nyilván ez is kvra szar a gyereknek is meg a rokonainak is. hát mondanám hogy opció a kényszersterilizálás, de ha az előzőek nem, akkor majd most ennek a felvetése bassza ki a biztosítékot sokaknál. nem zárkóznék el ettől egyáltalán, az is lehet, hogy támogatnám, de perpillanat nem tudom, komplex a téma, viszont elvárom hogy a hatalmon lévő oldja meg. azért van a hatalmon. senki se tartotta a fejéhez fegyvert, hogy "márpedig neked muszáj az országot, minisztériumot, intézményt, stb-t vezetned". ha nem tudja vagy nem akarja és lopja a nemzet idejét, akkor pedig kvra mondjon le a hatalmáról és viselje a következményeit. ha egy kormányzó hatalom nem tud megoldani problémákat akkor bizony azt mondom hogy büntetést érdemel: börtönt, testi fenyítést és egyéb nyalánkságokat, büntetéseket.
/csapongás :)
slash2 2026. 03. 11. 19:58
Előzmény: #264540  berlini
Remélem az a három kiscigó is hasznos tag lett aki kirabolt sok éve a Nyugatiban. 
Késsel és gázsrpével fenyegettek , fullra kiraboltak, a lány akivel voltam sokkot kapott. 
Azóta nem hordok aranyat és nem megyek 100 kiló alá. nagydarab bőrdzsekis állatnak kell lennem hogy életben maradj a Blahán meg az egyes villamoson este 10 után.  
Ahogy Amerikában mondják: "Az első pofonig mindenki demokrata.  " 
 Ne az úri cigánnyal gyere az nincs 10%sem. A többi ösztönlény zombi mind.  
Kapzsidözsi 2026. 03. 11. 19:57
Előzmény: #264542  bronz
Jó és akkor tételezzük fel elfogadjuk hogy igazad van ---- Akkor mi a javaslatod, mi lesz erre a "cigány kérdésre" megoldás? 10-30-50-100 éves távlatokban? Tényleg kiváncsi vagyok... Mert megoldásokat általában nem hallok. 
berlini
berlini 2026. 03. 11. 19:53
Előzmény: #264542  bronz
olvasd el végre mit irtam.
Utána jelentkezz és beszélgethetünk.
Kereső szó: "gyerekvédelmi törvény"
berlini
berlini 2026. 03. 11. 19:51
Előzmény: #264541  Capi
Nekem az a véleményem, hogy azoknak kellene a leginkább elfogadni a nézeteimet, akik a legjobban utálják a cigányokat.
Hogy ez nem igy van annak az az oka, hogy ezek (Viktorkával bezárólag) rasszisták.
Ahgyan Te is az vagy.
De én tovább megyek.
Pont a legvadabb cigánygyűlölőknek kellene támogatni azt, hogy a cigánygyerekek (ha kell nem családon belül) gyökeresen más nevelést kapjanak.
Mert igy 50-100 év mulva nem lenne kultúrális különbség a ma még többségiekhez képest.
Vegyél elő egy számológépet és számitsd ki, hogy, a tétlenség hova vezet.
Előbb vagy utóbb elsüllyedünk a cigánytengerben.
bronz 2026. 03. 11. 19:48
Látszik, hogy eddig nem éltél olyan helyen, ahol éveken át a közeledben laktak és láttad volna azt, hogy miként élnek, viselkednek.
Sajnos egy részük menthetetlen, nincs is meg az igény sokaknál, hogy változtassanak az életükön jó irányba.
Capi
Capi 2026. 03. 11. 19:30
Nagy nagy tévedésben vagy. Költözz közéjük vagy a közvetlen szomszédságba. Egyből változni fog a véleményed.
Libsi vagy keményen.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek