Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Haldir1 2026. 01. 25. 09:55
Előzmény: #263854  FatFIRE
Fogalmad sincs honnan jöttem, és mit értem el a mai napig! Nem minden felelősséget akarok és fogok az államra ráhúzni, de én azt gondolom hogy az államnak vannak bizonyos FELADATAI, amit el kell hogy végezzen, hogyha egy jól működő sikeres országot, és benne a lehető legtöbb sikeres embert akarja kitermelni! Csak az a gond, hogy a jelenlegi hatalom nem ezt teszi! Lértehozott egy latin-amerikanizálódó társadalmat egy olyan politikai és gazdasági közösségen belül (EU), amivel röpke 15 év alatt a legcsóróbb átlagembert csinálták a magyarból. Legyen az nyugdíjas,vagy egyszerű alkalmazott. Miközben a saját haverjaiból,családtagjaiból multimilliárdosokat csinált. Mutass még egy olyan európai vezetőt, akinek a szülei, a testvérei, a gyerekei, és a legjobb barátai euróban is mérve milliárdosok lettek! Várom a listát. Közben meg kommunista árstoppokat kell alkalmazni tönkrebaszva a piacgazdaság legtöbb szegmensét, hogy a magyar társadalom alsó 50%-a ne legyen ténylegesen szegény még magyar léptékkel sem! Szóval engem  TE ne akarj történelem alapján tipizálni, mint ahogy a zsidókat, meg a kulákokat tették az elmúlt 100 év során, ha számon merem kérni bárkin is, hogy miért nem azzal foglakozik a magyar állam, ami a feladata lenne?!
TozsdeMagus 2026. 01. 25. 09:53
Előzmény: #263857  slash2
íínagyon egyformák vagyunk!
De a PMÁP nem értek egyet.Van jobb.Jót akarok neked.
irnal erre az email cimre.
felvenném veled a kapcsolatot
ekanalas4@gmail.com
tárgy
tozsdemagusnak
slash2 2026. 01. 25. 09:45
Előzmény: #263849  FatFIRE
Persze hogy nekem esnek nézzél bele miket írnak más topicokban. 
Nem is válaszolok nekik, elegem van. Visszahúznak. Van itt pár értékes ember FR73, Zolika Jonnny és még páran az ő tanácsaik megfogadom és ez jó. Tihamérral nem tudom mivan , jól esne egy pár zöld pipa sok pénzt buktam a héten..:-) 
slash2 2026. 01. 25. 09:41
Előzmény: #263853  TozsdeMagus
Sajnos ez így van. A jelenlegi 40-50esek tartják el a nyuggereket. És pont mi meg fogjuk szívni mert a fiatalok -már aki nem lépett le-  két hónapot nem képesek táppénz nélkül végigdolgozni, szarnak mindenre. Tisztelet a kivételnek. Csak magadra számíthatsz amit aktív korban kerestél. Én is Maldiv helyett PMAP betét, BMW helyett Suzuki  , örökségek besöprése és hasznosítása.  hajtok a bányába,  intéztem a kecókat millliókat spórolok hogy otthon kifestek és minden ilyen.  Csak életem nincs. De csóró nem leszek többé. 
FR73 2026. 01. 25. 09:22
Előzmény: #263853  TozsdeMagus
Ha te most 38 éves vagy, akkor igen, van realitása, hogy már 70 év lesz nálad a nyugdíj korhatár.
Egyszerű matek, korfa, várható élettartam növekedése. Az egyik paraméter a nyugdíjba vonulás ideje, az is változtatható, mint ahogy a kezdő nyugdíj mértékének számítási módja.
FR73 2026. 01. 25. 09:18
Előzmény: #263848  Haldir1
A kezdő nyugdíj számítás módja (valorizáció) és a kezdő nyugdíj számítás mértéke (szolgálati időtől függő arány az életkereset százalékában) az nagyjából méltányos.
A be nem jelentett jövedelem az a felek közös csalása volt, mindkét fél élvezte az előnyét, és élvezheti a hátrányát is. Ne várjuk már el, hogy ugyanannyit kapjanak a csalók, mint akik tisztességesen fizettek járulékot.
FatFIRE 2026. 01. 25. 09:01
Előzmény: #263852  Haldir1
A te embertípusod a történelem során mindig ugyanolyan lelki jellemzőket mutatott, engem például azzal próbálsz megbélyegezni, hogy (munkával és tanulással) felkapaszkodtam? És hogy minden felelősséget az államon és másokon kérjünk számon? Ezek az irigy szerencsétlen lúzerek szokásos szövegei, jobbak egy aláírásnál. 😂
TozsdeMagus 2026. 01. 25. 08:52
Előzmény: #263847  slash2
Tudod ebben mi a szomorú?
Hogy nem látom azt a réteget aki majd az én nyugdíjamat kitermeli 27 év múlva!!!!
Hihető az a verzió hogy 65ről szép lassan 70re emelik a korhatárt? HIHETŐ
Én már 14 évesen tudtam hogy magamra számíthatok.
Haldir1 2026. 01. 25. 08:50
Előzmény: #263851  Freszelés
Én nem azt mondom, hogy nem felelősek valamilyen szinten azért,mert annyira alacsony nyugdijból élnek. A fő probléma az, hogy a jelenlegi kormányzat teljesen eltolja magától a felelősséget, miközben még szépen csendben meglopta és kiszolgáltatottá is tette a jelentős részüket. 16 évük volt arra, hogy ne könyöradomány 13. Havi nyugdíjat adjanak, hanem hogy felemeljék mondjuk a 28500-as alapot vagy mondjuk a 13. havi összegét beépitsék a havi nyugdíjba. Messze az nemzetközi átlag alatt költünk nyugellátásra. Nem hiába. Cserébe a nyugdíjasaink boldogan "rohannak" leszavazni arra a tolvaj bandára, amelyik 2010 után meglopta őket legalább 30-40%kal. Kibaszott Stockholm szindrómás ennek a társadalomnak legalább a 40%-a.
Freszelés 2026. 01. 25. 08:42
Előzmény: #263848  Haldir1
Nem tudom akkoriban mi volt, gondolom akkor is tudta mindenki h a magyar vallalkozo ugyeskedik, es arra is fogadnek h volt valami uty h kideritse az ember, hogy be van e jol jelentve vagy sem.
Ja persze, ez plusz melo, de mindenkinek magara kell vigyaznia... szoval ok is felelosek altalaban veve a helyzetert. Pont.
Azon kivul h az ugyeskedo (bunozo) vallalkozok bszak meg magukat.
FatFIRE 2026. 01. 25. 08:13
Előzmény: #263820  J0hnnyEnglish
"Mindent sorrendben! Kapitányt idézve van fontos és fontosabb amire kell költenie az államnak. Először oktatás/eü/közösségi közlekedés, infrastruktúra ... stb nem feltétlen a reptér, vodafone és stadionépítés kombó a leghasznosabb az ország gazdaságának számára közpénzből."
Éppen ezért követelnetek kellene Budapest baloldali városvezetésétől az összes színház és kulturális tér bezárását, végülis van fontosabb a ripacsok és a muzsikusok közpénzből történő eltartásánál,  nemdebár? 
FatFIRE 2026. 01. 25. 07:40
Előzmény: #263847  slash2
Azért sokat elmond a mindenszarista közönség tagjainak lelkiállapotáról, hogy attól tartasz neked esnek apád 380 ezres nyugdíja miatt. 😂
Haldir1 2026. 01. 25. 07:03
Előzmény: #263845  Tony_Stark
"Aki egy petákot nem fizetett be, full feketén volt foglalkoztatva az ne csodálkozzon, ha minimálnyugdíjat kap." Tehát azon nyugdíjasok tömege, akiket főleg a 90-es években a magyar vállalkozók nem jelentettek be évekig, azért 100%-ban a nyugdíjas a hibás? Amikor a több mint 1 millió megszűnt munkahely után lehetett választani, hogy vagy fizu boritékban, vagy nincs munka és nincs mit enni a családnak? Attól mert sokan esetleg  kevesebb hivatalos ledolgozott munkaévvel rendelkeznek, akkor azok 2026-ban jogosan éheznek meg fáznak? Újra megkérdezem: ez a mai jobboldali keresztény-konzervatív értékrend ebben az országban, amit Lázár János mondogat, hogy mindenki annyit is ér, amennyije van? Szerintetek rendben van? Illetve az is, hogy a mai magyar állam meglopta a nyugdíjasokat a svájci indexálás kivezetésével? Mert ha azt gondoljátok, hogy így kell ma bánni a szüleinkkel, nagyszüleinkkel, akkor ti tényleg annyit is értek, már bocs. Kiváló fideszes káder lenne belőletek a pártban.
slash2 2026. 01. 25. 05:51
Előzmény: #263846  Spiller
A héten tudtam meg a nyugdíjas szüleimnek mennyi  a nyugdíj. Apám 380e (!) anyámnak 180 a nyugdíja. Mielőtt bárki nekem esne elmondom miért ennyi apámnak. Egész életébe 17 éves kora óta dolgozott keményen fizikai munkakörben és minden jövedelmének a FELÉT levonták. Ebből kifolyólag nekem gyerekkoromban nem volt Merkúrból hozott új Lada meg Skoda meg színes TV meg videó! Semmi! Nyomor a köbön éppen volt hol lakni és mit enni.  Láttam a 80as években a maszekoló kamionos barátaimnak a garázsban az új ladát meg az új Legót. Utáltam még a karácsonyt is.  A semmire mentem haza. Na, így adta vissza az élet.   Hát ilyen ez! 
Spiller 2026. 01. 24. 23:55
Előzmény: #263845  Tony_Stark
Igen. Regen 10 ev munkaviszony után volt kesobb 15  mar jart a nyugdij ezek voltak a kisnyugdijasok..es emelgettek nekik jobban mint aki 40evet dolgozott. Zeneszek muveszek is ezt szivjak. Zsebbe kertek a penzt..kesobb vallalkozokent csak minimumot szamlaztak. Egyszer volt egy melóm  egy muvhazban. Neves egyuttes. Mondom jo buli lesz. Mondtak ne is mondjam, zsebbe kernek x penzt a koncert elott de a jegyarakbol nem jon ossze  es probalnak eberek nevere irni munkakat. 
Tony_Stark
Tony_Stark 2026. 01. 24. 23:25
Előzmény: #263844  Spiller
Aki egy petákot nem fizetett be, full feketén volt foglalkoztatva az ne csodálkozzon, ha minimálnyugdíjat kap. Persze lehetne szociális alapon a 13. havit úgy adni, hogy átlagnyugdíjat fizetünk ki mindenkinek, de az alap juttatás mindenkinek a saját felelőssége. Most ilyen alapon a kórós munkakerülőnek is oszthatnánk ingyen pénzt, mert szegény nem tud miből megélni felkopik az álla.
Spiller 2026. 01. 24. 23:17
Előzmény: #263836  Haldir1
Mindenki a munkaviszonya a befizetese alapjan kapja a nyugdijat. Feloszto kirovo.
Spiller 2026. 01. 24. 23:15
Előzmény: #263832  bronz
Sokan akarjak a sajat tehetsegtelenseguket luzersagukat kivetiteni tarsadalmi szintre. Szanalom .
berlini
berlini 2026. 01. 24. 23:14
Előzmény: #263839  TozsdeMagus
Jogosan okolják magukat.
16 éven át rossz helyre tették az x-et a szavazólapon.
De remélem a bunkert kiásták már a kertben, felkészülve az ukránok támadására.
Haldir1 2026. 01. 24. 23:02
Előzmény: #263839  TozsdeMagus
És gondolom a szüleid éppen ezért a 140 ezren tartott nyugdíjuk miatt extra hálásak a mi Kádár Viktorunknak, hogy adja nekik a 13. havit, meg most még +1 heti, az árstopos tejfölt!  Mert így kell egy generációt kiszolgáltatottá tenni a mindenkori hatalom felé, akiket kb a nyomor felett 1 lépcsőfokkal tartanak, hogy aztán az odadobott koncokkal szépen lehet irányítani, hogy tudják, hová is kell 4 évente azt az aprócska X-et tenni a szavazólapon. De hát a mi nyugdíjasainknak ez kell. Az alamizsna, a feltétel nélküli hála. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek